Schooljaar 2019-2020 nummer 14
 

Agenda:

 

 19 december 2019  Kerstdiner kinderen en musical ouders
 23 december t/m 3 januari 2020  Kerstvakantie
 29 januari 2020  Studiedag leerkrachten, alle kinderen zijn vrij
   7 februari 2020  Rapport mee
 11 en 13 februari 2020  10-minuten gesprekken groep 3 t/m 7 en advies groep 8

 

Sociaal Team aanwezig:

 

 12 december 2019  Sociaal team op Brittenburg van 14.00-16.00 uur
 17 december 2019  Sociaal team op Rijnlust van 14.00-16.00 uur
   9 januari 2020

 Sociaal team op Brittenburg van 14.00-16.00 uur

 14 januari 2020  Sociaal team op Rijnlust van 14.00-16.00 uur
 23 januari 2020  Sociaal team op Brittenburg van 14.00-16.00 uur
 28 januari 2020  Sociaal team op Rijnlust van 14.00-16.00 uur
     Beste lezers,
De dagen worden korter en kouder, daarom het verzoek om de buitendeuren en tussendeuren achter u dicht te doen als u de school binnenkomt of uitgaat. Dan houden wij de warmte binnen.

Bedankt!

 

    
     Kerst 2019
Zoals elk jaar vindt er weer een kerstdiner plaats in de klassen. Alle kinderen nemen iets te eten mee en met elkaar maken we er dan een feestelijke maaltijd van.

Hier alvast wat informatie over het kerstdiner:

 • menulijsten hangen op deuren van de klassen. Hierop kunnen ouders/kinderen invullen wat zij voor het kerstdiner willen meenemen.
 • Voor het kerstdiner moeten de kinderen van groep 3 t/m 8 zelf een bord, beker en bestek meebrengen, met hun naam erop.

Kerstdiner donderdag 19 december:

  Brittenburg   Rijnlust
  Binnenkomst 17.15 - 17.30 uur   Binnenkomst 17.30-17.45 uur
  Diner 17.35-18.45 uur   Diner 17.50-19.00 uur

Tijdens het kerstdiner kunnen de ouders genieten van de Kerstmusical, die door ouders en twee leerkrachten van De Cirkel gespeeld wordt. De voorstelling van de kerstmusicalgroep wordt opgevoerd in gymzaal de Hoogenburg. Inloop vanaf 17:30 uur.

    
     Juf Liesbeth gaat met pensioen
Na zo’n 35 jaar in het onderwijs gewerkt te hebben, waarvan meer dan 25 jaar op De Cirkel, zijn wij best een beetje verdrietig dat juf Liesbeth met pensioen gaat. We gaan onze lieve kleuterjuf, die zo betrokken is bij de kinderen en elke werkdag van ze geniet, enorm missen!

Juf Liesbeth neemt in de week voor de kerstvakantie afscheid in haar eigen groepen, 1/2B en 1/2C. Op woensdag 18 december gaat Liesbeth de klassen langs om dag te zeggen tegen alle andere kinderen.

Wilt u als ouder persoonlijk afscheid nemen van Liesbeth, dan kunt u op de volgende dagen na schooltijd langslopen bij juf Liesbeth op locatie Brittenburg:

 • Maandag 9 en 16 december: lokaal 1/2B
 • Vrijdag 13 en 20 december: lokaal 1/2C

We hebben er alle vertrouwen in dat Liesbeth met haar optimistische levenshouding gaat genieten van een nieuwe levensfase en wensen haar alle goeds!

 

    
     Sleutelbos gevonden
Van wie is deze sleutelbos? Gevonden op locatie Rijnlust. Is deze van u, neem contact op met juf Caroline groep 5A.
    

Nieuws uit de groepen

Groep 1/2
Groep 1/2A:
De kinderen mogen maandag 9 december 1 stuk speelgoed meenemen om ‘s middags tijdens de speel/werkles mee te spelen. Geef het speelgoed mee in een tas (met naam) want er wordt ‘s middags pas mee gespeeld. Graag geen speelgoed met kleine onderdelen, de kans dat het kwijt raakt is aanwezig. 
Bedankt Sinterklaas en Pieten
Groep 4
 • Dinsdag hebben we tijdens de gym pietengym gehad. We moesten op daken klimmen, kunstjes doen, met touwen slingeren en spelletjes met de ballen.
 • Donderdag zijn we met de groepen 4 op bezoek geweest bij de Sint. We hebben de Pietensinterklaasmove laten zien en de Pietenswiss! De Pieten hebben de leerkrachten nog verteld waar de cadeautjes verstopt waren. Hierdoor moesten de creaties van de knutselpieten helaas vernietigd worden. Daarnaast hebben we in de klas spelletjes gedaan. Het was een erg gezellige dag! 
 • We hebben drie pittige rekenlessen achter de rug deze week: Optellen en aftrekken van tienvouden (bijv. 43 + 20 en 85 – 30) , aanvullen tot een tiental (bijv. 57 + 3 en 74 + 6) en aftrekken vanaf een tiental (bijv. 40 – 6 , 70 – 3 )  
 • Vrijdag hebben we de feestweek van Sinterklaas afgesloten met een spelletjesmiddag. Iedereen mocht een gezelschapsspel meenemen van huis. Na de lunch mochten we deze spelletjes met elkaar gaan spelen. 
Groep 5
Groep 5A:
Wat een fijn Sinterklaasfeest hebben we gehad afgelopen donderdag! Kijk op de site voor de foto's van de surprises en het bezoek van Sint en pieten in de klas.
 • Rots en water: dinsdag hebben we weer een rots en water training in de klas.
 • Rekenen: we gaan eenvoudige verhoudingsproblemen oplossen met een verhoudingstabel en we oefenen verder met de tafels van 11, 12 en 15 en blijven we de tafels van 2 t/m 9 ook goed oefenen.
 • Spelling: we oefenen de woorden met -lijk, -ig en -te. Deze week maken we ook het dictee over deze woorden.
 • Geschiedenis: wist u trouwens dat we al veel weten over de Romeinen? Met geschiedenis zijn we bezig met dit onderwerp en de kinderen zijn erg enthousiast!
 • Kerststukje: we gaan met de kinderen een kerststukje maken op school. Dit kerststuk blijft tot het kerstdiner in de klas en mag daarna mee naar huis. Wie wil en kan helpen op dinsdag middag 17 december vanaf 12.30 uur?
 • Kerstdiner: het kerstdiner is op donderdag 19 december. Er komt een lijst bij de deur te hangen waarop je kunt opschrijven wat je mee wilt nemen voor het diner. Het diner duurt tot ongeveer 19.00 uur.

Groep 5B:

Het was een heel gezellig sinterklaasfeest gisteren, 5 december. Op onze klassenpagina staat een verslagje en een heleboel foto's van het feest en van de prachtige surprises van onze groep 5B. 
Vrijdag kunnen we nog een beetje nagenieten en ondertussen komen we alweer in de kerstsfeer. 

Geschiedenis: volgende week vrijdag is de geschiedenistoets over de Romeinen in Nederland. De leerlingen hebben een samenvatting meegekregen om thuis te bestuderen. 

Meer informatie over alle vakken vindt u, zoals altijd,  op onze klassenpagina, hier staan ook tips en oefeningen voor thuis. 
Groep 6
Het sinterklaasfeest is inmiddels achter de rug en het was een super gezellige dag! Wat hebben de kinderen veel werk gemaakt van de surprises en gedichten. Na de surprises hebben we nog een pepernotenspel gespeeld. Ook is de sint langs geweest met zijn pieten. We hebben de pietendrop opgevoerd en echt de hele klas deed enthousiast mee - zo leuk om te zien! Van sint hebben we als klassencadeau "30 seconds Junior" gekregen. De foto's verschijnen snel op de site. 
Vandaag hebben we kerstfiguren gemaakt van brooddeeg. Ouders die de figuren gaan bakken in de oven - alvast bedankt!
 • Kerstdiner: vanaf komende maandag kan er ingeschreven worden op de menulijsten voor het kerstdiner. Ze hangen op de deur. 
 • Uitvoering: maandag is de uitvoering van "Orkest in de klas" in de Veste. Een uitnodiging hierover heeft u al ontvangen. Er worden foto's gemaakt.
 • Aardrijkskunde: dinsdag 10 december is de toets van aardrijkskunde.
 • Kerststukje: maandag 16 december gaan we kerststukjes maken in de klas. Hiervoor hebben de kinderen een potje, een stukje oase, een lange kaars, takjes groen en kerstversierselen nodig.
 • Taaltoets: dinsdag 17 december is taaltoets 3. Hiervoor is al een blad met instapkaarten en de woordenschatwoorden mee naar huis gegaan.
 • Dictee: de dictees van thema 3 zijn op vrijdag 13 december en maandag 16 december. De kinderen kunnen de woorden oefenen op Mickey Mouse en wel de pakketten 14 t/m 20.
Groep 6/7 en 7
Groep 6/7:

 • Sinterklaas: wat een prachtige surprises had iedereen gemaakt! Donderdag hebben we een hele gezellige dag gehad met elkaar. Iedereen heeft zijn best gedaan om er iets moois van te maken en dat is zeker gelukt. Nu Sint weer vertrokken is nog maar 2 weken voordat het kerst is.
 • Huiswerk: maandag hebben de leerlingen leerwerk meegekregen voor geschiedenis. De toets is maandag 9 december. Vrijdag hebben de leerlingen van groep 7 leerblad voor Engels meegekregen. De toets is donderdag 12 december.
 • Orkest in de klas: maandagmiddag om 13.30 uur is het optreden van Orkest in de klas in de Veste. Hopelijk tot dan!

Groep 7:

 • Sintviering: wat een leuke gedichten hebben de kinderen geschreven en wat waren de surprises mooi! We hebben een gezellige dag gehad met zijn allen. Zelfs de Sint kwam nog even op bezoek.
 • Oasen: Dinsdag 10 december gaan we met de klas naar Oasen. De kinderen moeten om 8:00 uur op school aanwezig zijn, De bus vertrekt vanaf de Plaswijckweg, bij de glasbakken, om 8:15 uur. Rond 12:00 uur zijn we weer terug op school en gaan we nog even verder in de klas. De kinderen zijn op normale tijd uit.
 • Huiswerk: maandag: staartdelingen en vrijdag: werkwoordspelling.
 • Kerststukjes: dinsdag 17 december we gaan weer kerststukjes maken. De kinderen moeten daarvoor de volgende spullen meenemen:
 • een potje met (nat) oase
 • een kaars
 • versieringen
 • takken
 • eventueel een snoeischaar
Groep 8
Foto van de surprises staan op de website
Wat een fantastisch sinterklaasfeest hebben wij met elkaar gehad! Alle kinderen hebben weer erg hun best gedaan. Bent u ook zo benieuwd wat de kinderen voor elkaar gemaakt hebben? Op onze klassenpagina kunt de u de foto's bekijken!
Kerststukjes maken
Volgende week vrijdagmiddag gaat groep 8B kerststukjes maken. De kinderen moeten daarvoor de volgende materialen meenemen in een tas:
- een potje incl. vochtige oase
- kerstgroen
- versieringen 
- een kaars
- indien mogelijk: een snoeischaar
Ruiterclub Bloemendaal
In 1969 werd Ruiterclub Bloemendaal opgericht, toen onder de naar Ponyclub. 

Dit jaar hebben wij ons 50 jarig jubileum gevierd. Wij zijn een vereniging die het belangrijk vindt dat iedereen kan leren paardrijden, met grote of kleine portemonnee.  
Naast paardrijden doen wij ook andere dingen; we organiseren kinderdisco's voor de leden en hun vriendinnen/vrienden, pannekoekenfestijn, spelletjes met paarden etc. Ook kun je bij ons jouw verjaardagsfeestje vieren. 
Ook kom je ons tegen met ponyritjes bij de sinterklaasintochten in de binnenstad en in winkelcentrum Bloemendaal, maar ook met Koningsdag en de Hofsteden dagen zijn wij actief. 
 
Lijkt het jou leuk om te leten paardrijden maar twijfel je? Maak een afspraak voor een proefles. Je kunt ons vinden op de Bloemendaalseweg 26 in Gouda.
Informatie over proeflessen of lidmaatschap kun je krijgen via lidmaatschaprcb@gmail.com
Nieuwsbrief Brede School en Centrum Jeugd en Gezin
Hier de link naar de nieuwsbrief van de Brede School.

Hieronder informatie over de activiteiten waarvan deze week de werving start.

 

voor wijk

Activiteit

start op

voor groep

inschrijven tot

NO/CO

Kidzclub NMC

maandag 20 januari 2020

3,4,5

maandag 6 januari 2020

NO/CO

Kidzclub de Kade

dinsdag 21 januari 2020

3,4,5

maandag 6 januari 2020

GOV

Kidzclub Goverwelle

woensdag 22 januari 2020

3,4,5

maandag 6 januari 2020

GOV

Kidzclub Goverwelle XL

woensdag 22 januari 2020

6,7,8

maandag 6 januari 2020

ST

CUT IT OUT!

maandag 13 januari 2020

7,8

maandag 16 december 2019

 

* Verklaring van de wijken:

BP          Bloemendaal Plaswijck

CO          Centrum Oost

GOV      Goverwelle

KA          Korte Akkeren

NO         Noord

Bij de verdeling van de beschikbare plaatsen hebben leerlingen uit de genoemde wijk voorrang. 

Wil je automatisch alle informatie over onze nieuwe activiteiten ontvangen? Abonneer je dan hier op onze wekelijkse nieuwsbrief. We willen je er op attenderen dat al onze activiteiten ook digitaal te reserveren en te betalen zijn via www.bsgouda.nl/activiteiten

 

Centrum Jeugd en Gezin, flyer 'sociale vaardigheidstraining'.


R.K. basisschool De Cirkel

Onderbouwlocatie:

Brittenburg 50

2804 ZZ Gouda

telefoon 0182 53 98 77

 

Bovenbouwlocatie:

Rijnlust 42
2804 LC Gouda
telefoon 0182 53 35 60

 

Email: administratie.cirkel@degroeiling.nl

Kind & Co

Peutergroep en 

Voor-en naschoolse opvang

Brittenburg 50

2804 ZZ Gouda

telefoon 0182 44 11 62