Schooljaar 2018-2019 nummer 13
 

Agenda:

 

   4 december  Sinterklaasviering op school
   5 december  Studiedag, kinderen zijn vrij
   6 december  School begint om 9.00 uur
 12 december  Schoolfotograaf extra voor laatste foto's op school
 19 december  8:45 uur Wenochtend instroomgroep 1D
 20 december  Kinderen zijn om 13:00 uur uit ivm Kerstviering 's avonds
 21 december  School begint om 9:30 uur, normale tijd uit
 22 december  Kerstvakantie t/m 6 januari 2019
 28 januari 2019  Studiedag, alle kinderen zijn vrij

 

     Beste lezers,

Afgelopen donderdag nam meester Mohamed, onze conciërge, na 15 jaar afscheid van de Cirkel. Dat afscheid ging niet onopgemerkt! Er waren meer dan 300 leerlingen naar het plein van de Brittenburg gekomen om meester Mohamed toe te zingen. Hier en daar werd een traantje weggepinkt.

Kijk op de website voor meer informatie over het afscheid van meester Mohamed. 

    
     Fotograaf gezocht voor dinsdag 4 december!
Voor het Sinterklaasfeest op dinsdag 4 december zijn wij nog op zoek naar iemand die het leuk vindt om op deze dag foto’s te maken. Dus vind je fotograferen leuk en ben je 4 december beschikbaar van 8.00 uur tot 14.30 uur stuur dan een mailtje naar GabyPolet76@gmail.com.
    
     Wie kan helpen met de school in kerstsfeer brengen?
Wie kan helpen vrijdag 7 december met het optuigen van de kerstbomen en kerstversieringen ophangen op beide locaties? We starten om 8.30 uur op Brittenburg.

En wie kan helpen op vrijdag 21 december met het opruimen van de kerstversieringen vanaf 9.30 uur? Graag doorgeven aan de OR, mail; or.cirkel@degroeiling.nl 

Alvast heel erg bedankt!

 

    
     Schoolfotograaf

Op woensdag 12 december komt de schoolfotograaf nogmaals op school om foto’s te maken van kinderen die de eerste keer ziek waren of waarvan de foto is mislukt. Het is dus ook mogelijk om een broer/zus foto te laten maken als een broertje of zusje de eerste keer ziek was. Indien u dat wenst, kunt u zich daarvoor aanmelden.

De fotograaf komt om 11.30 uur naar de Brittenburg. Voor aanmelding of eventuele vragen kunt u een e-mail sturen naar GabyPolet76@gmail.com.

Mocht u de strookjes van de schoolfoto’s en/of de retourfoto’s nog niet ingeleverd hebben, dan vragen wij u dit uiterlijk dinsdag 4 december in te leveren bij de groepsleerkracht.

    
     Kerstmusical
Donderdagavond 20 december kunnen ouders, terwijl uw kind(eren) genieten van het kerstdiner, in de gymzaal op Hoogenburg kijken naar een spetterend kerstmusical!

  

    
     Leerlingenraad 2018-2019

De nieuwe leerlingenraad bestaat uit:

Rik, groep 5
Zoé en Nina, groep 5/6
Noor, groep 6
Noa, groep 7A
Lisa, groep 7B 
Najla, groep 8A
Eline, groep 8B 

 

Rik, Zoé, Nina, Noor, Noa, Lisa, Najla en Eline vertegenwoordigen alle kinderen van De Cirkel! Ze zitten vol ideeën en gaan daar de komende periode mee aan de slag onder begeleiding van juf Merijn.


 

 
    
     Ouders gezocht als klankbord: 10 december 14:00 uur.
Welke ouders zijn bereid om op maandag 10 december om 14:00 uur op locatie Rijnlust input te geven over het onderwijs op onze school? Dit in verband met het bezoek van een auditcommissie: elke school van De Groeiling wordt eens in de vier jaar bezocht door andere Groeiling directeuren en een kwaliteitsmedewerker. Insteek van de audit is 'een blik van buitenaf' op het onderwijs bij ons op school: waar staan we op dit moment? Met alles wat al goed gaat en waar we nog in kunnen groeien.

De basisvragen waar in hoofdlijnen naar gekeken wordt:
  • Voelen leerlingen zich veilig?
  • Geven leerkrachten goed les?
  • Heeft de school zicht op de ontwikkeling van de leerlingen?
  • Leren de leerlingen voldoende?

Bent u in de gelegenheid om op 10 december in gesprek te gaan met de auditcommissie, geef u dan op via de mail: directie.cirkel@degroeiling.nl 

Alvast heel erg bedankt.

    

Nieuws uit de groepen

Groep 1/2
Alle ouders die geholpen hebben bij de pietenochtend, heel erg bedankt voor jullie hulp. De kinderen hebben een hele gezellige ochtend gehad. Er zijn mooie mutsen gemaakt, waarop de 1e letter van hun naam op komt. De pietjes hebben heel goed pietengym gedaan en hun pietendiploma verdiend. Ze hebben heerlijke kruidnootjes gebakken. Een leuke sinterklaasfilm gekeken en sint spelletjes gedaan.

Komende week ronden we het sint thema af en starten we de week erop met kerst.  Donderdagochtend mogen de kleuters speelgoed of een spelletje meenemen.

 

We kunnen nog hulp gebruiken op de schoonmaakochtend tijdens de musical op vrijdag 21 december en bij de les "verkeer op seef" op donderdag  17 januari. ( dit was op dinsdag 15 januari, maar vanwege het bibliotheekbezoek is dit verschoven naar de donderdag)

 

Groep 1/2b

Juf Lonny is er donderdag en vrijdag niet en komt juf Maaike Schoonderwoerd invallen.

Groep 4
Na een gezellige pietengym met pietendiploma, kwamen ook nog de strooipieten op bezoek. Wat een spannende week was het weer. Nu op naar het Sinterklaasfeest.

Afgelopen week hebben we kennis kunnen maken met de tafel van 5 en 2. De kinderen krijgen daarom de tafel van 2 en 5 mee naar huis om te oefenen. Voor en na de kerstvakantie kunnen zij bij de juf deze opzeggen. Hierbij hoort ook de wc poster van de tafels.

Groep 5
Maandag 3 december is de natuur toets van hoofdstuk 5 en we oefenen deze week de tafel van 3 en 4 samen. Thuis oefenen is fijn, kijk eens op oefensites van de tafels. Bijvoorbeeld rekenen-oefenen.nl en ook de site van Junior Einstein is een goede manier van oefenen. Nu werken we met deelsommen en hebben de tafels hard nodig!

 

Met groep 7 hebben we de afgelopen twee weken samen geknutseld. Ook met de kerst gaan we dit weer doen. Met elkaar samen werken is erg gezellig merken wij!

 

Groep 5/6 en 6
Deze week is er voor beiden groepen geen huiswerk, zodat iedereen tijd kan besteden aan de surprise voor Sinterklaas en het gedicht voor dinsdag 4 december. Vergeet ook niet een cadeautje van ongeveer € 4,50 te kopen voor het kind wiens naam op het lootje staat dat jij hebt getrokken! 

Kijk op Bareka en train de sommen die horen bij de steentjes die nog niet groen zijn. Doe dit ook thuis! Is het tijd om een nieuwe toets te maken? Meld dat dan bij de juf (op school of via de mail) 

Eergisteren (woensdag 28-11) hebben vier teams uit groep 5/6 en drie teams uit groep 6 meegedaan aan de zwemkampioenschappen in het Groenhovenbad. Ook deden er nog twee teams uit groep 7b mee.Er zijn verschillende bekers gewonnen door de Cirkel op de estafettes, en ook een aantal individuele medailles. Het was een spetterende wedstrijd, met veel publiek op de tribune! Ook viel het op dat er een cameraman van Gouwestad TV aan het filmen was, dus wie weet kunnen we op tv wat terugzien van de wedstrijden. Ook staan er foto's van dit sportieve evenement op de websitepagina van onze groepen.

Nieuwsbrief van de Brede School
Hier de link naar de nieuwsbrief van de Brede School.

R.K. basisschool De Cirkel

Onderbouwlocatie:

Brittenburg 50

2804 ZZ Gouda

telefoon 0182 53 98 77

 

Bovenbouwlocatie:

Rijnlust 42
2804 LC Gouda
telefoon 0182 53 35 60

 

Email: administratie.cirkel@degroeiling.nl

Kind & Co

Peutergroep en 

Voor-en naschoolse opvang

Brittenburg 50

2804 ZZ Gouda

telefoon 0182 44 11 62