Schooljaar 2018-2019 nummer 22
 

Agenda:

 

 15 februari 2019  Eerste rapport mee groep 3 t/m 8
 18 en 20 februari   Adviesgesprekken VO groep 8
 19 en 21 februari  10-minuten gesprekken groep 3 t/m 7
 21 februari 2019  Sociaal team aanwezig op Brittenburg 14:00 - 16:00 uur
 22 februari 2019  Studiedag, alle kinderen zijn vrij
 25 febr t/m 1 mrt  Voorjaarsvakantie
   1 t/m 31 maart   Statiegeldbon-actie AH Bloemendaal voor de Cirkel!
   5 maart 2019  Carnaval
   7 maart 2019  Sociaal team aanwezig op Brittenburg 14:00 - 16:00 uur
  11 maart 2019  Sociaal team aanwezig op Rijnlust 14:00 - 16:00 uur
   5 april 2019  Tentoonstelling voor de ouders van het project Water!
     Beste lezers,
Allereerst verwelkomen wij Paul Beeren bij ons op school, een ervaren leerkracht die ons team tot de zomervakantie komt versterken. Paul gaat op maandag en dinsdag lesgeven in groep  8A en op vrijdag in groep 7A. Daardoor kan juf Caroline fulltime in groep 5 gaan werken en juf Kathy gaat extra ondersteuning bieden aan alle groepen vanuit de gelden voor werkdrukverlaging. We wensen Paul een plezierige werkomgeving bij ons op school toe.

 

Met vriendelijke groet,

 

Merijn Zanen

    
     Carnaval

Dinsdagmiddag 5 maart vieren wij Carnaval op school. De kinderen mogen 's ochtends al verkleed naar school komen. We hebben dit jaar geen thema, dus de kinderen mogen zelf helemaal weten hoe ze verkleed naar school gaan!

's Middags zullen wij op beide locaties allerlei spellen spelen en wordt er gezellige carnavalsmuziek gedraaid.

Voor een spel zijn wij op zoek naar blikken (denk aan de blikken van knakworstjes, soep, gepelde tomaten, enz.). Blikken kunt u inleveren bij de groepsleerkracht van uw kind.

Daarnaast zijn wij ook op zoek naar sjoelbakken. Mocht u een sjoelbak hebben die wij mogen lenen, zou u dit dan willen laten weten aan meester Justin (justin.baars@degroeiling.nl)? Alvast bedankt!

    
     Projectmaand

Maandag 11 maart starten we schoolbreed de projectmaand met als thema: Water!

In alle groepen zal er rondom dit thema gewerkt worden. De onderwerpen lopen uiteen van water in de eigen omgeving, water in Nederland tot aan water wereldwijd. Denk hierbij aan het leven in een sloot, hoe water wordt gezuiverd en vervolgens bij ons thuis uit de kraan komt, maar ook de mogelijke gevolgen van water voor de natuur.

De projectmaand wordt geopend voor alle kinderen met een grote poppenkast ‘Een reis door het water’.

We sluiten de projectmaand af op vrijdag 5 april, met een tentoonstelling door de hele school.

Van 14.00 – 15.00 uur bent u uitgenodigd om het werk van uw kind in de groep 3 t/m 8 te bewonderen en met uw kind het werk van anderen te bekijken op beide locaties. Van 11.30 – 12.00 uur kan het werk van de kleuters bewonderd worden. Zet deze datum dus alvast in uw agenda!

    
     Statiegeldbon-actie AH
In de maand maart is onze school De Cirkel, het goede doel van de statiegeldbon-actie bij de AH in Bloemendaal.

Wanneer je je statiegeldflessen inlevert, krijg je een bonnetje. Dit bonnetje kun je deponeren in de box naast het statiegeld-flesinleverpunt in de winkel. Aan het einde van de maand, telt de AH de waarde van alle ingeleverde bonnen op en schenkt dit bedrag aan De Cirkel.

 

Laten we met zijn allen zoveel mogelijk statiegeldflessen opsparen en inleveren bij de AH. Wie weet halen we een recordbedrag op voor het (nog meer) vernieuwen van onze schoolpleinen!

    
     Damtoernooi

Afgelopen vrijdag hebben 6 teams vanuit de groepen 5/6, 6, 7a en 7b meegedaan aan het damtoernooi in het Denksportcentrum in Gouda. Er zijn geen hoofdprijzen gevallen bij de Cirkel, maar alle kinderen hebben een vaantje gekregen als aandenken. Foto's van het dammen zijn op de site te vinden. 

 

    

Nieuws uit de groepen

Groep 1D
Valerie en Pepijn zijn 4 jaar geworden, hartelijk gefeliciteerd!

De kinderen van groep 1D zijn al goed aan het wennen bij ons op school! 

Groep 4

Alle kinderen hebben een overzicht meegekregen waarop de spellingafspraken staan. Deze afspraken worden in de klas aangeboden en geoefend. Thuis kunnen de kinderen woorden bedenken en schrijven die bij desbetreffende regel hoort .

Groep 4A 

Dinsdag 19 februari wordt de tafel van 3 overhoord. Dit is niet meer individueel maar klassikaal. De kinderen die de tafel van 2 en 5 nog niet hebben gehaald, kunnen aankomende week dit nog individueel bij de juf laten horen.

Groep 4B

Wij hebben sinds woensdag een nieuw meisje in de klas: Sue Rijnschot. Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons in de klas bent!

Groep 5/6

Het huiswerk voor volgende week is een opdracht van Nieuwsbegrip. Het onderwerp is de klimaatdemonstraties door scholieren. De kinderen mogen een protestposter maken waarin zij hun mening geven over de opwarming van de aarde en het klimaat. Zij bedenken een spreuk en schrijven dit met grote letters op een tekenblaadje. Daarna mag het versierd en gekleurd worden. Ook mogen er tekeningen bij. Er staan voorbeelden op het opdrachtenblad dat mee naar huis is gegaan. 

Volgende week woensdag doen twee teams uit onze groep mee aan het schoolschaaktoernooi. Veel succes!

Donderdag 21 februari is de eerste verkeersles van School op Seef. 

De afvalvrije school: leuk om te zien dat de meeste kinderen een drinkbeker en broodtrommel mee naar school nemen in plaats van pakjes en plastic zakjes. De afvalbakfoto's stromen binnen - ze hangen in de gang en staan op de site. Er zitten hele leuke tussen!!

Groep 6
Het huiswerk voor volgende week is een creatieve opdracht. Kijk op de websitepagina's van groep 6 voor meer informatie en uitleg. 

Woensdag deden er vijf kinderen met veel plezier mee aan het schooldamtoernooi. Aankomende woensdag doen zes kinderen uit onze groep mee aan het schoolschaaktoernooi. Veel succes!

Donderdag 21 februari is de eerste verkeersles van School op Seef. 

De afvalvrije school: Er zijn al wat kinderen die een beker of flesje mee naar school nemen i.p.v. drinkpakjes. Dat scheelt behoorlijk wat afval. 

Er zijn al aardig wat leuke afvalbakfoto's binnengekomen, kijk op de klassenpagina en in onze gang. 

 

Groep 8
Huiswerk 8a:
18 februari: toets Aardrijkskunde 
21 februari: toets Geschiedenis 
CJG Webinair Kinderen en groeimindset
Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert op 14 maart een webinar over Kinderen en groeimindset. Dit webinar wordt gegeven door Tischa Neve, bekende kinderpsycholoog en opvoedkundige. Dit gratis webinar is bedoeld voor alle ouders in de regio met kinderen tussen 2-18 jaar. Hier de link naar de flyer.
Nieuwsbrief Brede School
Hier de link naar de weekbrief van de Brede School.

R.K. basisschool De Cirkel

Onderbouwlocatie:

Brittenburg 50

2804 ZZ Gouda

telefoon 0182 53 98 77

 

Bovenbouwlocatie:

Rijnlust 42
2804 LC Gouda
telefoon 0182 53 35 60

 

Email: administratie.cirkel@degroeiling.nl

Kind & Co

Peutergroep en 

Voor-en naschoolse opvang

Brittenburg 50

2804 ZZ Gouda

telefoon 0182 44 11 62