Schooljaar 2018-2019 nummer 21
 

Agenda:

 

 14 februari 2019  Sociaal team aanwezig op Brittenburg 14:00 - 16:00 uur
 15 februari 2019  Eerste rapport mee groep 3 t/m 8
 18 februari 2019   Sociaal team aanwezig op Rijnlust 14:00 - 16:00 uur
 18 en 20 februari   Adviesgesprekken VO groep 8
 19 en 21 februari  10-minuten gesprekken groep 3 t/m 7
 22 februari 2019  Studiedag, alle kinderen zijn vrij
 25 febr t/m 1 mrt  Voorjaarsvakantie
  5 maart  Carnaval
     Beste lezers,
Ook deze week was de griepgolf nog merkbaar op school. Naast een groot aantal zieke kinderen waren ook een aantal leerkrachten ziek. Dat betekende dat we vandaag een dubbele wissel van leerkrachten over de groepen hebben gedaan. Met als doel om vanuit het algehele schoolbelang de best mogelijke oplossing te bieden. Ook hebben we als alternatieve oplossing nu twee keer gebruik gemaakt van een dramadocent. We hopen dat iedereen snel weer beter is!
    
     De Cirkel een afvalvrije school
De kinderen uit de groepen 5, 5/6 en 6 zijn langs alle groepen geweest om het afvalvrij maken van de school te promoten. Voor al deze inspanningen hopen we het certificaat AFVALVRIJE SCHOOL te behalen. 

Concreet gezien houdt het in dat we in iedere groep plastic, GFT, papier en restafval apart gaan scheiden. Er staan hiervoor speciale afvalbakken in de groepen. Het afval zal in grotere containers aan Cyclus aangeboden worden. 

    
     Vooraankondiging
In de maand maart is onze school De Cirkel, het goede doel van de statiegeldbon-actie bij de AH in Bloemendaal.

Wanneer je je statiegeldflessen inlevert, krijg je een bonnetje. Dit bonnetje kun je deponeren in de box naast het statiegeld-flesinleverpunt in de winkel. Aan het einde van de maand, telt de AH de waarde van alle ingeleverde bonnen op en schenkt dit bedrag aan De Cirkel.

Laten we met zijn allen zoveel mogelijk statiegeldflessen opsparen en inleveren bij de AH. Wie weet halen we een recordbedrag op voor het (nog meer) vernieuwen van onze schoolpleinen!

    

Nieuws uit de groepen

Groep 1/2
De groepen 2 hebben de afgelopen tijd "in het moeilijke boekje" (CITO Taal en rekenen) gewerkt.

Ook hebben we de risicoscreening afgenomen. Dit is om te checken hoe de letterkennis is, het benoemen van de kleuren, het benoemen van de 1e letter en of kinderen al letters kunnen schrijven.

De resultaten hiervan bespreken we in april op het 10 minutengesprek. Mocht er een reden zijn dat we deze eerder willen bespreken, dan nemen de betreffende juffen contact met u op. 

Wij gaan met de kinderen die er nog moeite mee hadden, extra oefenen. In juni doen we met deze kinderen het onderdeel nogmaals. Mocht u vragen hebben, loop gerust even binnen bij ons.

 

Groep 5

Komende week gaan we in groep 5 alle tafels door elkaar oefenen. Dus flink oefenen thuis.

We zijn druk bezig met het project afvalvrije school. Denken jullie aan de leuke foto’s in de blauwe bak? Er zijn er al een aantal binnen gekomen!

Voor het schoolvolleybal toernooi op woensdagmiddag 20 maart zijn we ook in groep 5 op zoek naar sportief talent. Een foto van de flyer zet ik in de groepsapp.

Na de cup cake in de klas gaan we nu op een andere manier de dag positief afsluiten. Dat doen we met ‘de eind van de dag pot’. Een van de kinderen in de groep mag aan het einde van de dag een kaartje uit de pot pakken met vragen over de dag of complimenten aan de ander. Op deze manier nemen we met de groep de dag op een positieve manier door.

 

 

Groep 5/6 en 6
-Denk aan de foto's met/in de papiercontainer. Er zijn al veel leuke foto's binnen! 

-Vrijdag krijgen de leerlingen hun rapport mee.

-Het huiswerk voor deze week: thema 3 van geschiedenis. Voor groep 5 is dat: Ridders en monniken en voor de groepen 6 is dat: Industrialisatie in de 19e eeuw. De toets is donderdag 14-2 (gr. 6) en vrijdag 15-2 (gr. 5/6)

-Kijk ook op de website voor filmpjes over Koning Willem I en over de eerste stoomtrein, genaamd de Arend. (speciaal voor de leerlingen van de groepen 6)

Groep 5/6: 

Voor de knutsel les kunnen we wol gebruiken voor het weven.

Groep 6:

-Vrijdagmiddag, vandaag dus, heeft groep 6 voor het eerst gewerkt met de gloednieuwe chromebooks.... dat smaakte naar meer! 

-Zou iedereen liefst komende week een schone (lege) shampoofles, of een fles waar schoonmaakmiddel in heeft gezeten kunnen meenemen naar school? Hoe groter, hoe handiger. We gaan de fles recyclen en er een nieuw product van maken (dat pas natuurlijk helemaal in ons project 'de Afvalvrije School')

 

Nieuwsbrief van de Brede School
Hier de link naar de nieuwsbrief van de Brede School.

R.K. basisschool De Cirkel

Onderbouwlocatie:

Brittenburg 50

2804 ZZ Gouda

telefoon 0182 53 98 77

 

Bovenbouwlocatie:

Rijnlust 42
2804 LC Gouda
telefoon 0182 53 35 60

 

Email: administratie.cirkel@degroeiling.nl

Kind & Co

Peutergroep en 

Voor-en naschoolse opvang

Brittenburg 50

2804 ZZ Gouda

telefoon 0182 44 11 62