Schooljaar 2019-2020 nummer 02

Agenda:

 

 11 september 2019  Oefenen singelloop om 13:30 uur locatie Rijnlust
 12 september 2019  19.00 uur Informatieavond groep 6/7, 7 en 8
 13 september 2019  Goudse Singelloop
 16 t/m 20 september 2019  Schoolbrengweek
 17 september 2019  Informatieavond groep 1 t/m 6
 17 en 18 september 2019  Schoolfotograaf
 19 september 2019  Sociaal team Brittenburg van 14.00-16.00 uur
 23 september 2019  Verkiezingen Leerlingenraad
 24 september 2019  Kinderpostzegelactie groep 7
 25 september 2019  Studiedag team, kinderen zijn vrij
 25 september 2019  19.30 uur Jaarvergadering Ouderraad op Brittenburg

 

     Beste lezers,
Het schooljaar is begonnen! Hopelijk hebben de kinderen een fijne eerste schoolweek achter de rug. Graag wijs ik u op de jaarvergadering van de Ouderraad op woensdag 25 september. Vindt u het leuk om te helpen met het organiseren van schoolbrede activiteiten, dan is de Ouderraad misschien iets voor u. Kom gerust langs.
 
Net als vorige jaren is de vrijdag op de Cirkel een 'gruitdag'. De kinderen nemen voor de pauzehap fruit of groenten mee naar school. Denk aan komkommer, appel, tomaatje, druiven of worteltjes. Wilt u hier aan denken?
 
Merijn Zanen
directeur
 
    
     Schoolfotograaf
Op dinsdag 17 september a.s. komt de schoolfotograaf. Deze dag worden de groepsfoto’s, de individuele foto’s en de broer/zus foto’s gemaakt.

Op woensdag 18 september van +/- 14.30 – 17.00 uur is er dit jaar weer de mogelijkheid om i.p.v. de “normale” broer/zus foto een studiofoto van uw kind/kinderen te laten maken. Deze foto’s worden gewoon op school gemaakt.

Afgelopen dinsdag heeft u via de mail de informatiebrief ontvangen. Het aanmeldingsstrookje is alleen bestemd voor de broer/zus foto's of de studiofoto’s en kan bij de leerkracht van het oudste kind ingeleverd te worden. Mocht u het strookje nog niet hebben ingeleverd, maar wel een broer/zus foto of studiofoto wensen, dan kan het invulstrookje uiterlijk maandagochtend 9 september nog ingeleverd worden bij de groepsleerkracht.

 

Mag uw kind niet op de (groeps)foto, geef dit dan zsm door aan de leerkracht van uw kind(eren). 

    
     Schoolbrengweek
Van 16 t/m 20 september is de SCHOOL op SEEF Schoolbrengweek. Doel van deze week is om zoveel mogelijk kinderen lopend of op de fiets naar school te laten komen. Ouders kunnen via http://belofte.schoolopseef.nl beloven om tijdens de Schoolbrengweek één of meerdere dagen lopend of op de fiets te komen. De school met – naar verhouding – de meeste beloften wint een leuke en educatieve prijs voor de hele school.
 
SCHOOL op SEEF is het programma in Zuid-Holland voor een goede aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan kinderen in de basisschoolleeftijd. Ook op De Cirkel doen wij mee met de praktijklessen van SCHOOL op SEEF.

 

    
     Even voorstellen
Mijn naam is Miranda Heemskerk en ben 39 jaar oud. Voorlopig vervang ik juf Samantha bij de kleuters in groep 1/2A.

Ik werk al ruim 15 jaar in het onderwijs en heb al vele kinderen gezien en in de klas gehad. Naast mijn diploma voor leerkracht heb ik ook nog een opleiding gevolgd als Remedial Teacher, wat ik heel goed toe kan passen in de klassensituatie zelf. Ik vind het belangrijk dat kinderen in een veilige en sociale leeromgeving persoonlijke succeservaringen op kunnen doen. Dit maakt ze tot wat ze zijn en daar draag ik graag een steentje aan bij. Naast mijn werk op school houd ik me vooral bezig met mijn gezin, het bijkletsen met vrienden, sporten en heerlijk op vakantie gaan.

    
     Goudse Singelloop
Volgende week vrijdag, 13 september, vindt de 31e editie van de Goudse Singelloop plaats. Ook dit jaar lopen er weer veel kinderen van onze school mee!

Het is inmiddels een traditie geworden dat we de woensdag voor de Singelloop een oefenloop organiseren voor alle kinderen die meedoen met de Singelloop. 

De oefenloop is dit jaar op woensdag 11 september. We verzamelen om 13:30 uur op het schoolplein van locatie Rijnlust. Na een korte warming-up zullen we, net als vorig jaar, met elkaar rondjes lopen om het schoolgebouw. We zullen tussen 14:30 uur en 15:00 uur weer klaar zijn.

Leerlingen kunnen zich aanmelden voor de oefenloop door een mail te sturen naar juf Ellen (ellen.keetelaar@degroeiling.nl) of meester Justin (justin.baars@degroeiling.nl). Geef bij de aanmelding ook aan in welke groep je zit. Doe je niet mee met de Singelloop, maar vind je het wel leuk om mee te doen met de oefenloop, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom!

 

 

    
     Sociaal Team
Normaal gesproken is het sociaal team de ene week op Rijnlust aanwezig (maandag) en de andere week op Brittenburg (donderdag). In de maand september is het sociaal team op maandag echter niet op Rijnlust aanwezig ivm privé omstandigheden. De donderdagen is het Sociaal Team wel op Brittenburg.
    
     Jaarvergadering Ouderraad 25 september a.s.  O
Op woensdagavond 25 september om 19:30 uur vindt in de aula op Brittenburg de algemene ledenvergadering van de ouderraad plaats. Op deze avond wordt de financiele status besproken, kunt u vragen stellen over de activiteiten die door de OR georganiseerd worden en ideeën aandragen. Misschien bent u geïnteresseerd om ook te helpen in de ouderraad of heeft u vragen daarover.   

 

U bent van harte welkom!

    

Nieuws uit de groepen

Groep 1/2
Denkt u eraan om de kinderen voor de gymlessen, gymschoenen (met klittenband) mee te geven naar school?

Ook missen we nog een aantal plakboeken en van groep 1D enkele trotsmappen. Graag deze ook weer meenemen naar school. Alvast bedankt.

Groep 3
De kinderen van groep 3 hebben al heel hard gewerkt de eerste week! De eerste letters hangen al aan de letterlijn en worden prachtig geschreven in het schrijfschriftje!

Deze week hebben we ook al gymles gehad in de “grote” gymzaal. We gymmen het hele jaar op dinsdag en donderdag (groep 3A) en op maandag en dinsdag (groep 3B). De kinderen hebben voor de gymles een korte broek, t-shirt en gymschoenen nodig. In tegenstelling tot voorafgaande jaren blijven deze gymspullen niet op school, maar zullen na iedere gymles weer mee terug naar huis worden genomen.

Alle benodigde spullen voor groep 3 zijn aanwezig in de klas, eigen stiften en/of kleurpotloden meenemen mag natuurlijk altijd.

Groep 5

Groep 5A

Ook groep 5A is met veel plezier begonnen aan het nieuwe schooljaar! Deze week stond de tafel van 2 extra in de aandacht en hebben we vrijdag de toets gemaakt van deze tafel. Volgende week graag ook thuis de tafel van 3 oefenen, vrijdag weer een toets over deze tafel.

Een huiswerkblad met de tafel van 3 gaat maandag mee naar huis.
Met rekenen zijn we gestart met het aanleren van de tafel van 8. Dit hebben we zichtbaar gemaakt met het maken van spinnen met 8 poten! Kom gerust even kijken in de groep!

Met spelling werken we met woorden met de -ng en de -nk. Op de site van de groep staan de woorden van thema 1 van taal en staan er oefeningen om thuis tafels te oefenen. Zelfs de eerste foto’s staan er al op!

Wilt u thuis veel met uw kind lezen?

Een goede manier is om zelf een bladzijde voor te lezen en daarna uw kind te laten voorlezen! Leuke boeken op het niveau van uw kind vindt u genoeg in de bibliotheek!

 

Groep 5B

Deze week zijn de kinderen en de juffen enthousiast begonnen in de nieuwe groep.

Met rekenen hebben we onder meer de tafel van 8 geoefend, op onze groep 5 pagina's staan leuke oefeningen voor thuis om extra te trainen. Ook staan daar de woorden die in thema 1 aan bod komen met taal; handig om thuis te bespreken met elkaar.

De afgelopen week hebben de kinderen twee nieuwe liedjes geleerd. De kinderen hebben maandag een boekenlegger gemaakt en vrijdag zijn we begonnen met een bijzondere verjaardagskalender. Er is nog veel meer te vertellen en te zien, kom gerust een kijkje nemen in onze klaslokaal. En neem een kijkje op onze klassenpagina!

Groep 6
We hebben afgelopen week een goede en gezellige start gemaakt in groep 6!
Het huiswerk voor volgende week donderdag is een rekencollage maken. We zijn met rekenen bezig geweest met kommagetallen. De kinderen hebben het huiswerkblad mee naar huis gekregen. Nog niet iedereen had een huiswerkmap bij zich. Volgende week zou het fijn zijn als  iedereen er één bij zich zou hebben.
Ook heeft nog niet iedereen een goed werkende vulpen/stabilo bij zich.
De woorden van thema 1 van taal staan op de site (bij de extra pagina's aan de rechterkant).
Binnenkort hebben de leerlingen een grote eierdoos nodig voor de knutselles. Wilt u mee helpen sparen?
Groep 6/7
De eerste schoolweek zit er alweer op! En wat was het een een gezellige week! We hebben veel kennismakingsspelletjes gedaan en daarnaast zijn we weer begonnen met werken. Groep 7 krijgt 2 keer per week huiswerk en groep 6 krijgt 1 of 2 keer per week huiswerk. Dit werk moet steeds 1 week later af zijn en u kunt dit vinden in de weekbrief. Afgelopen maandag hebben de kinderen geen huiswerk meegekregen. Donderdag hebben ze wel huiswerk gehad: een werkblad rekenen. Dit moet dus donderdag 12 september ingeleverd worden.
 
Denkt u eraan dat donderdag 12 september de informatieavond is? In het plenaire deel wordt veel verteld over de (pre)adviezen, maar ook andere informatie voor het komende schooljaar. In elk geval voor de groep 7 ouders handig om aanwezig te zijn! De groep 6 ouders (van 6/7) zijn ook welkom. Vanaf 19.30 uur gaan we met alle ouders verder in ons eigen klaslokaal. 
Groep 8
Start
We zijn goed gestart dit schooljaar! Veel kinderen verwachten dat dit een spannend, leerzaam en leuk jaar wordt, met als hoogtepunten het definitieve schooladvies, kamp en de musical! Ook de leerkrachten van groep 8 hebben weer zin in dit nieuwe schooljaar!
Informatieavond leerjaar 7 en 8:
Volgende week donderdag is de informatieavond voor groep 7 en 8. We starten om 19:00 uur met beide leerjaren in de aula op de Rijnlust. Het eerste half uur zal in het teken staan van het schooladvies.
Daarna zal groep 6/7 en 7 de informatieavond vervolgen in hun eigen klaslokaal en blijft groep 8 in de aula. Het tweede deel van de informatieavond zal gaan over onderwerpen die bij groep 8 horen. Denk hierbij aan de aanmeldprocedure voor de middelbare school, het schoolkamp en de eindmusical. 
Schoolmateriaal
Nog niet alle kinderen hebben een 23-rings multomap mee naar school genomen. Daarnaast heeft een aantal kinderen geen goede pen op school. Alleen een vulpen of een Stabilo zijn toegestaan. Zou u aan uw kind willen vragen of de spullen van hem/haar compleet zijn? We vinden het belangrijk dat de kinderen goed kunnen starten!
Huiswerk
In groep 8 krijgen de kinderen drie keer per week huiswerk, waarvan maximaal twee keer leerwerk. De dagen waarop ze het huiswerk krijgen, verschilt per week. Wij raden de kinderen daarom aan elke dag hun huiswerkmap en agenda mee naar school te nemen. Zo voorkomen ze dat ze het huiswerk vergeten of kwijtraken. 
Buurtsport op schoolplein Rijnlust gaat 13 september weer van start
Ben jij 6 t/m 12 jaar en wil jij na een dag leren ook nog even lekker bewegen? Kom dan naar Buurtsport. Bij de Buurtsport kun je vrij komen spelen, kennis maken met sport en bewegen en andere kinderen ontmoeten. Ouders zijn ook van harte welkom.

Buurtsport wordt begeleid door professionele Buurtsport-coaches van Sportpunt Gouda. De buurtsport op schoolplein Rijnlust is elke vrijdag van 14:30 – 16:00 uur, behalve in de schoolvakanties. Zie de flyer voor andere buurtsportmomenten.

Jeugdtheaterhuis
Het schooljaar is bijna weer gestart en het seizoen van het Jeugdtheaterhuis staat ook op het punt van beginnen.

 

De lessen starten begin oktober, maar voor het zover is organiseren we eerst nog gratis proeflessen, tijdens het gezamenlijke Open Huis in Cultuurhuis Garenspinnerij. Kinderen en jongeren kunnen op zaterdag 14 september meedoen met de musical- en theaterlessen en zelf ervaren hoe leuk, bijzonder en uitdagend het is. Hiernaast kunnen ze alles wat het Cultuurhuis te bieden heeft, kortom een dag die ze niet mogen missen!

 

In de bijlage vindt u meer informatie over deze dag. 


R.K. basisschool De Cirkel

Onderbouwlocatie:

Brittenburg 50

2804 ZZ Gouda

telefoon 0182 53 98 77

 

Bovenbouwlocatie:

Rijnlust 42
2804 LC Gouda
telefoon 0182 53 35 60

 

Email: administratie.cirkel@degroeiling.nl

Kind & Co

Peutergroep en 

Voor-en naschoolse opvang

Brittenburg 50

2804 ZZ Gouda

telefoon 0182 44 11 62