Schooljaar 2019-2020 nummer 11
 

Agenda:

 

 15 november 2019  Groep 5 t/m 8 lootjes trekken Sinterklaas
 19 november 2019  Alle kinderen zetten hun schoen op school
 21 november 2019  18:30 uur Knutselavond ouders groep 1 t/m 4
  5 december 2019  Sinterklaas brengt een bezoek aan onze school
  6 december 2019  De kinderen van groep 1 t/m 3 zijn vrij
 19 december 2019  Kerstmusical ouders
 23 december 2019 t/m 3 januari 2020  Kerstvakantie
     Beste lezers,
Regelmatig vragen wij uw aandacht voor de verkeersveiligheid rondom de school. Veel kinderen komen lopend of met de fiets naar school en daar zijn we heel blij mee. We begrijpen dat er ook situaties zijn waarin een kind met de auto naar school gebracht wordt. De parkeergelegenheid bij de school is beperkt: parkeer alleen op de daarvoor bestemde plekken. Parkeren op de stoep of het fietspad leidt tot onoverzichtelijke situaties voor overstekende voetgangers en fietsers. Met elkaar zijn we verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid van onze kinderen!
De wijkagent controleert actief op foutparkeerders, dus kom op tijd en parkeer eventueel een stukje verderop.
 

Met vriendelijke groet,

 

Merijn Zanen

Directeur basisschool De Cirkel

    
     Sinterklaas activiteiten
Zaterdag komt de Sint weer naar ons land met al zijn pieten. Hij heeft al laten weten dat hij op donderdag 5 december een bezoek aan onze school zal brengen en dat alle kinderen een keer op school hun schoen mogen zetten! Omdat Sinterklaas en zijn pieten het ook dit jaar weer ontzettend druk hebben, vraagt hij de groepen 5 tot en met 8 hem te helpen; in deze groepen worden lootjes getrokken en maken de kinderen een surprise voor elkaar. 

 • Op vrijdag 15 november worden er in de groepen 5 t/m 8 lootjes getrokken.
 • Dinsdag 19 november zetten alle kinderen op school hun schoen. De kinderen mogen daarvoor natuurlijk een schoen van thuis mee naar school nemen.
 • Op donderdag 21 november is de knutselavond voor de ouders met kinderen in de groepen 1 tot en met 4.
 • Donderdag 5 december zal Sinterklaas een bezoek brengen aan onze school.
 • Op vrijdag 6 december zijn de kinderen van groep 1 t/m 3 vrij.

Hier een brief met belangrijke informatie voor kinderen met een allergie/dieet over de sinterklaas traktaties. Zie deze link.

    
     Schoolfruit
Deze week hadden de kinderen voor het eerst van het Europees Schoolfruit en groente programma, een appel, meloen en ananas gekregen. We ontvangen in principe voor 3 dagen groente en fruit, maar we zijn nog aan het uitproberen met het tijdstip van uitdelen. Daarom vragen we de kinderen om elke dag nog gewoon een 10-uurtje mee te nemen. Het fruit is dan extra. Volgende week krijgen de kinderen (waarschijnlijk) komkommer, waspeentjes en een appel. 
    
     Sociaal Team aanwezig
 19 november 2019  Sociaal team op Rijnlust van 14.00-16.00 uur
 28 november 2019  Sociaal team op Brittenburg van 14.00-16.00 uur
  3 december 2019  Sociaal team op Rijnlust van 14.00-16.00 uur
 12 december 2019  Sociaal team op Brittenburg van 14.00-16.00 uur
 17 december 2019  Sociaal team op Rijnlust van 14.00-16.00 uur
    

Nieuws uit de groepen

Groep 1/2
Welke ouders zouden op woensdag en vrijdag het fruit/groente willen snijden voor de kleutergroepen? 
Groep 3
Vandaag zijn we begonnen aan kern 4. De nieuwe letters zijn: w, o, a, u, en j. In de vorige kern hebben de kinderen al de gelegenheid gekregen om naast woorden zoals ‘doek’ en ‘ijs’ ook eens woorden als ‘spaar’ en ‘vrij’ te lezen. Het is geen probleem als uw kind dat nog moeilijk vindt. Deze woorden horen nu nog niet bij de basisstof. Wel kan uw kind nu al ‘stam+t’ lezen zoals ‘vaart’ en ‘rent’, maar nog niet ‘rijdt’ of ‘wordt’.

 

Met rekenen hebben we de laatste weken o.a. het volgende eenvoudige spelletje gedaan. De benodigdheden voor dit spelletje zijn: 2 dobbelstenen en 1 ondoorzichtige beker. Je speelt het spel met 2 deelnemers. Een speler heeft zijn ogen dicht, de andere speler gooit de dobbelstenen en telt het aantal ogen. Hij/zij noemt het aantal ogen en zet de beker over 1 van de 2 dobbelstenen. De eerste speler opent de ogen en kijkt naar de dobbelsteen die nog zichtbaar is. Vervolgens ‘raadt’ hij/zij het aantal ogen van de dobbelsteen onder de beker. Hierna wisselen de spelers van taak. Dit spel heeft op een heel speelse manier tot doel snel op te tellen tot en met 12. Zeker een aanrader voor een paar verloren momenten!

 

Wij willen u ook graag attenderen op de knutselavond van 21 november. Wij zijn op zoek naar ouders die ons kunnen helpen. Kunt u niet de hele avond (meestal van ongeveer 18.30 uur tot 21.00 uur) maar wel een uurtje, geen probleem, we zijn blij met alle hulp!

Groep 4
 • Tafels: deze week hebben we de tafel van 10 geleerd. Het blad met de tafel van 10 is ook mee naar huis gegeven om thuis te oefenen. Volgende week vrijdag (22 november) gaan we deze tafel in de klas overhoren.
 • Sinterklaasboek mee: vanaf volgende week mogen de kinderen van thuis Sinterklaas boeken mee naar school nemen om op school te lezen. Zorg dat het boek voorzien is van naam!
 • Dansmix: vandaag hebben we de tweede en laatste les van ‘Dansmix’ gehad. Het was erg leuk om lekker met elkaar te dansen!
 • Schoen mee: dinsdag 19 november mogen de kinderen een extra schoen mee naar school nemen we kunnen namelijk in de klas onze schoen zetten!
 • Gesprekken: afgelopen week waren de 10 minuten gesprekken. Fijn dat jullie de tijd hebben genomen om over de ontwikkeling van uw kind te praten.

Groep 4A:

 • Gastles: gisteren hebben de kinderen een gastles vouwen gehad van MBO Rijnland studenten. Hier hebben we goed de fijne motoriek getraind.

Groep 4B:

 • Appelmoes: woensdag 20 november gaan we appelmoes maken! Neem deze dag een potje (MET NAAM) mee naar school zodat de gemaakte appelmoes mee naar huis kan!

Groep 5
Groep 5A:
 • Bareka: deze week hebben de kinderen de toets gemaakt van Bareka. Alle kinderen kunnen nu thuis oefenen en ook in de ochtend wordt er in de klas op de computers geoefend. De brief met de informatie over Bareka en de inlogcode is mee naar huis gegaan. Ook via de mail bent u geïnformeerd. 
 • Rekenen: met rekenen gaan we vermenigvuldigen met 11, 12 en 15 in een context en oefenen we de tafels van 6,7,8 en 9. Deze tafels gebruiken in een som en door elkaar heen is nog moeilijk voor veel kinderen.
 • Spelling: bij spelling gaan we verder met de -ij woorden en beginnen we met de categorie be-, ge- en ver- woorden. Bijvoorbeeld bezoek, gebak en verkeer. 
 • Bibliotheek: deze donderdag gaan we naar de bibliotheek om met de klas boeken te ruilen. Per ongeluk stond het bezoek voor vorige week donderdag vermeld.
 • Huiswerk: het huiswerk voor maandag is een begrijpend lezen tekst maken en de tafel toets voor vrijdag is de tafel van 4.
 • Rots en water: dinsdag is de 2e les van rots en water van deze periode!

Groep 5B:

 • Oefenen: kijk op de websitepagina van 5b voor actuele informatie over de schoolvakken, voor zowel de leerlingen als de ouders. Ook staat er van alles op om thuis mee te oefenen, dus... maak gebruik van deze pagina! Als u het wachtwoord kwijt bent, vraag het één van de juffen!
 • Zwemwedstrijden: aankomende woensdag doen vier teams (tien kinderen!) uit onze klas mee met de zwemwedstrijden in het Groenhovenbad. Zij hopen natuurlijk op veel supporters langs de kant. Alvast veel succes gewenst!
 • Lootjes: vandaag, vrijdag, gaan we lootjes trekken i.v.m. het sinterklaasfeest, heel spannend voor alle kinderen! Meer informatie staat in de brief die de leerlingen vandaag meekrijgen.
 • Bibliotheek: donderdag 21-11  gaan we boeken ruilen in de bibliotheek.
Groep 6
 • Dansmix: vandaag hebben we de tweede les Dansmix gehad. De foto's staan op de site.
 • Lootjes: we hebben vandaag ook lootjes getrokken voor Sinterklaas. Er is een begeleidende brief mee naar huis gegaan.
 • Schoen zetten: dinsdag 19 november mogen de kinderen hun schoen mee naar school nemen voor het schoen zetten.
 • Zwemwedstrijden: woensdag 20 november zijn de schoolzwemwedstrijden in het Groenhovenbad. Van onze groep doen er 10 kinderen mee! Evi, Eva, Elin, Yasmin, Kirsten, Benthe, Gabrielle, Stijn, Lars en Florian - heel veel succes!!
 • Brede School: op donderdag 21 november is er een les Simple Science van de Brede School. 
 • Huiswerk: het huiswerk voor volgende week donderdag 21 november is een creatieve herfstopdracht.
 • Taal en spelling: we zijn met taal en spelling met thema 3 begonnen. De kinderen kunnen de spellingwoorden oefenen via Aerobe DLO van de Chromebooks (de elektronische leeromgeving) bij de tegel Spelling Oefenen (Mickey Mouse). Het gaat dan om de pakketten 14 t/m 20. Dit kan ook door op de site bij groep 6 bij de extra pagina's bij "spelling oefenen" te klikken. De themawoorden en instapkaarten van taal van thema 3 staan ook op de site maar worden ook maandag uitgedeeld. 
Groep 6/7
 • Huiswerk: maandag hebben de leerlingen een werkblad rekenen meegekregen. Donderdag hebben de leerlingen begrijpend lezen meegekregen. Dit moet de volgende week af zijn.
 • Schoolfruit: op woensdag, donderdag en vrijdag krijgen de leerlingen fruit op school. 
Groep 7
 • Tosti's: vrijdag 22 november gaan we met de klas tosti's eten met de lunch. Alle kinderen mogen een belegde tosti meenemen. Het zou fijn zijn als enkele kinderen een apparaat mee kunnen nemen. 
 • Lootjes: vandaag hebben we lootjes getrokken in de klas. We hopen dat iedereen zijn best doet om een leuke surprise te maken en een gedicht. Ook juf Jasmijn en meester Niels (stagiaire) zullen hun uiterste best gaan doen. Succes allemaal! 
 • Huiswerk: 19 november: routebeschrijving maken en 22 november: topografie toets hoofdstuk 2 
Nieuwsbrief Brede School en CJG
Hier de nieuwsbrief van de Brede School.

 

Centrum voor jeugd en gezin flyer over cursus 'Speels en Positief Opvoeden'.


R.K. basisschool De Cirkel

Onderbouwlocatie:

Brittenburg 50

2804 ZZ Gouda

telefoon 0182 53 98 77

 

Bovenbouwlocatie:

Rijnlust 42
2804 LC Gouda
telefoon 0182 53 35 60

 

Email: administratie.cirkel@degroeiling.nl

Kind & Co

Peutergroep en 

Voor-en naschoolse opvang

Brittenburg 50

2804 ZZ Gouda

telefoon 0182 44 11 62