Schooljaar 2018-2019 nummer 28
 

Agenda:

 

   8 april 2019  Schoenendoos mee naar school
   8 april 2019  Sociaal team aanwezig op Rijnlust 14:00 - 16:00 uur
  12 april 2019  Koningsspelen bij Olympia, 12.00 uur uit
  18 april 2019  Paasviering/ontbijt
  19 april t/m 3 mei  Meivakantie
  14 mei 2019  Groep 3 t/m 7 op schoolreis
  14 t/m 16 mei 2019  10-minutengesprekken groep 1/2A, 1/2B en 1/2C
  24 mei 2019  Groep 1/2 vrij

 

     Beste lezers,
Vandaag is in alle klassen het thema Water afgesloten. Leuk dat er zoveel ouders zijn komen kijken wat de kinderen in de afgelopen weken hebben gemaakt en gedaan!
 
Er heerst waterpokken op school. Vooral belangrijk om te weten voor zwangere vrouwen.
 

Met vriendelijke groet,

 

Merijn Zanen

Directeur basisschool De Cirkel

0182-539877

    
     Paasontbijt
Op donderdag 18 april is het paasontbijt. Neem allemaal maandag 8 april een schoenendoos mee naar school, deze gaan we versieren voor het paasontbijt. 15 april gaat de doos weer mee naar huis, zodat 18 april iedereen een lekker ontbijtje mee kan nemen voor degene wiens lootje je hebt getrokken. Zie brief.
    
     Meedenken in de medezeggenschapsraad?
Op 1 juli loopt de zittingstermijn van Benno Damsma en Laura de Nijs in de MR af. Benno is niet herkiesbaar, maar Laura stelt zich in principe voor de komende twee jaar herkiesbaar voor de medezeggenschapsraad. Heeft u zelf interesse om als ouder mee te praten over zaken in én rond school? Meldt u zich dan vóór 1 mei door een mail te sturen naar mr.cirkel@degroeiling.nl.
    
     Koningsspelen
Komende vrijdag 12 april zijn, zoals u weet, de koningsspelen op het terrein van Olympia. Denkt u nog aan het thema 'blauw' van water?

We zoeken nog steeds 1 EHBO-er en tevens een grote auto/ bestelbus om de materialen van school naar Olympia te vervoeren. Het zou fijn zijn als de materialen donderdag na school ingeladen kunnen worden (door ons) en vrijdagochtend om 7.30 uur afgeleverd worden op Olympia. Om vervolgens na afloop, rond 12.30 uur de materialen weer in te laden en op school terug te brengen.

Graag z.s.m. doorgeven aan juf Lonny.

De kleuters verzamelen voor het podium, bij de kantine. De leerkrachten staan er met een bordje met bijvoorbeeld groep 1/2a er op. Als de begeleidende ouders het groepje compleet hebben, kunnen ze alvast vooraan gaan staan, omdat hier de opening plaatsvindt met het dansje Pasapas van kinderen voor kinderen. De andere groepen sluiten hier achter aan.

Er mogen geen auto's op het terrein! Graag de fietsen in de betreffende fietsenstalling zetten en niet voor  of tegen het hek i.v.m. noodsituaties.

Let op de kleuters stoppen een half eerder dan de rest van de school, omdat zo'n sport en spel ochtend voor hen heel intensief is. U kunt uw kind om 11.30 uur ophalen bij de juf. Lukt het u niet om er om half 12 te zijn, geef dit dan even van te voren door, dan blijven deze kinderen bij de juf.

    
     Herinnering betaling schoolreisje
Op dinsdag 14 mei gaan groep 3 t/m 7 met de bus op schoolreisje naar dierenpark Amersfoort.

U kunt hier de brief lezen namens de OR met het verzoek het bedrag van € 23,00 per kind over te maken. Graag vóór 12 april a.s. 

    
     Schoolvoetbal
Woensdag 3 april hebben de jongens van groep 7/8 en de meisjes van groep 5/6 deelgenomen aan het schoolvoetbaltoernooi. De eerste wedstrijden werden gespeeld tijdens een flinke regenbui, maar zo stoer als zij zijn speelden alle kinderen de sterren van de hemel. Met hun klasgenoten werd er op een leuke manier, maar ook fanatiek gespeeld. De sfeer was geweldig, mede doordat de zon gelukkig weer begon te schijnen. De meisjes van groep 5, 5/6 en 6 werden derde in hun poule, evenals de jongens en meiden van groep 7a. De mannen van groep 7b verloren, na twee geweldige gewonnen wedstrijden, helaas de laatste en behaalden zo een mooie tweede plek. In groep 8 was de vreugde groot na drie mooie overwinningen. Zij zijn door naar de finale op 8 mei!
    

Nieuws uit de groepen

Groep 1/2
De kleuters hebben een toneelstukje gezien over de kleine waterkringloop, hier wat foto's.
Groep 3
Groep 3B gaat 9 april naar de kinderboerderij voor de les: ‘Voorjaar op de Boerderij’.  

In deze les ontdekken de kinderen veel leuke en interessante dingen aan jonge dieren en planten en hun ontwikkeling. De kinderen treffen er kuikentjes, konijnen en kikkervisjes op de leszolder aan. Ze leren spelenderwijs en op een praktische manier eenvoudige kringlopen kennen. Het tweede gedeelte vindt plaats op het erf van de kinderboerderij. Lukt het de kinderen om zelf een vogelnestje te maken? En met een kikkertong een 'prooi' naar binnen te krijgen?

Groep 4
Afgelopen woensdag zijn de groepen 4 naar de Malle Molen geweest. We hebben daar onder leiding van de moeder van Martin een rondleiding gehad. We hebben de werking van de molen gezien. Dit was erg leuk en leerzaam. Fijn dat er ouders waren die ons konden brengen.

 

Groep 4a

Een aantal kinderen hebben een brief mee gekregen om een tafel te herkansen. A.s. maandag is dat de tafel van 2 en donderdag 11 april de tafel van 5.

Gisteren heeft de juf getrakteerd omdat er een aantal kinderen zo hard hadden geoefend met het lezen dat ze een AVI zijn gestegen.

Groep 5
 • Afgelopen maandag is het huiswerk voor deze week mee naar huis gegaan. Het zijn de woorden die bij thema 6 horen. Achterop het blad staat de informatie voor taal verkennen. De toets is op dinsdag 9 april. Het is fijn wanneer er thuis ook nog met de woorden geoefend kan worden.
 • Deze week geen tafel toets. Tafels oefenen met de kinderen is altijd prettig!
 • Maandagmiddag 8 april komt de opa van Rense in de klas wat meer vertellen over de watersnoodramp. Een spreekbeurt door een opa is altijd gezellig in de klas. Het thema water loopt dus in groep 5 nog wat langer door!
 • Woensdagmiddag 10 april doen de jongens mee met het Schoolvoetbaltoernooi bij SV Gouda. De wedstrijden beginnen rond 14.00 uur. Kom gezellig kijken naar onze voetballers!
 • Deze week zijn we druk bezig met het werkstuk. We nemen het boekje over ‘het zeepaardje’ met elkaar door. Op deze manier leren de kinderen hoe je een werkstuk maakt. De map met informatie gaat voor de meivakantie mee naar huis. Voor vrijdag 10 mei moet het werkstuk ingeleverd worden. Meer informatie volgt nog.
Groep 5/6
 • Afgelopen dinsdag zijn we naar het gemaal in Haastrecht geweest. Het was een leerzame ochtend waarin we meer te weten zijn gekomen over ons lage landje en hoe we het droog houden. Vandaag hebben we het project Water afgesloten met een tentoonstelling.
 • Woensdag hebben twee meisjesteams uit onze groep gevoetbald bij Olympia. Ondanks de hevige regenval was het een gezellige en sportieve middag! De jongens gaan komende woensdag de strijd aan met andere scholen. Ook weer bij Olympia.
 • Het huiswerk voor donderdag 11 april is een tekst van Nieuwsbegrip lezen en een creatieve internet opdracht over vlinders.
 • Voor het paasontbijt van 18 mei hebben de kinderen een schoenendoos nodig. Vanaf volgende week dinsdag gaan we de dozen op school versieren. Inmiddels zijn de lootjes getrokken en hebben de kinderen een begeleidende brief mee naar huis gekregen.
 • Na de meivakantie gaan we aan de werkstukken beginnen. De kinderen van groep 5 mogen een mini informatieboekje over een dier van school uitkiezen voor hun werkstuk. De kinderen van groep 6 mogen kiezen uit de volgende onderwerpen: een sport, een land of een dier. Zij moeten zelf 2 informatiebronnen (1 boek en 1 document van internet of 2 boeken) na de vakantie mee naar school nemen. De informatiebronnen moeten geschikt zijn voor kinderen, dus niet te moeilijk qua taalgebruik. Na goedkeuring van de leerkracht, kan het onderwerp voor het werkstuk vastgesteld worden. Bij de deur hangt een intekenlijst. Op de site bij de extra pagina's is rechts informatie te vinden over het maken van het werkstuk voor groep 6. Binnenkort verschijnt hier ook een handleiding voor groep 5. Het werkstuk wordt op school gemaakt, door de leerkracht nagekeken en thuis getypt en aangevuld met plaatjes.
 • Volgende week vrijdag zijn de Koningsspelen. De kinderen worden vanaf half 9 bij Olympia verwacht. Rond 12 uur kunnen ze daar weer opgehaald worden. Ze krijgen iets te eten en te drinken van de OR.
Groep 6
 • Maandag 7 april hebben de kinderen in de loop van de ochtend al gymles, dus niet aan het eind van de schooldag. Dit i.v.m. een techniekmiddag.
 • Woensdag hebben veel meisjes uit onze klas gevoetbald. Het was een spannende sportieve strijd! Voor foto's en een verslagje: neem een kijkje op onze groepspagina.
 • Donderdag gingen we naar het gemaal in Haastrecht. In het museum werd zichtbaar gemaakt hoe wij droge voeten kunnen houden, terwijl veel van onze onze huizen lager liggen dan de zee en rivieren. Het was indrukwekkend. Op onze groepspagina is meer te lezen over onze excursie in Haastrecht. Ook staan er foto's van ons leerzame uitje. Fijn dat er zoveel enthousiaste ouders konden rijden en begeleiden, bedankt hiervoor!
 • Het huiswerk voor komende week (donderdag 11 april) is een tekenopdracht; op de groepspagina staat meer informatie.
 • Vandaag (vrijdag 5 april) bent u van harte welkom bij de tentoonstelling ter afsluiting van ons project over water.
 • Vrijdag 12 april zijn de Koningsspelen. Het begint om half 9 op het sportveld van Olympia. Om 12 uur is de sportdag voorbij en zijn de kinderen vrij. Voor eten en drinken 's ochtends wordt gezorgd. 
Groep 7
 • Afgelopen woensdag hebben de jongens hun voetbalkunsten weer laten zien. 2 keer gewonnen en de derde keer verloren, waarmee ze een knappe tweede plaats hebben behaald! Aankomende maandag zijn de meiden aan de beurt.
 • We hebben deze week nog hard gewerkt om de klas spik en span te krijgen voor de projectafsluiting. We hopen dat iedereen het leuk vond om onze werkjes te zien!
Groep 8
 • Afgelopen donderdag hebben alle kinderen een dans/toneel workshop gekregen met als thema "In de war". Het ging over de macht hebben, over vluchten en gevoelens die daarbij horen. Erg indrukwekkend en mooi om te zien hoeveel te talent de kids hebben.
 • Voor de Koningsspelen op vrijdag 12 april is groep 8 nog op zoek naar ouders/verzorgers die willen helpen op deze gezellige ochtend. Helaas heeft niemand zich (van 8a)  nog opgegeven.
 • De lootjes voor het paasontbijt zijn deze week getrokken. Iedereen is enthousiast en vindt het leuk een ander te verrassen. Maandag 8 april moeten alle kinderen een schoenendoos meenemen die zij gaan versieren in de klas.
 • Dinsdag 16 en woensdag 17 april gaan de kinderen van groep 8 hun best doen tijdens de Cito Eindtoets. Donderdag volgt dan het paasontbijt en maken we er een gezellige dag van. Informatie over de Cito heeft u reeds ontvangen. Aanvullende informatie zullen wij per mail sturen.
 • De spanning was om te snijden, maar eindelijk hebben alle kinderen een rol gekregen in de musical. Het belooft wat moois te worden. Binnenkort ontvangt u een mail over het opbouwen en verven van het decor.
Nieuwsbrief van de Brede School
Hier de link naar de nieuwsbrief van de Brede School.

R.K. basisschool De Cirkel

Onderbouwlocatie:

Brittenburg 50

2804 ZZ Gouda

telefoon 0182 53 98 77

 

Bovenbouwlocatie:

Rijnlust 42
2804 LC Gouda
telefoon 0182 53 35 60

 

Email: administratie.cirkel@degroeiling.nl

Kind & Co

Peutergroep en 

Voor-en naschoolse opvang

Brittenburg 50

2804 ZZ Gouda

telefoon 0182 44 11 62