Schooljaar 2018-2019 nummer 03
 

Agenda:

 

 11 september  Informatieavond  groep 1 t/m 7 
 12 september  Informatieavond 19:00 uur groep 8 aula Rijnlust
 14 september  Goudse Singelloop
 17 september  Start verkiezingen Leerlingenraad groep 5 t/m 8
 19 september  Studiedag, kinderen vrij 
 20 september  School op Seef verkeerslessen groep 3 en 4
 26 september  Start kinderpostzegel verkoop groep 7 en 8
 26 september  Jaarvergadering OR om 19:30 uur
  3 oktober  Start Kinderboekenweek t/m 12 oktober
 10 oktober  Schoolfotograaf: studio foto's na schooltijd
 11 oktober

 Schoolfotograaf: portret-en klassenfoto's onder schooltijd en

 broer/zus foto's voor-en na schooltijd

 22 t/m 26 oktober  Herfstvakantie

 

     Oproep vrijwilliger lunchpauze
We zijn op zoek naar 1 of 2 oproepkrachten voor het begeleiden van de lunchpauze. Tijdens een pauzedienst begeleid je het eten en buitenspelen van de kinderen. Je doet twee diensten na elkaar, van 11.45-12.45 uur en krijgt een vrijwilligersvergoeding.

 

Mogen we jou bellen als een van onze vaste krachten uitvalt of heb je nog vragen, neem dan alsjeblieft contact op met Merijn: directie.cirkel@degroeiling.nl

 

 

    
     Informatieavonden
De informatieavond, voor de groepen 1 t/m 7, vindt plaats op dinsdag 11 september. Naar aanleiding van de evaluatie van vorig jaar splitsen we de avond op in twee rondes, zodat ouders met meerdere kinderen meer kans hebben om erbij te zijn.
Locatie Brittenburg
19.00-19.45 uur: groep 1/2A, 1/2B, 1/2C
20.00-20.45 uur: groep 3A, 3B, 4A, 4B

Locatie Rijnlust
19.00-19.45 uur: groep 5, 7A, 7B
20.00-20.45 uur: groep 5/6, 6

De informatieavond voor de groepen 8 vindt plaats op woensdag 12 september om 19:00 uur in de aula van lokatie Rijnlust.

    
     School op Seef
In verband met ziekte van Sandra Henning van School op Seef gaan de verkeerspraktijklessen voor de groepen 1-2, 5, 6, 7 en 8 niet door volgende week.
    
     Informatie Singelloop
Singelloop 14 september

Volgende week vrijdag is het dan zover: De Goudse Singelloop. Ruim 60 leerlingen van De Cirkel doen mee aan deze loop. Afgelopen woensdag hebben 35 kinderen al tijdens de oefenloop laten zien dat zij er helemaal klaar voor zijn!

Leuk om te zien dat we zo veel enthousiaste en sportieve lopers hebben op De Cirkel! 

 

Hieronder volgt het programma van de Singelloop:

17:40 uur:  Warming-up voor alle kinderen van De Cirkel die meedoen (niet verplicht). We verzamelen bij het dambord achter de Agnietenkapel. Daarna lopen we met z'n allen naar de start.*

18:10 uur:  Start Kinderloop 1 km

18:15 uur:  Start Kinderloop 2 km

18:30 uur:  Start van de 3,5 en 7 km

19:15 uur:  Start van de 10 km

 

*We verwachten van ouders dat zij tijdens de warming-up en het lopen naar de start bij hun kind blijven. 

 

 

    
     De Ouderraad
De ouderraad bestaat dit jaar uit 3 bestuursleden en 7 leden. Het bestuur wordt gevormd door Gaby Polet (voorzitter), Daniëlle Demeijer (penningmeester) en Lia Gorissen (secretaris).

Er wordt 6x per jaar vergaderd en vanuit het team worden we ondersteund door directrice Merijn en juf Evelien. 

Als ouderraad organiseren en begeleiden wij alle niet-educatieve activiteiten die er in het schooljaar plaatsvinden. De voornaamste activiteiten die wij organiseren zijn:

 

* Schoolfotograaf (organisatie, planning, distributie)

* Sinterklaas (aankleding, strooiochtend, 5 december, cadeautjes)

* Kerst (voor zowel de kinderen als de ouders)

* Carnaval

* Sportdag / Koningsspelen (accommodatie, drinken, koffie hulpouders)

* Schoolreis (bestemming, vervoer, organisatie binnen het park)

* Zomerfeest

* Laatste schooldag / Bedankochtend (hulpouders)

 

Wij zorgen ervoor dat er bij alle activiteiten foto’s gemaakt worden, die later terug te vinden zijn op de website. De leden van de ouderraad streven ernaar de kinderen een onvergetelijke tijd op school te bezorgen door tijdens activiteiten te zorgen dat het veilig en soepel verloopt, te zorgen voor iets lekkers en vooral bij te dragen aan plezier.

Aan het begin van het schooljaar verstuurt de penningmeester de brieven voor de inning van de ouderbijdrage. Naast alle activiteiten die van de ouderbijdrage betaald worden, worden ook algemene kosten hiervan bekostigd. U moet hierbij denken aan bijvoorbeeld licenties van BUMA Stemra en een bedrag die elke groep ontvangt voor kleine activiteiten of spulletjes voor de groep.

 

Eén keer per jaar wordt de Algemene Ledenvergadering georganiseerd. Dit jaar vindt de Algemene Ledenvergadering plaats op woensdag 26 september om 20.00 uur. Alle leden van de oudervereniging en alle ouders, worden hiervoor uitgenodigd. In de Algemene Ledenvergadering wordt de begroting voor aankomend schooljaar, de ouderbijdrage en het jaarverslag besproken en vastgesteld.

Als laatste willen wij aangeven dat extra hulp vanuit ouders bij activiteiten altijd welkom is. Dus vindt u het leuk om af en toe te helpen bij activiteiten die wij als ouderraad organiseren, stuur dan een mail naar OR.Cirkel@degroeiling.nl of stap gerust op ons af. Je kunt ons ook vinden op Facebook onder de naam Ouderraad De Cirkel!

 

    

Nieuws uit de groepen

Groep 3

De afgelopen 2 weken hebben we met lezen gewerkt in kern start. De letters die in deze kern worden aangeleerd zijn de i, k, m en s. Hiermee kunnen we woordjes maken als; ik, mis en kim.

Volgende week beginnen we met kern 1. In deze kern wordt aandacht besteed aan de letters p, aa, r, e en v en leren de kinderen woorden lezen als raap, rem en kip maar ook aap en er. Na iedere kern krijgen de kinderen een stukje van de letterboom voor thuis, om op te hangen, met de aangeleerde letters. Als alle letters geleerd zijn, is de boom compleet!

U heeft vast al gemerkt dat er bij binnenkomst ’s morgens vaak een werkje klaarligt op de tafels van de kinderen. Het is de bedoeling dat de kinderen in deze zogenaamde open inloop rustig aan de slag gaan met dit werkje. Tegelijkertijd geeft het u de gelegenheid om mee te kijken en te zien waar we op het moment in de klas mee bezig zijn.

Groep 4
Afgelopen week hebben de kinderen weer hard gewerkt aan de eerste thema's van taal en spelling. Ze hebben zelfs al spelling op de Snappet gedaan.

Vandaag hebben we tekenles gehad van Gerard Kamphuis. Hij zal ook vrijdag 14 en 21 september in onze klas komen.

Elke woensdagochtend hebben we gym in de gymzaal bij de Brittenburg. Graag daar om 8.20 uur verzamelen.

Ook zijn we nog op zoek naar twee of drie ouders die willen luizenpluizen. Graag bij de juf aangeven

Groep 5 , 5/6 en 6
Het huiswerk voor groep 6 voor de komende week is een taalwerkblad over bijvoeglijke naamwoorden. Aan de andere kant staat een spellingopdracht. Donderdag 13 september is de inleverdatum.

Groep 5/6 en 6 kunnen nog meer eierdozen (voor 10 eieren) gebruiken voor onze handvaardigheid les. 

De leerlingen van groep 6 mogen een favoriet leesboek meenemen waar zij graag op school in willen lezen, of wat zij kunnen aanbevelen bij hun medeleerlingen. Om misverstanden te voorkomen is het handig als de naam van de eigenaar er in staat. 

A.s. dinsdag om 19:00 uur (groep 5) en om 20:00 uur (groep 5/6 en 6) hopen wij veel ouders te verwelkomen op de informatieavond. 

Neem een kijkje op de klassenpagina’s op de website, er staan al wat foto’s en berichten op.

Als laatste nog even een mededeling voor de ouders van de leerlingen uit groep 6: Op maandag duurt de gymles tot 14:30 uur. Dus mogen de leerlingen bij de gymzaal opgehaald worden, of daar vandaan zelfstandig naar huis gaan. 

Groep 7B
Denken jullie eraan om maandag een schoenendoos mee te nemen als jullie dit nog niet gedaan hadden? Dan gaan we hier lekker mee knutselen.
Groep 8

Ouderavond groep 8

Woensdag 12 september is er op de Rijnlust locatie, in de gemeenschapsruimte, om 19:00 uur de informatieavond voor de ouders/verzorgers van de leerlingen uit groep 8.

School op Seef

Via deze weg willen wij u melden dat door omstandigheden de les van School op Seef aanstaande donderdag 13 september niet door zal gaan. Op een ander moment zal deze les alsnog plaatsvinden.

Rugby

De groepen 8 krijgen 20 en 27 september rugbylessen op het korfbalveld in Gouda. De lessen zijn van 13:00 uur - 14:00 uur. Voor beide groepen zoeken wij ouders die mee zouden willen fietsen. Op deze dagen moeten de kinderen sportkleding meenemen en (buiten)sportschoenen. Ook hebben zij hun fiets nodig. Zou u alvast willen checken of de fiets goed functioneert? Denk hierbij aan een bel, goedwerkende remmen, etc. 

Nieuwsbrief van de Brede School
Via deze link komt u bij de nieuwsbrief van de Brede School.
CJG
Ouders langs de lijn

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert op 20 september 2018 een webinar over Ouders langs de lijn. Dit webinar zit vol eyeopeners, voorbeelden en veel praktische tips over hoe ouders hun kind(eren) kunnen helpen om sportief, respectvol en met plezier te sporten! En hen bewust te maken over de impact van hun gedrag op het sportveld.

Dit gratis webinar wordt gegeven door Tischa Neve, bekende kinderpsycholoog en opvoedkundige. Het is bedoeld voor alle ouders met een sportend kind, coaches en trainers.

Voor meer informatie zie deze uitnodiging.

 

Theatervoorstelling ‘Scheiden, wat doet dat met een kind?’


Op donderdag 13 september 2018 organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin de theatervoorstelling ‘Scheiden, wat doet dat met een kind?’ Deze interactieve voorstelling vindt plaats om 19.30 uur in Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen en is er voor iedereen die te maken heeft met een echtscheiding.

Een scheiding zorgt vaak voor emoties, zoals verdriet en ruzies. Voor kinderen verandert er veel in korte tijd. Weet jij wat je kunt doen om een scheiding voor kinderen zo goed mogelijk te laten verlopen? Theatergroep one2know speelt en zingt humoristische, soms emotionele en herkenbare situaties na. Samen met het publiek wordt besproken wat je in die situaties kunt doen.

Vooraf en in de pauze is er een informatiemarkt met verschillende thematafels waar bezoekers terecht kunnen voor informatie, vragen en advies.

 

Tickets:            € 3,00 per persoon
Reserveren:      via www.cultuurhuysdekroon.nl
Aanvang:          19.30 uur
Locatie:            Cultuurhuys De Kroon, Gouweplein 1, 2741 MW Waddinxveen

 


R.K. basisschool De Cirkel

Onderbouwlocatie:

Brittenburg 50

2804 ZZ Gouda

telefoon 0182 53 98 77

 

Bovenbouwlocatie:

Rijnlust 42
2804 LC Gouda
telefoon 0182 53 35 60

 

Email: administratie.cirkel@degroeiling.nl

Kind & Co

Peutergroep en 

Voor-en naschoolse opvang

Brittenburg 50

2804 ZZ Gouda

telefoon 0182 44 11 62