Nieuws

Prettige vakantie!

15 juli 2018 - 

De vakantie is begonnen, dat is vast en zeker niemand ontgaan! Nadat we vrijdag met de groepen 1 t/m 7 een spetterende dans op de Brittenburg hebben opgevoerd, konden we gaan aftellen. Hier is met behulp van een drone een bijzonder filmpje van gemaakt, dat wij binnenkort op deze pagina hopen te plaatsen. Veel kinderen van groep 8 waren vrijdagochtend ook aanwezig, al hadden zij officieel al een dag eerder afscheid genomen van de Cirkel. Als team van de Cirkel bedanken wij de kinderen en ouders voor de samenwerking afgelopen schooljaar. En wensen wij iedereen een heerlijke relaxte vakantie. Wij hopen de leerlingen weer gezond en uitgerust terug te zien op maandag 27 augustus. 

Vakantiebieb 2018: warm aanbevolen voor de zomervakantie!

14 juli 2018 - 

Dankzij de VakantieBieb blijven duizenden kinderen in de zomer doorlezen. Dat is geweldig, want doorlezen in de zomer is niet alleen heel leuk, het voorkomt óók een terugval van het AVI-niveau. Ook deze zomer staan er maar liefst 60 e-books in de VakantieBieb, waarvan meer dan 30 jeugdtitels. De app is een zomercadeautje van de Bibliotheek en gratis te downloaden. Ook een lidmaatschap is niet nodig. De VakantieBieb is geopend van 1 juli tot en met 31 augustus 2018.

 

Klik hier voor een uitlegfilmpje over de vakantiebieb 2018.

 

 

Lees meer ›

Bedankt ouders van groep 8A en 8B!

13 juli 2018 - Afgelopen week hebben wij een cheque gekregen van de ouders van groep 8A en 8B (onderdeel van het afscheidscadeau) met daarop een mooi bedrag van € 309,40. Dit geld kunnen wij besteden aan de nieuwe schoolpleinen.

Heel erg bedankt! Wij zijn er heel blij mee!

 

Voorbereidingen voor muurschildering op Rijnlust

12 juli 2018 - Afgelopen woensdagavond heeft een groep enthousiaste ouders een buitenmuur van locatie Rijnlust voorzien van een mooie mintgroene laag. Nu zal u vast denken: "Blijft dit voor altijd zo?" Gelukkig niet! In de eerste week van de zomervakantie zal er een graffiti-kunstwerk gemaakt worden op deze muur! We zijn heel benieuwd.

 


Schoolreisje 14 juni 2018

14 juni 2018 -  

Vandaag even geen rekenen en taal... wel tijd voor veel plezier, gezelligheid en saamhorigheid met de groepen 3 t/m 7 in Duinrell. Alles is voorspoedig verlopen, mede dankzij de inzet van veel ouders. Wij hopen dat iedereen een fijne dag gehad heeft en bedanken iedereen die daaraan heeft bijgedragen! 

Prijsuitreiking W4Kangoeroe

Prijsuitreiking W4Kangoeroe

10 juni 2018 - Eenentwintig rekenwonders van de Cirkel mochten vorige week vrijdag een prijs uitzoeken voor hun prestaties bij de W4Kangoeroe, de wereldwijde reken/wiskundewedstrijd. Van onze school hebben er meer dan 60 leerlingen deelgenomen. Hartelijk gefeliciteerd! 

Voetbalsucces in groep 6 op het Olympiaveld!

25 april 2018 - 

Op de valreep, vlak voor de sportdag en de meivakantie, hebben de jongens van groep 6a en 6b de tweede ronde van het schoolvoetbaltoernooi gewonnen! Ofwel: ze zijn kampioen van Gouda geworden! Wat een middag: na vier wedstrijden gewonnen te hebben, was het nog niet zeker wie er kampioen werd. Want er was nog een poule. Er moest  gespeeld worden tegen de winnaars van de andere poule, de kinderen van het Carillon. Van moeheid was weinig te merken. Deze zinderende finale aan het eind van de middag eindigde met een mooie overwinning en een reusachtige beker voor Adam, Rodin, Ludo, Jianmin, Duncan, Pablo, Elmedin en Boaz. Gefeliciteerd, ook de coach Eric. En...  op naar de volgende ronde.... waar zal dit avontuur eindigen?!

De meiden uit groep 6b hadden ook de tweede ronde behaald en mochten vandaag ook aan de bak. Ze speelden heel goed vandaag, vlogen werkelijk over het veld en waren onvermoeibaar. En... eindigden vanmiddag op de derde plaats. Ook een beker, dus! Hartelijk gefeliciteerd Lien, Yentl, Amber, Katya, Aya, Lisa, Floor, Eefke en Ilse, met deze prachtige prestatie. Ook coach Michael: gefeliciteerd. 

 

Voor meer foto's: bezoek de klassenpagina van groep 6a en 6b. 

Koningslunch op de Cirkel

20 april 2018 - 

Koningslunch dankzij JUMBO Bloemendaal

Het was even stressen gisteren, toen bleek dat onze bestelling voor het Koningsontbijt/lunch per ongeluk gecancelled was door de organisatie van de Koningsspelen. JUMBO Bloemendaal heeft fantastisch geholpen door alsnog te zorgen voor lunch en deze kostenloos ter beschikking te stellen. We willen de JUMBO hier hartelijk voor bedanken!

Zelf boterhammen smeren en lekker beleg uitkiezen...

... en daarna lekker opeten in het zonnetje!!

Dat was even genieten vandaag!

Techniekmiddagen

15 maart 2018 - 

De techniekmiddagen voor groep 5 t/m 8 zijn bezig en duren twee weken. Iedere middag wordt er door een andere groep gezaagd, getimmerd, geconstrueerd en gewerkt met electriciteit. Vrijdag 22 maart is de laatste techniekmiddag van dit schooljaar. 

Schoolschaakkampioenschappen op woensdagmiddag 7-2-2018

07 februari 2018 -  

 


Goudse Schoolschaakkampioenschappen

Vandaag vond het Schoolschaaktoernooi plaats. Uit beide groepen 8 en beide groepen 6 waren er teams - in totaal 4 teams. In vier wedstrijden werd er gestreden om de eerste plaats met bijbehorende beker. Helaas geen eerste plaats voor de Cirkel maar wel een leuke, sportieve middag en een medaille voor iedereen! Kijk voor veel meer foto's op de pagina's van groep 6 en 8. 

  

  Lees meer ›

Fijne kerstvakantie!

23 december 2017 -  

Het team van De Cirkel wenst alle ouders en leerlingen 

liefdevolle feestdagen en een hoopvol nieuw jaar.


Graag willen we iedereen bedanken die geholpen heeft om alle kerstactiviteiten tot een succes te maken. Fijn dat er zo veel betrokken ouders zijn bij onze school! Een bijzonder bedankje is op zijn plaats voor de ouders van de kerstmusical.

 

 

De kinderen, het team en ouders hebben van jullie genoten!! Dank voor jullie inzet, bevlogenheid en de vele uren die jullie in de voorbereiding hebben gestopt.

Op maandag 8 januari ontvangen wij alle kinderen graag weer op school.

 

 

 

Saar wint de eerste verkeersveiligheidsprijs!

16 november 2017 -  

'Pimp je fiets winnaar'

Saar van Heesewijck uit groep 3 heeft de verkeersveiligheidswedstrijd “Pimp je fiets” gewonnen!! Verkeersveiligheidsambassadeur van Midden-Holland en wethouder verkeer van Gouda, Hilde Niezen, reikte de prijs uit aan Saar van Heesewijck uit groep 3, afgelopen woensdag 15 november. Ze won de prijs omdat zij niet alleen mooie ballonnen aan haar fiets had, maar ook nog eens een echt verkeersbord met de belangrijke tekst “Pas op!” erop.  Lees meer ›

Schoolgids 2017-2018

20 oktober 2017 - Klik op het plaatje hieronder om de schoolgids 2017-2018 te lezen. De schoolgids is ook te downloaden onder het kopje 'onze school' in de kolom aan de rechterkant. 

 

 

 

Geslaagde brainstormavond over schoolpleinen

28 september 2017 - Woensdagavond 27 september organiseerde de leerlingenraad voor ouders en leerkrachten een brainstormavond over de schoolpleinen, omdat we onze schoolpleinen willen vernieuwen.

Na een korte presentatie van de leerlingenraad over de wensen van onze leerlingen en de doelen voor de komende periode, zijn we in werkgroepen uiteen gegaan.

Met behulp van plattegronden zijn ouders en leerkrachten gaan brainstormen.

Natuurlijk is het niet mogelijk om na een uur al een compleet plan op tafel te hebben liggen, maar er is een goede start gemaakt. Binnenkort komen de verschillende werkgroepen weer bijeen om een vervolgstap te maken.

 

Wij willen alle ouders en leerlingen bedanken voor hun geweldige inzet gisteravond!

 

School op Seef

24 september 2017 - 

Donderdag 21 september deden we mee aan de Nationale Schoolbrengdag 2017, in het leven geroepen door School op Seef.

  Lees meer ›

Singelloop 2017

09 september 2017 - 

Vrijdag 8 september in de vroege avond was het zover. 

  Lees meer ›

Van de leerlingenraad: oproep aan alle ouders van De Cirkel!

08 september 2017 - 

De Cirkel in het AD!

20 augustus 2017 - 

Klik op het plaatje om het artikel te lezen.

 

Het team van De Cirkel wenst alle kinderen een heel fijn en leerzaam schooljaar!

20 augustus 2017 - 

Klaar voor de start.......

16 augustus 2017 - 

Nu de laatste vakantieweek is ingegaan, zijn we op school alweer druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Maandag 21 augustus gaan de deuren weer open om 8:20 uur. Om 8:30 uur beginnen de lessen. Wij hebben er zin in! Een grote verandering dit jaar is de invoering van het continurooster; het is dan ook belangrijk dat iedereen maandag een lunchpakketje bij zich heeft. Iedere schooldag gaat de school om 14:30 uur uit, behalve op woensdag: dan eindigen de lessen om 12:00 uur.

Op de eerste maandag hebben de leerlingen van groep 6b, de beide groepen 7 en de beide groepen 8 al meteen hun gymspullen nodig: zij krijgen de eerste dag al gymles van onze nieuwe gymjuf Jolijn.

 

Binnenkort volgt meer informatie en worden de groepspagina's van onze website aangepast voor het komende jaar. Voor nu wensen wij iedereen maandag een goede start, en een fijn nieuw schooljaar! 

1 2