Schooljaar 2019-2020 nummer 15
 

Agenda:

 

 19 december 2019  Kerstdiner kinderen en musical ouders
 20 december 2019  Kerstmusical voor de kinderen
 23 december t/m 3 januari 2020  Kerstvakantie
  6 januari 2020  Schaatsen rondom stadhuis, groep 5 t/m 8
 29 januari 2020  Studiedag leerkrachten, alle kinderen zijn vrij
   7 februari 2020  Rapport mee
 11 en 13 februari 2020  10-minuten gesprekken groep 3 t/m 7 en advies groep 8

 

 

 

     Kerstviering op de Cirkel
Zoals elk jaar vindt er weer een kerstdiner plaats in de klassen. Alle kinderen nemen iets te eten mee en met elkaar maken we er dan een feestelijke maaltijd van. Voor het kerstdiner moeten de kinderen van groep 3 t/m 8 zelf een bord, beker en bestek meebrengen, met hun naam erop.

 

Kerstdiner donderdag 19 december:

  Brittenburg   Rijnlust
  Binnenkomst 17.15 - 17.30 uur   Binnenkomst 17.30-17.45 uur
  Diner 17.35-18.45 uur   Diner 17.50-19.00 uur

Tijdens het kerstdiner kunnen de ouders genieten van de Kerstmusical, die door ouders en twee leerkrachten van De Cirkel gespeeld wordt. De voorstelling van de kerstmusicalgroep wordt opgevoerd in gymzaal de Hoogenburg. Inloop vanaf 17:30 uur.

    
     Juf Liesbeth gaat met pensioen
Na zo’n 35 jaar in het onderwijs gewerkt te hebben, waarvan meer dan 25 jaar op De Cirkel, zijn wij best een beetje verdrietig dat juf Liesbeth met pensioen gaat. We gaan onze lieve kleuterjuf, die zo betrokken is bij de kinderen en elke werkdag van ze geniet, enorm missen!

 

Juf Liesbeth neemt in de week voor de kerstvakantie afscheid in haar eigen groepen, 1/2B en 1/2C. Op woensdag 18 december gaat Liesbeth de klassen langs om dag te zeggen tegen alle andere kinderen.

Wilt u als ouder persoonlijk afscheid nemen van Liesbeth, dan kunt u op de volgende dagen na schooltijd langslopen bij juf Liesbeth op locatie Brittenburg:

 • Maandag 16 december: lokaal 1/2B
 • Vrijdag 20 december: lokaal 1/2C

We hebben er alle vertrouwen in dat Liesbeth met haar optimistische levenshouding gaat genieten van een nieuwe levensfase en wensen haar alle goeds!

    
     Wijziging aanwezigheid Sociaal Team en JGZ
Vanaf januari verandert er iets in de aanwezigheid van het Sociaal Team. Het inloopspreekuur wordt in 2020 afwisselend verzorgd door het Sociaal Team en de Jeugdgezondheidszorg (JGZ). Zie agenda hieronder.
Door middel van een QR-code kunt u zich inschrijven voor deze spreekuren. De QR-code kan gescand worden met de camera van een mobiel. Zie deze link.
In een brief (zie deze link) stellen Celine en Sandra zich nog een keer aan u voor. Hopelijk weet u als ouder hen te vinden!
 
Agenda Sociaal Team en Jeugdgezondheidszorg:

 

 12 december 2019  Sociaal team op Brittenburg van 14.00-16.00 uur
 17 december 2019  Sociaal team op Rijnlust van 14.00-16.00 uur
   9 januari 2020

 Sociaal team op Brittenburg van 14.00-16.00 uur

 22 januari 2020  JGZ op Brittenburg van 11.30-13.30 uur
   6 februari 2020  Sociaal team op Brittenburg van 14.00-16.00 uur
 20 februari 2020  JGZ op Brittenburg van 11.30-13.30 uur
 
    
     Opruimen kerstspullen
De school is weer mooi in kerstsfeer, de ouderraad gaat dit voor de vakantie op beide locaties ook weer opgeruimen. Wie kan helpen op vrijdag 20 december om 08.30 uur?
We verzamelen in de aula op Brittenburg. 
Aanmelden mag bij Stephanie, stuur een mailtje naar: Raam216@hotmail.com 
 
 
    
     Schaatsen rondom stadhuis groep 5 t/m 8
De groepen 5 t/m 8 gaan maandag 6 januari tussen 10.00-12.00 uur schaatsen rondom het stadhuis.

 • Kom op de fiets naar school.
 • Neem schaatsen mee (géén Noren).
 • Heb je geen schaatsen, mogen ze geleend worden, weet dan wel je schoenmaat.
 • Handschoenen aan is i.v.m. veiligheid verplicht.
 • Let op: Het ijs kan ook erg nat zijn! Neem droge kleding mee of trek een regenbroek aan.
 • Algemene regels:

  -Houd rekening met elkaar, pas je snelheid aan de mogelijkheden aan.

  -Geen consumpties meenemen of nuttigen op de ijsbaan.

  -Niet met sneeuw- of ijsballen gooien.

  -Het betreden van de ijsbaan is voor eigen risico.

  -De organisatie is niet verantwoordelijk voor diefstal of beschadiging van uw eigendommen.

  -Instructies van de organisatie altijd opvolgen.

  -Pret is verplicht!! 

    
     Albert Heijn huisjes sparen
Bij de Albert Heijn kunt u een winterdorp sparen bij de boodschappen. Wilt u de huisjes niet zelf hebben, zou u ze dan wel voor ons willen sparen? Juf Lonny zou ze graag willen hebben voor de kleutergroepen!
    
     Gevonden voorwerpen Rijnlust
Als u toch komende week binnenloopt tijdens het brengen en halen van uw kind(eren) voor het kerstdiner en musical, wilt u dan even kijken in de aula op Rijnlust tussen de gevonden voorwerpen of er iets tussen zit van uw kind(eren)?

Wat blijft liggen gaat in de kledingbak!

    

Nieuws uit de groepen

Groep 5
Dinsdagmiddag gaan we met hulp van ouders (en grootouders) kerststukjes maken. Deze blijven tot donderdag op school en gaan na het kersdiner mee naar huis. De kinderen mogen zelf de materialen meenemen. Denk aan een bakje natte oase, wat takken, een kaars en versieringen om tussen het groen te steken. 
 
Groep 5A:
 • Taal: deze week sluiten we thema 3 van taal af. Het oefenblad voor de toets (na de kerstvakantie) gaat deze week mee naar huis. Fijn om thuis te bespreken.
 • Spelling: ook bij spelling sluiten we het thema met een woordendictee en zinnendictee. Na de vakantie beginnen we het nieuwe thema.
 • Aardrijkskunde: deze week beginnen we met een nieuw thema over wat er in de buurt te vinden is.
 • Schaatsen: maandag 6 januari, direct na de kerstvakantie, gaan we met groep 5a schaatsen bij het stadhuis in Gouda. We vertrekken rond 9.30 op de fiets. Wie wil er mee fietsen? Graag opgeven bij de juf.
 • Rots en water training: na de vakantie zijn er nog 3 lessen in de klas.

Groep 5B:

 • Spelling: Volgende week sluiten we thema 3 van taal en spelling af met de dictees en met de taaltoets. De woorden zijn meegegeven aan de leerlingen om thuis te bespreken. Ze zijn ook op de klassenpagina terug te vinden. 
 • Geschiedenis: Ook het geschiedenisthema over Romeinen in Nederland is afgesloten met de toets; na de vakantie beginnen we met thema 3: Leven als ridder.
 • Bareka: Veel kinderen oefenen thuis op Bareka, waardoor ze aanmerkelijk beter worden in hoofdrekenen. Er staat voor iedereen regelmatig een nieuwe toets klaar, vraag uw kind er eens naar.
 • Lied 'Bijna Kerstmis': In de klas wordt in deze kersttijd extra veel gezongen, het nieuwe lied 'Bijna Kerstmis' is heel populair! Het heeft behoorlijk wat tekst, waardoor de kinderen (ongemerkt) leren vlot te lezen. Het liedje is ook thuis te openen middels een code die de kinderen hebben meegekregen. 
 • Kerstkoor: Woensdagmiddag om 12 uur repeteren we voor de derde keer weer in ons lokaal met kinderen die meedoen met het kerstkoortje dat zal zingen voorafgaand aan het kerstdiner as donderdag. Meer bijzonderheden over het kerstdiner volgen later. 

 

 

Groep 6 en 6/7
Groep 6:
 • Kerststukjes maken: Komende maandag worden er in de klas kerststukjes gemaakt. Zoals al aangekondigd in de vorige weekbrief, hebben de kinderen hiervoor het volgende nodig: een stukje oase, een potje, een lange kaars, takjes en kerstversierselen. 
 • Toets inhalen: Aanstaande dinsdag 17 december kunnen alle kinderen die ziek zijn geweest, de toets van aardrijkskunde inhalen. De taaltoets is ook op dinsdag.
 • Kerstkoor: Woensdagmiddag om 12 uur wordt er gerepeteerd in het lokaal van juf Ellen met kinderen die meedoen met het kerstkoortje dat zal zingen voorafgaand aan het kerstdiner aanstaande donderdag. 
 • Werkstuk: In de maand januari, na de vakantie, gaan we beginnen met de werkstukken. Alle informatie hierover is te vinden op de site bij groep 6 aan de rechterkant bij de extra pagina's. Het werkstuk mag in groep 6 over een land, een dier of een sport gaan. Heel belangrijk is dat uw kind twee geschikte (jeugd-)boeken heeft rondom het gekozen onderwerp. We vragen de kinderen eerst de boeken aan de leerkracht te laten zien - wij bekijken dan of het geschikte boeken zijn. 
 • Schaatsen: maandag 6 januari gaan we met de groep schaatsen rondom het stadhuis.
 • Huiswerk: Het huiswerk voor volgende week donderdag 19 december is een blad met staartdelingen. 
Groep 6/7:
 • Huiswerk: het huiswerk voor maandag is een werkblad rekenen voor groep 7 en voor donderdag is het huiswerk een aardrijkskunde toets groep 6 en 7
 • Kerst: de klas is deze week helemaal in kerstsfeer gebracht. Ook hebben we vrijdagmiddag kerststukjes gemaakt. Als jullie nog niet hebben ingevuld, willen jullie dan nog iets invullen op de lijst voor het Kerstdiner? Voor drinken wordt gezorgd.
 • Glazen potje: willen jullie maandag allemaal een potje zonder etiket meenemen waar een waxinelichtje in kan? Dan versieren we deze voor het kerstdiner. Sommige kinderen hebben dit al meegenomen.
 • Sociaal-emotionele ontwikkeling: komende week beginnen we met de introductie van de groepsrollen en inventariseren we de wensen van de kinderen in de klas.
Groep 7
Groep 7:

 • Kerststukje: Zoals in de vorige weekbrief stond vermeld, gaan de kinderen dinsdag een kerststukje maken. Denkt u aan de benodigdheden?
 • Kerstdiner: Donderdagavond is het kerstdiner op school. De kinderen moeten allemaal een bord, bestek en een beker meenemen. 
 • Huiswerk: Dinsdag: toets natuur en donderdag: werkblad rekenen en een tas meenemen. 
Jeugdtheaterhuis
Het Jeugdtheaterhuis biedt een plek voor fantasie, verbeelding, spelplezier, fantasie, verwondering en gezonde eigenwijsheid van kinderen vanaf 4 jaar. In februari start een nieuwe reeks lessen van deze Musical-Theaterlessen S (4-6 jaar). Om uw kinderen de kans te bieden om dit eens te ontdekken organiseren we 30 januari een gratis proefles van 15.45 tot 16.15 uur in Cultuurhuis Garenspinnerij.

De ontdekking van deze plek is een eerste stap voor bijzondere ontwikkelingen, alvast hele fijne dagen en een mooi fantasievol 2020!

 

Met vriendelijke groet,
Borius van der Meulen
locatieleider Gouda

 

St. Jobsweg 5

3024 EH Rotterdam
 
T   085 - 782 09 82
E   Gouda@jeugdtheaterhuis.nl
W  www.jeugdtheaterhuis.nl

Brede School Nieuwsbrief
Hier de link naar de nieuwsbrief van de Brede School.

 

Op dit moment verspreidt de Brede School informatie over activiteiten nog door middel van flyers die de kinderen vanaf school kunnen meenemen. Binnenkort is dat alleen nog digitaal.

Hieronder informatie over de activiteiten waarvan deze week de werving start.

 

Activiteit

start op

voor groep

inschrijven tot

Scharrelkids; eindejaarsplanten

zondag 12 januari 2020

5,6,7,8,

maandag 6 januari 2020

Happy Kids Yoga

donderdag 30 januari 2020

6,7,8

maandag 6 januari 2020

 

Wil je automatisch alle informatie over onze nieuwe activiteiten ontvangen? Abonneer je dan hier op onze wekelijkse nieuwsbrief. We willen je er op attenderen dat al onze activiteiten ook digitaal te reserveren en te betalen zijn via www.bsgouda.nl/activiteiten


R.K. basisschool De Cirkel

Onderbouwlocatie:

Brittenburg 50

2804 ZZ Gouda

telefoon 0182 53 98 77

 

Bovenbouwlocatie:

Rijnlust 42
2804 LC Gouda
telefoon 0182 53 35 60

 

Email: administratie.cirkel@degroeiling.nl

Kind & Co

Peutergroep en 

Voor-en naschoolse opvang

Brittenburg 50

2804 ZZ Gouda

telefoon 0182 44 11 62