Schooljaar 2018-2019 nummer 14
 

Agenda:

 

 12 december 2018  Schoolfotograaf extra voor laatste foto's op school
 19 december 2018  8:45 uur wenochtend instroomgroep 1D
 20 december 2018  Kinderen zijn om 13:00 uur uit ivm Kerstviering 17:15 uur
 20 december 2018   Kerstmusical ouders inloop 17:30 uur gymzaal Hoogenburg
 21 december 2018   School begint om 9:30 uur, normale tijd uit
 22 december 2018  Kerstvakantie t/m 6 januari 2019
  7 januari 2019  Weer naar school
 28 januari 2019  Studiedag, alle kinderen zijn vrij
   

 

     Beste lezers,
Deze week zijn de toestemmingsformulieren aan de (oudste) kinderen meegegeven omtrent het gebruik van beeldmateriaal, adresgegevens en sociale media. Dit in het kader van de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG). Zou u dit formulier zsm weer ingevuld en getekend aan uw kind willen meegeven? Alvast bedankt. 
    
     Kerstmusical!

Het is al jaren een traditie op De Cirkel: de kerstmusical! Op de laatste schooldag voor de kerstvakantie kunnen alle kinderen genieten van een prachtige musical, georganiseerd en uitgevoerd door de toneelgroep van De Cirkel. Speciaal voor alle ouders wordt ook een avondvoorstelling gespeeld. Op donderdag 20 december, als de kinderen in hun groep aan het kerstdiner zitten, ben je van harte welkom om naar de musical te komen kijken in de gymzaal aan de Hoogenburg (bij de Rijnlust). Het belooft weer een spektakel te worden! De Ouderraad zorgt vanaf 17.15 uur voor een hapje en drankje bij de gymzaal. Om 17.45 uur start de voorstelling, daarna ben je weer op tijd op school om je kind(eren) op te halen. 

Decor 
Op zaterdag 15 december kan de musicalgroep jouw hulp goed gebruiken! Dan verven, timmeren en knutselen we erop los om een prachtig decor in elkaar te zetten. Wil je ook een handje helpen? Mail dan naar iris.boumans@gmail.com om je aan te melden.

Dansje
Zit je in groep 4 of hoger en vind je het leuk om mee te doen aan een dansje in de kerstmusical? Op zaterdag 15 december gaat dansjuf Jade met de kinderen die zich opgegeven hebben een dansje instuderen op de Rijnlust. We starten om 12.00 uur en zijn ongeveer twee uur aan het repeteren. Neem je eigen lunch mee! Geef je op via de inschrijflijst bij de deur van je groep. Tot ziens bij de musical!

 

De kerstmusicalgroep

    
     Kerst 2018
Hier alvast wat informatie.

 • De menulijsten hangen op de deuren van de klassen. Hierop kunnen ouders/kinderen invullen wat zij voor het kerstdiner willen meenemen.
 • Voor het kerstdiner moeten de kinderen zelf een bord, beker en bestek meebrengen, voorzien van hun naam.
 • Donderdag 20 december zijn de kinderen om 13:00 uur vrij.
 • De tijden van het kerstdiner verschillen per locatie. Zo is er voldoende tijd om naar beide locaties te gaan. Ook is er genoeg tijd om naar de gymzaal de Hoogenburg te gaan om naar de kerstmusical te kijken.

De tijden van het kerstdiner:

 • Brittenburg : Binnenkomst/kerstkoor: 17:15 - 17:30 uur
 • Diner: 17:35 - 18:35 uur (kinderen wachten in de klas tot zij worden opgehaald)
 • Rijnlust :       Binnenkomst/kerstkoor: 17:15 – 17.45 uur
 • Diner: 17:50 – 18:50 uur

Per locatie worden er kerstliedjes gezongen in de hal. Als de kinderen hun gerechtje in de klas hebben gebracht sluiten zij aan bij het zingen in de hal.

 

Tijdens het kerstdiner kunnen de ouders genieten van de Kerstmusical. De voorstelling van de kerstmusicalgroep wordt opgevoerd in gymzaal de Hoogenburg. Tijden van de kerstmusical inloop vanaf 17:30 uur, start van de voorstelling 17:45 – 18:30 uur.

 

Vrijdagochtend begint de school om 09:30 uur.

 • De kinderen van de groepen 1/2A (juf Chantal), 1/2B (juf Lonny), 5 (juf Caroline), 6 (juf Ellen) en 7b (juf Tessa) starten bij de gymzaal de Hoogenburg om de kerstmusical te zien.
 • De deur van de gymzaal is om 09:15 uur open. Ouders worden verzocht niet mee naar binnen te lopen. Kom op tijd de musical start om 09:30!
 • De kleuters van groep 1/2C (juf Cindy) worden om 12:00 uur bij de gymzaal opgehaald. (De andere kleutergroepen zijn op school). Ouders worden verzocht buiten te wachten bij de gymzaal.
    
     Leerlingenraad
Romaissa, Lucas, Vera en Nienke, bedankt!

 
Na de overdracht aan de nieuwe leerlingenraad, zit het er nu echt op voor deze kanjers. Ze hebben alle vier een stukje geschreven over hun ervaringen. Deze week Romaissa aan het woord:
"Ik vond het heel leuk in de leerlingenraad omdat we veel mee mochten beslissen over de school en ik heb er ook heel veel van geleerd zoals beter je mening geven. Ik vind het ook leuk dat je met verschillende mensen zit dus je kan naar elkaars mening luisteren en dan kom je vaak op heel veel ideeën! Ik vind het ook heel leuk wat we allemaal hebben geregeld en ik vind het ook cool dat mijn idee over de schoolkrant er nu echt is! 
Ik vind het jammer dat ik uit de leerlingenraad moet!
Groetjes Romaissa (8B) uit de oude leerlingenraad
    

Nieuws uit de groepen

Groep 3
Gister hadden we de eerste les van Groeien Door Stoeien:

“Groeien door Stoeien is een bewegings- pedagogisch project dat gebaseerd is op de sporten karate en judo. De bewegingsvormen worden gebruikt om een bijdrage te leveren aan de opvoeding en vorming van sociaal- en emotionele competenties. Dit zal hun zelfvertrouwen vergroten en de sfeer in de groep ten goede komen.

Door middel van een thematische lesaanpak waarbij de deelnemers een reis maken rond de wereld of door de tijd, reikt het project ‘Groeien door Stoeien’ specifieke kennis en vaardigheden aan. Tijdens de training komen thema’s aan bod zoals: grenzen aanvoelen en aangeven, vertrouwen in jezelf en in een ander, samenwerken, doorzettingsvermogen etc. Deze kennis en vaardigheden helpen de leerlingen om op een weloverwogen en effectieve wijze om te gaan met lastige situaties. Je kunt hierbij denken aan pesten en ruzies, maar ook aan kinderen die nog niet zelfstandig zijn, kwetsbaar of juist nog heel impulsief.”

De volgende lessen zijn 13 december, 10 januari en 17 januari. In verband met de “groeien door stoeien” lessen komen de gymlessen van woensdag 12 december te vervallen.

Groep 4
Groep 4B

De klas is al een beetje in kerstsferen versierd. Tijdens een knutsel les zullen we glazen potjes versieren. Wil iedereen een schoon glazen potje meenemen (jampotje, appelmoes potje etc.) Het is handig om de naam onder op het potje te schrijven.

Groep 4A en 4B

Met rekenen zijn we begonnen met de digitale tijd van de hele uren. We leren het verschil tussen ’s ochtends, ’s middags en ’s nachts. Willen jullie thuis met de kinderen oefenen?

We zijn begonnen met de lessen ‘Groeien door stoeien’. Donderdag hebben we het gehad over concentratie en het goed luisteren naar de opdracht. Ook leren we de gevolgen van niet geconcentreerd luisteren.

Groep 5

Vrijdag 14 december gaan we met de groepen 5 en 7a samen kerststukjes maken!

De oase wordt verzorgd door school en de kinderen kunnen zelf wat leuks meenemen

voor in het stukje. Graag ook wat groen! Misschien snoeit u net dit moment

de tuin en kan er wat restafval mee naar school? 

Is er een ouder die ons wil komen helpen die middag? We starten om 13.30 uur, graag opgeven bij de juf.

 

Vrijdag toetsen we ook de tafel van 6!

 

Dit jaar krijgt groep 5 drie Seef verkeerslessen. Vrijdag 18 januari is de eerste les voor onze groep. Tijden zijn nog niet bekend. Wij zoeken drie hulpouders voor deze les. Graag opgeven bij de juf.

De andere lessen staan gepland voor maart en juni. Daarover volgt later meer informatie.

Groep 5/6 en 6
De foto's van het gezellige Sinterklaasfeest van afgelopen dinsdag staan op de klassenpagina's. Inmiddels staat de kerstboom al te stralen. 

Vandaag hadden onze beide groepen een dansles vanuit de Brede School. De tweede les is aankomende donderdag 13-12.

 

Groep 5/6 heeft maandag 10-12 de tweede natuurtoets. De samenvatting is mee naar huis gegeven, en is ook nog te vinden op de klassenpagina. 

Vrijdag heeft groep 5/6 ook een toets over de tafel van 9. 

 

Groep 6 kreeg vandaag als huiswerk een werkblad klokkijken mee naar huis. Het gemaakte werk moet voor vrijdag 14-12 zijn ingeleverd. Rekenen (automatiseren) op Bareka wordt warm aanbevolen, iedereen kan thuis inloggen. Voor meer informatie: kijk op onze websitepagina.  

 

In groep 6 kwam de vader van Camila afgelopen donderdag een natuurles geven over verschillende materialen en hun verschijningsvormen. Heel interessant, foto's zijn binnenkort te zien op de klassenpagina.

 

Als laatste nog een vraagje vanuit groep 6: Kunnen de leerlingen volgende week vrijdag een (schone) witte en een gekleurde sok meenemen naar school? Liefst een volwassen maat. Het mogen ook meer sokken zijn. Deze willen we gebruiken voor een knutselopdracht. Alvast hartelijk bedankt!

Groep 8

Edelsmeden

Donderdag hebben de groepen 8 een workshop "edelsmeden". Wij zijn erg benieuwd wat we gaan leren.

Knutselmiddag

Vrijdagmiddag gaan we met de groepen 8 gezellig knutselen voor de kerst. Wat fijn dat veel ouders hebben aangeboden te willen helpen! In de mail die de leerkrachten deze week hebben verstuurd staat duidelijk wat de kinderen mee moeten nemen.

Plusklas

Donderdag 6 december hebben de leerlingen van de plusklas aan de andere groepen laten zien hoe zij een robot hebben geprogrammeerd. Zij hebben dit duidelijk gepresenteerd. Het was erg interessant en leuk om dit te zien.

Huiswerk

8a: donderdag 13 december toets natuur

8b: donderdag 13 december topografie toets 

Nieuwsbrief van de Brede School
Hier de link naar de nieuwsbrief van de Brede School.

R.K. basisschool De Cirkel

Onderbouwlocatie:

Brittenburg 50

2804 ZZ Gouda

telefoon 0182 53 98 77

 

Bovenbouwlocatie:

Rijnlust 42
2804 LC Gouda
telefoon 0182 53 35 60

 

Email: administratie.cirkel@degroeiling.nl

Kind & Co

Peutergroep en 

Voor-en naschoolse opvang

Brittenburg 50

2804 ZZ Gouda

telefoon 0182 44 11 62