Schooljaar 2018-2019 nummer 09
 

Agenda:

 

 13 - 15 november  10-minutengesprekken groep 1 t/m 8 (niet voor groep 7)
   4 december  Sinterklaasviering op school
   5 december  Studiedag, kinderen zijn vrij
   6 december  School begint om 9.00 uur
   

 

     Beste lezers,
De kleutergroepen lopen al aardig vol en we gaan in 2019 weer starten met een instroomgroep.

Welkom op school; Yara en Milan in groep 1/2A, Liz, Jazz en Ayoub in groep 1/2 B en Fenna in groep 1/2C.

Zou u uw kind zsm aan willen melden als hij/zij in 2019 4 jaar wordt? Dan kunnen we rekening houden met de instroom voor volgend (school)jaar. 

 

Alvast bedankt,

Mea Verkleij

    
     Herinnering Ouderbijdrage 2018-2019
De laatste twee maanden van 2018 staan in het teken van de Sint en Kerst, altijd een gezellige tijd. Wij gaan samen met de oudervereniging weer leuke activiteiten organiseren. Dit kan mede dankzij uw ouderbijdrage.

Heeft u de bijdrage al betaald? Bedankt!

Als u het nog niet gedaan heeft is hier nog een keertje de link naar de factuur, alvast bedankt.

    
     Nieuws vanuit Kind&Co
Wat een fantastische vakantie hebben we gehad.

We zijn door de tijd heen gereisd van de heksenwaag in Oudewater, robots knutselen tot ouderwetse spellen. In de weken daarvoor hebben we verschillende workshops gehad: van Aikido en dansles tot echte reptielen.

Na al dat leuks hebben we weer een nieuw thema, namelijk landen: elke week komt er een ander land aan bod. Oostenrijk, Frankrijk en uiteraard ons eigen kikkerlandje Nederland. Van stamppot tot het knutselen van een Engelse telefooncel. Ook december belooft een gezellige en sfeervolle maand te gaan worden.

 

Bent u op zoek naar buitenschoolse opvang voor iw kind? Wij hebben nog plek op de maandag, dinsdag en donderdag. Kom gezellig spelen bij de BSO.

    

Nieuws uit de groepen

Groep 1/2
Alle ouders die gereden hebben naar het filmhuis afgelopen maandag , heel erg bedankt. Maar ook de klassenouders in de groepsapp, bedankt voor het regelen.

Ons verzoek is om de groepsapp. niet te gebruiken om uw kind ziek te melden of vragen te stellen over de groep. De app is bedoeld voor oproepjes voor hulp bij activiteiten of kleine berichtjes. 

 

We werken de komende weken over het thema HERFST. Precies op tijd gepland, gezien het weer afgelopen week. De letter S staat centraal. En natuurlijk mogen de kinderen( nu eindelijk) herfstspullen meenemen.

Van de uitgever van Schatkist hebben we patroontjes ontvangen om voor de nieuwe Pompom en Loeloe een sint- en pietenpakje te maken.

Voor groep 1/2 b en 1/2c zoeken we nog een creatieve ouder die dit voor ons wilt naaien.

 

Groep 3
We oefenen in de klas dagelijks met lezen en dus ook met het boekje Veilig & vlot. Om de kinderen te stimuleren steeds vlotter te lezen, kunt u thuis ook extra oefenen met lezen. Reageer altijd positief op het voorlezen van uw kind, ook wanneer niet alle woordjes vlot of goed zijn gelezen. Geef aan dat u ziet dat uw kind zijn best doet en probeer fouten door uw kind zelf te laten corrigeren. Prijs uw kind ook als het een fout goed verbeterd heeft.

In de rekenles is deze week voor het eerst aandacht besteedt aan klokkijken. De hele uren kunnen de kinderen nu benoemen en binnenkort gaan we oefenen met een uurtje eerder en een uurtje later.

Dinsdag 6 november hebben de groepen 3 een workshop Dick Bruna op school:

Groep 4
Dinsdag 6 november gaan we weer naar de bibliotheek. 

We zijn deze week begonnen met het aanleren van de tafel van 10. De kinderen krijgen de tafel van 10 mee om thuis te oefenen. 

 

Groep 4a

Even voorstellen onze stagiaire:

Mijn naam is Anissa de Vlaming. Ik kom uit Gouda maar ben recentelijk naar Moordrecht verhuist. Ik ben 20 jaar en woon samen met mijn ouders, mijn dove zus en mijn 2 honden. Momenteel loop ik stage in groep 4a, ik zit in mijn tweede jaar van de opleiding onderwijsassistent. Ik volg deze opleiding op het MBO Rijnland in Gouda. Voordat ik aan deze opleiding ben begonnen heb ik mijn diploma behaald voor medewerker maatschappelijke zorg. Ik heb gewerkt met diverse doelgroepen op verschillende dagactiviteitencentra. Met mijn diploma kan ik werken als begeleider voor mensen met een beperking. Ik ben door gaan studeren omdat ik meer uit mezelf wilde halen en omdat ik wil kijken wat ik nu precies wil gaan doen in de toekomst. Ik wil graag met kinderen werken en het liefst kleuterjuf worden. Voor nu heb ik een bijbaan bij de Goudreinet in Bloemendaal winkelcentrum. Naast mijn werk, stage en school teken ik regelmatig. Ook vind ik het leuk om te zingen en om af te spreken met mijn vriend.

Groep 5/6 en 6
A.s. donderdag  8 november gaan onze beide groepen 5/6 en 6 voor de tweede keer naar de bibliotheek.

Het huiswerk voor deze week: groep 5/6 heeft de geschiedenistoets over thema 1 op vrijdag 9 november (dus ook voor groep 5!!).

Groep 6 heeft de natuurtoets over thema 1 (natuurlijke verschijnselen) op dezelfde dag. 

 

Groep 7
Doelenbladen ouder-kindgesprekken

Voor de herfstvakantie hebben alle kinderen een ouder-kindgesprek gehad. Voor dit gesprek hebben ze een doelenblad mee naar huis gekregen. Wij hebben nog niet alle doelenbladen teruggekregen. Zou u er aan willen denken dat uw zoon/dochter dit volgende week maandag meeneemt?

 

Extra instructie rekenen

Op maandag en donderdag na schooltijd wordt er in het lokaal van groep 7A extra instructie gegeven over de automatiseringssommen van rekenen. Denk hierbij aan de plus- en minsommen tot 100 en de (deel)tafels. De instructie duurt ongeveer 15 minuten. Kinderen van beide groepen 7 mogen deze instructie, op eigen initiatief, bijwonen. We verwachten wel een actieve houding van deze kinderen tijdens de instructie.

 

Groep 7A

 

Bareka

De kinderen van groep 7A kunnen thuis ook oefenen met Bareka. Er staan nieuwe 'toetsen' voor hen klaar.

 

Nieuwsbrief Positieve Groep

De Nieuwsbrief van de Positieve groep wordt maandag verstuurd.

 

Boekpresentaties

Maandag is de eerste boekpresentatie. Op de groepspagina van de schoolwebsite kunt u zien wanneer uw zoon of dochter aan de beurt is.

Groep 8
Bezoek middelbare scholen

Deze week hebben alle ouders/verzorgers een mail ontvangen met daarin de data van de schoolbezoeken. Deze data zijn ook op de site te vinden van onze groepen te vinden.

Hip Hop

Volgende week krijgen de kinderen van groep 8 een hiphop les. De week erna is het vervolg hiervan. Wij zijn erg benieuwd naar de danstalenten van onze kids. Zij zelf ook ????

Website

Op beide sites staan foto's van de diverse activiteiten van de afgelopen weken. Leuk om eens een kijkje te nemen.

Nieuwsbrief van de Brede School
Hier de link naar de Nieuwsbrief van de Brede School.

R.K. basisschool De Cirkel

Onderbouwlocatie:

Brittenburg 50

2804 ZZ Gouda

telefoon 0182 53 98 77

 

Bovenbouwlocatie:

Rijnlust 42
2804 LC Gouda
telefoon 0182 53 35 60

 

Email: administratie.cirkel@degroeiling.nl

Kind & Co

Peutergroep en 

Voor-en naschoolse opvang

Brittenburg 50

2804 ZZ Gouda

telefoon 0182 44 11 62