Schooljaar 2018-2019 nummer 16
 

Agenda:

 

  7 januari 2019  Weer naar school
  7 januari 2019  8:30 uur starten groep 7 en 8 op de Markt voor het schaatsen
  9 januari 2019  Vanaf 12:00 uur winterfair locatie Brittenburg tbv Stichting Kiek Tanja
 10 januari 2019  Groep 5, 5/6 en 6 gaan schaatsen op de markt
 28 januari 2019  Studiedag, alle kinderen zijn vrij
   

 

     Beste lezers,
Namens het team van De Cirkel wens ik alle leerlingen, ouders en betrokkenen een gezond en liefdevol 2019! 
Met plezier kijken we terug op de kerstviering en het kerstdiner. Wat hebben de kinderen mooi gezongen! Op Brittenburg door de groepen 3 en 4 samen. Op Rijnlust was er een koor onder begeleiding van juf Ellen, begeleid door echte instrumenten. Met dank aan alle kinderen die daar na school extra voor geoefend hebben! Daarna was er in elke groep een gezellig kerstdiner.
Ondertussen werd voor volwassenen de kerstmusical opgevoerd. Geschreven en gespeeld door enthousiaste ouders. Er zijn heel wat uren zijn in de voorbereiding gestoken. Ook het decor was zelf gemaakt. Een ware traditie! De kinderen hebben vrijdag genoten van de musical. Hartelijk dank aan Raymond, Iris, Paula, John, Jeroen, Karin, Katrien, Iggy, Mireille en Sonja. Ook juf Evelien speelde mee.
 
Inmiddels is de vakantie bijna voorbij. Ten tijde van het schrijven van deze weekbrief worden er sportieve prestaties geleverd door de teams uit groep 7 en 8 bij het zaalvoetbaltoernooi. Een mooie afsluiting van de vakantie.
Maandag zien we iedereen graag weer om 8.30 uur gezond en wel op school!
    
     Aanwezigheid Sociaal Team op de Cirkel

Mijn naam is Céline Frommé en ik ben werkzaam als sociaal werker bij het Sociaal Team Gouda Noord. 

Na de kerstvakantie zal ik iedere week twee uurtjes aanwezig zijn op de school, afwisselend op de boven- en onderbouwlocatie. U kunt dan bij mij langslopen als u vragen hebt over uw zoon of dochter. Het Sociaal Team kan meedenken over vragen en problemen, bijvoorbeeld over opvoedvragen, als er GGZ problematiek speelt of als u vragen heeft met betrekking tot de ontwikkeling van uw kind. Hierbij valt te denken aan problemen met de concentratie, problemen bij de sociaal emotionele ontwikkeling, emotieregulatie, onzekerheid of problemen met gedrag. Daarnaast kunnen we ook meedenken als er vragen spelen in de thuissituatie, zoals bijvoorbeeld huisvesting, financiën, relatieproblemen, werk of inkomen.

Het Sociaal Team biedt consultatie en advies, kortdurende ondersteuning, ambulante hulpverlening, begeleiding bij de aanvraag van een onderzoek naar, bijvoorbeeld, ADHD en we kunnen toeleiden naar langdurige of specialistische geïndiceerde zorg. Ook werken we samen met de school maatschappelijk werker.
Voor de komende periode is de planning als volgt:

- de even weken op donderdag van 14:00 tot 16:00 onderbouw 

- de oneven weken op maandag van 14:00 tot 16:00 bovenbouw. 

    
     Leerlingenraad
Romaissa, Lucas, Vera en Nienke, bedankt!

 
Na de overdracht aan de nieuwe leerlingenraad, zit het er nu echt op voor deze kanjers. Ze hebben alle vier een stukje geschreven over hun ervaringen. Deze week Vera aan het woord:
 

Ik vond het leuk om in de leerlingenraad te zitten omdat we onze ideeën mochten uitvoeren en omdat het voelt alsof je belangrijk bent en dat is best fijn. Er zijn ook minpunten omdat je er soms uit werd gehaald terwijl je uitleg kreeg. Ik raad het kinderen aan die het leuk vinden om voor de klas te staan, maar je moet wel geduldig zijn en je mening durven geven. Ik wil het liefst nog langer in de leerlingenraad zitten.

Vera uit 7B (uit de oude leerlingenraad van 2018)

 

    
     Actie goede doel: KIEKTANJA

Actie goede doel 9 januari, locatie Brittenburg

Inass, oud leerling en stagiaire van Lonny, organiseert met een paar studiegenoten op woensdag 9 januari vanaf 12.00 uur op schoolplein Brittenburg een winterfair om geld op te halen voor KIEKTANJA. 

 

"Wij studenten van MBO Utrecht halen geld op voor de stichting KIEKTANJA. Deze stichting is voor mensen met Kanker in hun laatste levensfase en in financiële problemen. Wij hopen dat u ons en de stichting wilt helpen met een donatie! Voor meer informatie gaat naar: www.stichtingkiektanja.nl."

 

De kinderen hebben voor de kerstvakantie een flyer mee naar huis gekregen.

    
     Informatie over het schaatsen groep 5, 5/6, 6, 7 en 8
De groepen 5 t/m 8 gaan schaatsen rond het stadhuis van Gouda.

De kinderen moeten zoveel mogelijk hun eigen schaatsen gebruiken (géén noren). Als ze echt geen schaatsen hebben, kunnen die ter plekke gratis geleend worden. Leer de kinderen, die hun schoenmaat niet weten, van tevoren hun schoenmaat. Die kunnen ze dan zelf bij de schaatsverhuur tegen het personeel van de ijsbaan zeggen en dan krijgen ze de goede schaatsen. Neem eventueel droge kleren mee te nemen of een regenpak, het ijs kan ook erg nat zijn!!

 

Algemene regels:

  •  Handschoenen aan tijdens het schaatsen.
  •  Geen toegang met noren op de ijsbaan.
  •  Houd rekening met elkaar, pas je snelheid aan de mogelijkheden aan.
  •  Geen consumpties meenemen of nuttigen op de ijsbaan.
  •  Niet met sneeuw- of ijsballen gooien.
  •  Het betreden van de ijsbaan is voor eigen risico.
  •  De organisatie is niet verantwoordelijk voor diefstal of beschadiging van uw eigendommen.
  •  Instructies van de organisatie altijd opvolgen.
  •  Pret is verplicht!!

Tot slot wensen we jullie allemaal heel veel schaatsplezier!

    
     Zaalvoetbaltoernooi
Vandaag namen 5 teams van De Cirkel deel aan het alom bekende Zaalvoetbaltoernooi, waaraan diverse scholen uit Gouda e.o. deelnemen. Groep 7b begon al vroeg en wist zich overtuigend te plaatsen voor de finale. Vervolgens mochten groep 7a en 8 aan de slag. Puike reddingen van de keepers, mooie  aanvallen van de spelers, het was een genot om te zien. Groep 7a is ook door naar de finale, groep 8 werd tweede. 
 
Aan de andere kant van Gouda streden de meiden van groep 7 en 8 om een mooie plek.  
Groep 7 veroverde de derde plaats en groep 8 werd tweede. Wat kunnen wij trots zijn op alle teams! Wij bedanken alle supporters en coaches voor hun enthousiasme en inzet.  
    

Nieuws uit de groepen

Welkom op school
Maandag 7 januari start de instroomgroep 1D!

Welkom op onze school: Feline, Julie, Luca, Lana, Valerie, Pepijn, Norah, Tijs en Lars.

Ook welkom Alysa in groep 1/2A en Vince in groep 3A. 

Groep 3
Op vrijdag 11 januari en 18 januari volgen beide groepen 3 judoles in sportcentrum De Mammoet in Gouda. Groep 3B eindigt deze middag met de judoles. Dit betekent dat groep 3B om 14.30 uur opgehaald moet worden bij sportcentrum De Mammoet. Mocht dit een probleem zijn voor u, dan kunt u dit laten weten aan de leerkracht.
Groep 5/6 en 6
Allemaal een heel gelukkig en leerzaam nieuwjaar gewenst!

 

Komende donderdag gaan beide groepen schaatsen op de markt (ook groep 5). We vertrekken op de fiets rond 13.20 uur naar het centrum. We gaan schaatsen van 14.00 uur tot 14.45 uur. Dan fietsen de kinderen weer mee terug naar school tenzij ze door hun ouders ter plekke worden opgehaald. Graag even van tevoren aan de leerkracht doorgeven. Dit is wel allemaal onder voorbehoud - er zijn nog niet genoeg fietsouders. Mochten er te weinig zijn, dan gaat het schaatsen niet door. 

Voor de algemene regels rond het schaatsen verwijzen we naar een apart stukje over het schaatsen in deze weekbrief.

 

Volgende week beginnen we met taal en spelling bij thema 4. De woordenlijst behorende bij het thema is te vinden op onze groepspagina, bij de extra pagina’s onder het kopje ‘woordenschat’.  Het is goed om de woorden ook thuis te bespreken de komende drie weken dat we met dit thema bezig zijn.

Groep 5/6: komende vrijdag op 11 januari wordt de tafel van 11 vrijwillig overhoord - dus niet verplicht! Kinderen die andere tafels nog niet gehaald hebben, kunnen dit mondeling herkansen bij de leerkracht. 

Guus Verkaik heeft voor de kerstvakantie afscheid genomen van de klas. We wensen hem en zijn broertjes heel veel succes op de Dick Bruna school!

De komende weken starten we met de spreekbeurten in de groep. Alle kinderen hebben een datum gekozen en een onderwerp. Succes met de voorbereidingen. 

Groep 6: We beginnen volgende week op school met het werkstuk. Enkele leerlingen moeten hun onderwerp nog doorgeven. Uiterlijk komende week moet het onderwerp (een dier, land of sport) ingevuld zijn op de lijst. Het is de bedoeling dat de leerlingen ook hun informatieboek(en) mee naar school nemen.

Groep 7 en 8
We starten het nieuwe jaar met schaatsen rond het stadhuis op de markt! Dus zorg dat je om 8:30 uur (op de fiets) daar bent.

R.K. basisschool De Cirkel

Onderbouwlocatie:

Brittenburg 50

2804 ZZ Gouda

telefoon 0182 53 98 77

 

Bovenbouwlocatie:

Rijnlust 42
2804 LC Gouda
telefoon 0182 53 35 60

 

Email: administratie.cirkel@degroeiling.nl

Kind & Co

Peutergroep en 

Voor-en naschoolse opvang

Brittenburg 50

2804 ZZ Gouda

telefoon 0182 44 11 62