combi-logo1

Pasen

pasenpasen

Donderdagochtend houden wij een Paasviering. Samen met Diaken Dick Vrijburg zal het Paasverhaal worden voorgelezen. De viering vindt plaats aan de Rijnlust.

Vrijdag en maandag is er geen school.

Wij wensen iedereen fijne Paasdagen toe.

 

 

 

Passend onderwijs

 

Augustus 2014 gaat de wet Passend Onderwijs van start. Wat betekent dit voor de kinderen en voor u als Ouder?

In de praktijk verandert er met Passend Onderwijs voor de meeste kinderen niet veel, omdat zij het basisonderwijs probleemloos en met goede resultaten doorlopen. Voor kinderen die meer of speciale ondersteuning nodig hebben is gebleken dat scholen en ouders de diagnostiek en indicatiestelling voor extra ondersteuning ingewikkeld vinden. Deze bureaucratie zorgt ervoor dat de juiste ondersteuning laat of in sommige gevallen onvoldoende werd geboden. Ook blijkt dat de onderlinge samenhang tussen speciale onderwijsondersteuning en jeugdzorg in het gezin beter kan.


Daarom start met Passend Onderwijs in augustus 2014 een nieuw systeem om extra ondersteuning te realiseren en worden nieuwe partners actief in nieuwe samenwerkingsverbanden betrokken. Wat er dus vooral verandert, is dat ondersteuning in het onderwijs aan leerlingen flexibeler zal worden georganiseerd én beter afgestemd op de Jeugdzorg. School en ouders kijken samen naar wat het kind nodig heeft en de juiste expertise kan sneller, effectiever en in samenhang worden ingezet. Hieronder vindt u meer informatie/

pdfVan WSNS naar Passend Onderwijs

pdfPassende antwoorden

 

oudercafé

 

 

oudercafe

 Het oudercafé op woensdag 9 april was een groot succes!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top