Nieuws

Klaar voor de start.......

29 augustus 2019 - 

Welkom terug op onze homepage!

Nu de laatste vakantieweek is ingegaan, zijn we op school alweer druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Maandag 2 september gaan de deuren weer open om 8:20 uur. Om 8:30 uur beginnen de lessen. Wij hebben er zin in! 

 

In de eerste weekbrief staat meer praktische informatie.

 

Binnenkort worden de groepspagina's van onze website aangepast voor het komende jaar. Voor nu wensen wij iedereen maandag een goede start, en een fijn nieuw schooljaar! 

Het team van de Cirkel

Cirkel 's got talent

17 juli 2019 - De leerlingenraad heeft bedacht om op de laatste schooldag, vrijdag 19 juli, het evenement 'Cirkel 's got talent' te organiseren op de pleinen van de twee locaties.

  Lees meer ›

Singelloop inschrijving bijna gesloten!!

27 juni 2019 - 

Vorige jaar deden meer dan 60 leerlingen van onze school mee met deze sfeervolle loop. Dit jaar wordt deze leuke scholierenloop georganiseerd in de vroege avond van vrijdag 13 september. Wij hopen dat er weer minstens zoveel kinderen van de Cirkel aan de start staan als vorig jaar. Omdat iedereen zich tegenwoordig zelf moet inschrijven, weten wij niet of er zich al veel kinderen hebben aangemeld... we hopen natuurlijk van wel! Er zijn ook juffen en meesters die van plan zijn mee te doen. De inschrijving is met één week verlengd, dus uiterlijk zondag 7 juli kunnen de kinderen zich aanmelden via deze link. Van harte aanbevolen! Je kunt je inschrijven voor 1 km (€5,-) of voor 2 km (€6,-). Natuurlijk krijg je weer een prachtig t-shirt en startnummer met chip, waardoor je prestatie later ook online te zien is. En... er staan altijd heel veel supporters langs de kant om je aan te moedigen. Vanaf groep 3 is het al mogelijk om mee te doen. 

We organiseren, zoals gewoonlijk, vlak voor de Singelloop, op woensdagmiddag nog een gezellige training op de Rijnlust onder leiding van een aantal juffen en meesters! Kortom: Als je het nog niet gedaan hebt: GEEF JE OP voor de Singelloop!

Vakantiebieb 2019 is geopend: de leukste boeken lezen op de tablet!

16 juni 2019 - 

Dankzij de VakantieBieb blijven duizenden kinderen in de zomer doorlezen. Dat is geweldig, want doorlezen in de zomer is niet alleen heel leuk, het voorkomt óók een terugval van het AVI-niveau.

Klik hier voor meer informatie. Of/en hier voor een uitlegfilmpje over de vakantiebieb 2019.

 
Lees meer ›

Afvalvrije school

15 juni 2019 - 

We hebben dit schooljaar, net als een achttal andere Goudse scholen, meegedaan met de afvalbattle en hebben met de Cirkel derde prijs behaald!  Lees meer ›

Avondvierdaagse 2019

14 juni 2019 - Voor veel kinderen was het een sportieve week: meer dan 200 leerlingen van De Cirkel liepen mee met de Jeugdavondvierdaagse. Het was prachtig weer, heel fijn. Dank aan de ouderraad (OR) voor de goede organisatie.

Prijsuitreiking W4Kangoeroe

13 juni 2019 - Ruim twintig rekenwonders van de Cirkel, uit groep 4 t/m groep 8, mochten op woensdag 22 mei een extra prijs uitzoeken voor hun knappe prestaties bij de W4Kangoeroe, de wereldwijde reken/wiskundewedstrijd, editie 2019.  Lees meer ›

Projectmaand WATER

10 maart 2019 - Project WATER 
Maandag 11 maart zijn we gestart met het project WATER.  Alle groepen zullen een maand lang intensief aan de slag gaan met dit onderwerp. 

Deze ochtend werd de projectmaand officieel geopend met een poppenkastvoorstelling voor alle groepen:

 

Deze creatieve voorstelling was voorbereid door de groepen 7.

 

  Lees meer ›

Damkampioenschappen

13 februari 2019 - Vandaag hebben verschillende leerlingen uit de groepen 5, 6, 7 en 8 meegedaan aan het damtoernooi voor scholieren uit heel Gouda.  Lees meer ›

Fijne kerstdagen en gelukkig nieuwjaar

01 januari 2019 - 

Het

team

van de Cirkel

wenst de leerlingen

en ook hun familie 

gezellige kerstdagen

en een heel gelukkig 2019.

We hopen dat iedereen geniet

van een fijne kerstvakantie.

Wij zien de leerlingen graag weer

uitgerust terug op maandag 7 januari 2019.

###

###

###

###

###

 

 

Vacature op de Cirkel per 1-1-2019

12 december 2018 - De Cirkel heeft per 1 januari 2019 een vacature. Klik hier voor de advertentie.

Afscheid meester Mohamed

29 november 2018 - 

Vandaag nam meester Mohamed, onze conciërge, na 15 jaar afscheid van de Cirkel. Dat afscheid ging niet onopgemerkt. Vanmiddag waren meer dan 300 leerlingen naar het plein van de Brittenburg gekomen om meester Mohamed toe te zingen. Hier en daar werd een traantje weggepinkt. Lees meer ›

De week van Sinterklaas

28 november 2018 - 

 

Komende week vieren we op school Sinterklaas. De lokalen op de Brittenburg zijn prachtig versierd door de Pieten. Op de Rijnlust stijgt de spanning: wat voor surprises zullen er dit jaar weer gemaakt worden? Aankomende dinsdag 4 december vieren we Sinterklaas op school. De volgende dag, woensdag 5 december zijn de kleerlingen vrij. Donderdag 6 december mogen de kinderen een half uur later op school komen, zodat ze een beetje kunnen uitslapen na het Sinterklaasfeest dat er mogelijk thuis gevierd is. De school is donderdag wel gewoon om half negen open. We wensen iedereen veel plezier met Sinterklaas. 

zwemwedstrijden in het Groenhovenbad

28 november 2018 - Voor de derde keer deed de Cirkel mee aan de Goudse Zwemkampioenschappen. Afgelopen woensdag 28-11-2018 deden negen teams van onze school mee aan de zwemwedstrijden in het Groenhovenbad. Vier teams uit groep 5/6, drie teams uit groep 6 en twee teams uit groep 7b. Iedereen heeft ontzettend hard gezwommen, het was prachtig om te zien. Uiteindelijk werden er door onze leerlingen drie estafettebekers gewonnen en een aantal individuele medailles. Op de groepspagina's is meer te lezen over de resultaten.   

Herfstvakantie

28 oktober 2018 - Afgelopen week was de school dicht i.v.m. de herfstvakantie. Wij hopen dat iedereen genoten heeft in deze vakantieweek. Maandag 29-10 verwelkomen we de leerlingen graag weer op school.  

Singelloop 14-9-2018

16 september 2018 - 

Afgelopen vrijdag liepen meer dan 60 kinderen van onze school mee en een aantal leerkrachten. Er stonden er veel ouders en kinderen langs de kant om aan te moedigen. Bovenstaande leuke foto van de warming-up...  Lees meer ›

Welkom terug op de Cirkel

02 september 2018 - 

De afgelopen week zijn we gestart met onze nieuwe groepen. Na eerste dagen lijkt iedereen zich al weer aardig op z'n plek te voelen, ook is er alweer hard gewerkt die eerste dagen. Helaas hebben de Snappets (dat zijn de tablets, waarvan we gebruik maken tijdens de rekenles vanaf de groepen 4) wat meer moeite met de start van het nieuwe schooljaar, maar dat gaat hopelijk beter de komende tijd. De eerste weekbrief heeft u vrijdag al gekregen, en staat ook op de homepage van deze site. Daarin staat onder meer dat er dinsdagavond 11-9 een informatieavond georganiseerd wordt voor de groepen 1 t/m 7. Eén dag later is er een informatieavond speciaal voor de groepen 8. Van harte aanbevolen. 

De groepspagina's van alle groepen worden binnenkort aangepast, zodat u daar weer informatie kunt vinden die de groep van uw kind betreft.