Schooljaar 2018-2019 nummer 15
 

Agenda:

 

 19 december 2018  8:45 uur wenochtend instroomgroep 1D
 20 december 2018  Kinderen zijn om 13:00 uur uit ivm Kerstviering 
 20 december 2018  Kerstviering Brittenburg inloop 17:15 uur
 20 december 2018  Kerstviering Rijnlust inloop 17:25 uur
 20 december 2018   Kerstmusical ouders inloop vanaf 17:20 uur en start 17:45 uur
 21 december 2018   School begint om 9:30 uur, normale tijd uit
 22 december 2018  Kerstvakantie t/m 6 januari 2019
  7 januari 2019  Weer naar school
  7 januari 2019  8:30 uur starten groep 7 en 8 op de Markt voor het schaatsen
 10 januari 2019  Groep 5, 5/6 en 6 gaan schaatsen op de markt
 28 januari 2019  Studiedag, alle kinderen zijn vrij

 

     Beste lezers,
Juf Sanne is bevallen van een dochter, Bo. Het gaat goed met Bo en Sanne geniet van haar mooie meisje!
 
Onze muziekjuf Saskia gaat een muziekproject doen binnen De Groeiling en na ruim 20 jaar onze school verlaten. In januari nemen we afscheid van Saskia als vaste muziekjuf. We zijn bezig om de vervanging van de muzieklessen te regelen, maar daar is op dit moment nog niets over bekend.
 
Heeft u het toestemmingsformulier omtrent het gebruik van beeldmateriaal, adresgegevens en sociale media, al ingevuld en ingeleverd op school?   
    
     Kerst 2018
Donderdag 20 december:

  • Kinderen nemen donderdagochtend een bord, beker en bestek mee voor het kerstdiner. Graag voorzien van hun naam en in een plastic tas.
  • De kinderen zijn na de lunch om 13:00 uur uit, neem dus een lunchpakket mee naar school. 

Tijdens het kerstdiner kunnen de ouders genieten van de Kerstmusical 'Een hemelse Kerst'. De voorstelling is in de gymzaal de Hoogenburg. Inloop vanaf 17:20 uur en aanvang voorstelling stipt om 17:45 uur. Zie via deze link de poster van de musical. 

Om 18:30 uur zal de voorstelling afgelopen zijn en kunt u uw kind(eren) ophalen. Op Brittenburg graag uw kind(eren) uit de klas ophalen. 

 

Vrijdag 21 december:

  • De school begint om 9:30 uur!
  • De groepen 1/2A, 1/2B, 5, 6 en 7B starten bij de gymzaal de Hoogenburg om de kerstmusical te zien. De deur van de gymzaal is om 9:15 uur open, ouders worden verzocht niet mee naar binnen te lopen en kom op tijd! De musical start om 9:30 uur stipt.
  • De andere groepen volgen in de loop van de dag. De kleuters van 1/2C ophalen om 12:00 uur bij de gymzaal Hoogenburg. Graag buiten wachten bij de gymzaal.

Kleutergroepen zijn om 12:00 uur uit en de groepen 3 t/m 8 zijn om 14:30 uur uit.

 

 

    
     Dansje in de kerstmusical
Zit je in groep 4 of hoger en vind je het leuk om mee te doen aan een dansje in de kerstmusical op vrijdag 21 december? Op zaterdag 15 december gaat dansjuf Jade met de kinderen die zich opgegeven hebben een dansje instuderen op de Rijnlust. We starten om 12.00 uur en zijn ongeveer twee uur aan het repeteren. Neem je eigen lunch mee! Geef je op via de inschrijflijst bij de deur van je groep. Tot ziens bij de musical!
    
     Leerlingenraad
Romaissa, Lucas, Vera en Nienke, bedankt!

 
Na de overdracht aan de nieuwe leerlingenraad, zit het er nu echt op voor deze kanjers. Ze hebben alle vier een stukje geschreven over hun ervaringen. Deze week Lucas aan het woord:
 

Ik vond de leerlingenraad erg leuk omdat ik mee mocht beslissen met dingen, zoals de muurkracht en de graffitimuur. Ik leerde ook samenwerken met andere groepen. Ik moest wel de klas uit tijdens leuke dingen, maar we gingen dan bij de leerlingenraad ook leuke dingen doen. In het begin waren we met z'n zessen en op het laatste met z'n vieren. Ik heb veel geleerd en gedaan.

Lucas uit groep 8A van de oude leerlingenraad

    
     Herinnering betaling ouderbijdrage 2018-2019

De afgelopen maanden zijn er weer leuke activiteiten georganiseerd voor de kinderen! Zo hebben we kunnen genieten van de Kinderboekenweek, het Sinterklaasfeest en de Kerstactiviteiten zijn in volle gang. Dankzij uw ouderbijdrage is dit mogelijk.  

Heeft u de ouderbijdrage al betaald? De ouderbijdrage is vrijwillig, maar in de praktijk dragen alle ouders bij. Dat is prettig,want daardoor kunnen de activiteiten georganiseerd worden voor de kinderen. Dat gebeurt door het leerkrachtenteam, het bestuur van de Oudervereniging en veel
enthousiaste ouders. Bijgaand nog een keertje de brief (deze link) over het betalen van de ouderbijdrage. Alvast bedankt.

    

Nieuws uit de groepen

Groep 3
Na de kerstvakantie starten wij met kern 6. De letters g, au, ui, f en ei worden in deze kern geleerd. Dit zijn de laatste letters die dit schooljaar aan bod komen. De letters ‘ui’ en ‘ei’ worden nog weleens verkeerd geschreven. We leren de kinderen daarvoor geheugensteuntjes aan: bij de ‘ui’ komt eerst de ui (de kinderen maken met hun linkerhand de vorm van een ui die lijkt op de vorm van de letter ‘u’) en daarnaast ligt het mesje (de kinderen strekken hun rechterhand en draaien de handpalm naar links; zo ontstaat de ‘i’). Bij de ‘ei’ krijg je eerst het ei (de ‘e’) en dan het lepeltje (de ‘i’).

Natuurlijk is het heel belangrijk om in de kerstvakantie te blijven lezen. Op zoek naar leuke spelletjes voor de kerstvakantie? Oefenen kan via Veilig Leren Lezen. 

 

Volgende week woensdag komt er een nieuwe jongen wennen bij ons in de groep 3A, Vince. Na de kerstvakantie komt hij iedere dag. Van harte welkom Vince!!

Helaas gaan we in groep 3A ook afscheid nemen van Hugo, Hugo gaat na de kerstvakantie naar de Dick Brunaschool in Waddinxveen. Heel jammer maar we wensen Hugo heel veel plezier op zijn nieuwe school!! 

Op vrijdag 11 januari en 18 januari volgen beide groepen 3 judoles in sportcentrum De Mammoet in Gouda. Groep 3B eindigt deze middag met de judoles. Dit betekent dat groep 3B om 14.30 uur opgehaald moet worden bij sportcentrum De Mammoet. Mocht dit een probleem zijn voor u, dan kunt u dit laten weten aan de leerkracht. 

Groep 4
Volgende week donderdag is het kerstdiner. Voor het kerstdiner moeten de kinderen een bord, beker en bestek meenemen, graag met naam erop. Het zou fijn zijn als dit in een tasje zit zodat ze deze kunnen gebruiken om op vrijdag de knutsels mee naar huis te nemen.  

We willen er nog een keer op wijzen dat de kinderen de tafel van 2 en 5 mee naar huis hebben gekregen. Na de kerstvakantie komen deze tafels ook weer aan bod.

Groep 5
De groepen 5, 5/6 en 6 gaan vrijdag 10 januari schaatsen rondom het stadhuis.

U kunt uw kind(eren) ophalen bij de schaatsbaan om 14.45 uur. De kinderen die niet opgehaald kunnen worden fietsen met de leerkrachten mee terug naar school. 

Groep 5/6 en 6
Volgende week maandag (groep 5/6) en dinsdag (groep 6) gaan we kerststukjes maken, iedereen is via de appgroep geïnformeerd over wat iedereen nodig heeft.

Het huiswerk voor deze week: groep 5/6 heeft geschiedenistoets 2 op donderdag 20-12. Groep 6 heeft een rekenblad met verhaaltjessommen meegekregen, en een blad met ruimte voor de uitwerkingen en antwoorden. Het blad met uitwerkingen en antwoorden moet uiterlijk donderdag 20-12 weer zijn ingeleverd. Nog even dit voor groep 6: Graag ook de klaargezette toets maken op Bareka, nadat je genoeg geoefend hebt.

Ook groep 5/6 kan nu thuis inloggen op Bareka, oefenen met automatiseren en klaargezette toetsen maken. Veel succes!

Groep 7
Groep 7A; afgelopen donderdag hadden de meeste kinderen echt een fantastische en originele kerstoutfit aan! Maandag houden we nog een keer een foute-kersttruiendag, omdat sommige kinderen het vergeten waren! Dan zullen we ook een leuke groepsfoto maken!

 

Maandagmiddag gaan we ook kerststukjes maken. De kinderen moeten daarom het volgende meenemen:

- potje met vochtige oase (op school hebben we eventueel ook voor ieder kind oase);

- kaars

- kerstgroen

- versieringen

Aangezien we op school niet voldoende snoeischaren hebben, zou het fijn zijn als er kinderen zijn die er een mee kunnen nemen. 

 

Laatste schooldag van 2018, zou u uw kind volgende week vrijdag een plastic tas mee willen geven naar school? 

 

Het valt ons op dat veel kinderen geen huiswerkmap meenemen naar school. Daardoor raken kinderen hun huiswerk kwijt en verliezen ouders ook het overzicht. Daarom mogen de kinderen het huiswerk nu alleen meenemen als ze een map bij zich hebben. Voor deze kinderen wordt het huiswerk in een bak achter in de klas bewaard.

In principe krijgen de kinderen altijd huiswerk mee op maandag en donderdag. Bij toetsen kan het weleens voorkomen dat kinderen op een andere dag leerwerk mee krijgen.

Het huiswerk is altijd voor de week daarna. Wij adviseren de kinderen ook om het opgegeven huiswerk dezelfde dag nog te maken. 

 

Nieuwsbrief van de Brede School
Hier de link naar de nieuwsbrief van de Brede School.

R.K. basisschool De Cirkel

Onderbouwlocatie:

Brittenburg 50

2804 ZZ Gouda

telefoon 0182 53 98 77

 

Bovenbouwlocatie:

Rijnlust 42
2804 LC Gouda
telefoon 0182 53 35 60

 

Email: administratie.cirkel@degroeiling.nl

Kind & Co

Peutergroep en 

Voor-en naschoolse opvang

Brittenburg 50

2804 ZZ Gouda

telefoon 0182 44 11 62