Schooljaar 2019-2020 nummer 16
 

Agenda:

 

 23 december t/m 3 januari 2020  Kerstvakantie
   6 januari 2020  Schaatsen rondom stadhuis, groep 5 t/m 8
 29 januari 2020  Studiedag leerkrachten, alle kinderen zijn vrij
   7 februari 2020  Rapport mee
 11 en 13 februari 2020  10-minuten gesprekken groep 3 t/m 7 en advies groep 8

 

 

Agenda Sociaal Team en Jeugdgezondheidszorg:

 

   9 januari 2020

 Sociaal team op Brittenburg van 14.00-16.00 uur

 22 januari 2020  JGZ op Brittenburg van 11.30-13.30 uur
   6 februari 2020  Sociaal team op Brittenburg van 14.00-16.00 uur
 20 februari 2020  JGZ op Brittenburg van 11.30-13.30 uur
 
     Beste ouders/lezers,
Namens het team van De Cirkel wens ik u liefdevolle feestdagen en een gezond nieuw jaar!

 

Met vriendelijke groet,

Merijn Zanen

    
     Afscheid juf Liesbeth
Lieve ouders,

Woensdag 18 december ben ik langs de groepen gegaan, om gedag te zeggen tegen alle kinderen van de Cirkel en nog even mijn oud-leerlingen in hun groep te kunnen zien zitten.

Voor het buitenspelen op de schoolpleinen heb ik 15 ballen en 4 lange springtouwen uitgedeeld. Ik hoop dat de kinderen hier veel speelplezier mee gaan beleven.

De kinderen van alle groepen verrasten mij met een mooi knutselwerk voor in mijn 'Trotsmap'. Die had ik speciaal voor mijn afscheid gekregen, het is de opvolger van het (kleuter)plakboek.

Het was een ochtend met een 'gouden randje'.

Ook heb ik genoten van het afscheid in mijn eigen kleutergroepen 1/2B en 1/2C. Ik ben enorm verwend met lieve woorden, bloemen en meer.

 

Bij deze wil ik jullie bedanken voor de mooie tijd die ik met jullie kinderen had op 'onze' Cirkel. Tevens Gezellige Feestdagen en een gezond 2020 toegewenst.

 

Tot ziens! Liesbeth

 

    
     Staking 30 en 31 januari 2020: onze school is open
In de media heeft u kunnen lezen dat er een staking is afgekondigd in het basisonderwijs op 30 en 31 januari. Op De Cirkel hebben 2 leerkrachten aangegeven gebruik te maken van hun stakingsrecht. De andere teamleden ondersteunen het doel van de staking, maar willen die dagen wel gewoon lesgeven aan de kinderen. Dat betekent dat onze school op 30 en 31 januari open is. Voor de betreffende groepen proberen we een passende oplossing te vinden.
    
     Kerstmusical de Cirkel vacatures
Heeft u ook zo genoten van de kerstmusical? Met alle ouders van de kerstmusicalgroep hebben we weer heel veel plezier gehad met het maken van de voorstelling. Helaas gaan we na dit jaar afscheid nemen van een aantal ouders die al jarenlang meespelen. Traditie getrouw zwaaien de ouders van de groep 8 leerlingen af als hun kinderen van school gaan. Dit jaar zijn dat Cherry, Iggy, Ingeborg, Iris, Karin, Niels, Robbert en Raymond. We willen hen heel erg bedanken voor hun jarenlange inzet! Sommigen, zoals Iris en Karin, zijn zelfs al actief sinds 2011. Echt geweldig dat jullie je al zo lang inzetten.
Dit betekent dat we vacatures hebben. We kunnen vijf nieuwe spelers gebruiken volgend jaar. Achter de schermen kunnen we ook altijd hulp gebruiken. Laat het ons dus weten als je interesse hebt! Groeten van de kerstmusicalgroep. Mail: kmdecirkel@gmail.com 
    
     Schaatsen 6 januari groep 5 t/m 8
De groepen 5 t/m 8 gaan maandag 6 januari tussen 10.00-12.00 uur schaatsen rondom het stadhuis.

 • Kom op de fiets naar school.
 • Neem schaatsen mee (géén Noren).
 • Heb je geen schaatsen, mogen ze geleend worden, weet dan wel je schoenmaat.
 • Handschoenen aan is i.v.m. veiligheid verplicht.
 • Let op: Het ijs kan ook erg nat zijn! Neem droge kleding mee of trek een regenbroek aan.
 • Algemene regels:

  -Houd rekening met elkaar, pas je snelheid aan de mogelijkheden aan.

  -Geen consumpties meenemen of nuttigen op de ijsbaan.

  -Niet met sneeuw- of ijsballen gooien.

  -Het betreden van de ijsbaan is voor eigen risico.

  -De organisatie is niet verantwoordelijk voor diefstal of beschadiging van uw eigendommen.

  -Instructies van de organisatie altijd opvolgen.

  -Pret is verplicht!! 

    

Nieuws uit de groepen

Groep 5
Groep 5A:
Donderdagavond was een gezellig kerstdiner! Ouders en kinderen bedankt voor de lekkere hapjes en de gezelligheid! Foto's komen op de site te staan! Fijne kerstvakantie ouders en kinderen van 5A en tot in het nieuwe jaar!
Spelling en taal: Na de vakantie starten we met spelling en taal met een nieuw thema. Het blad voor de taaltoets is mee naar huis gegaan om samen nog te bekijken met uw kind.
Schaatsen: Maandag 6 januari gaan we op de fiets naar het stadhuis om te gaan schaatsen. Tip: schrijf de schoenmaat van uw kind op de hand van uw kind. Er kunnen schaatsen geleend worden en op deze manier gaat dat sneller. Met wie uw kind mee fiets in het groepje volgt later. Donderdag 9/1 vervalt de gymles omdat we maandag al gaan schaatsen.
Oefenen: Denk aan het oefenen van de deeltafels in het oefenboekje en natuurlijk kan er geoefend worden op Bareka.
 
Groep 5B:
Donderdagavond hebben de kinderen en de juffen genoten van een heel gezellig kerstdiner in ons klaslokaal. Iedereen zag er feestelijk uit en ons lokaal leek op een restaurant. Vandaag sluiten we de decemberperiode op school af met het kijken naar de de kerstmusical, dat wordt vast genieten. Wij wensen iedereen twee fijne vakantieweken en een gelukkig 2020!
Oefenen: Naast relaxen en spelen, kan er in de kerstvakantie natuurlijk gewoon op Bareka of Snappet geoefend worden. Ook andere vakken kunnen geoefend worden, kijk daarvoor op onze klassenpagina. 
Schaatsen: Na de vakantie, op maandag 6 januari zijn we uitgenodigd om te schaatsen op de ijsbaan op de Markt. Onze klas is ingedeeld van 10:15 tot 11:00. Meer details vindt u elders in deze, weekbrief. We gaan op de fiets. Kunt/wilt u begeleiden, laat het ons of de klassenouders zo gauw mogelijk weten. 
 
 
 
Groep 6
Gisteravond was het kerstdiner. De kinderen zagen er allemaal heel feestelijk uit en het eten was heerlijk! De foto's komen snel op de site.
Vandaag hebben we de kerstmusical bekeken - wat was het weer fantastisch!
Ook is vandaag de klas schoongemaakt - ouders bedankt! Na de vakantie beginnen we weer in een schoon en fris lokaal!
Maandag na de vakantie gaan we schaatsen op de markt in het mooie centrum van  Gouda. In de vorige weekbrief heeft u alle informatie over het schaatsen al kunnen lezen.
Op donderdag 9 januari krijgen we een natuurles van de Brede school over Uilen. 
In de derde week na de vakantie gaan we beginnen aan de werkstukken. Vorige week heeft hier al een stukje over in de weekbrief gestaan. De kinderen mogen na de vakantie hun onderwerp kenbaar maken en de boeken aan de leerkracht laten zien.
Maar eerst lekker twee lange weken vakantie! 
Allemaal hele fijne Kerstdagen en een gezond en gelukkig 2020!
Groep 6/7
 • Huiswerk: na de kerstvakantie moeten de kinderen voor hun werkstuk 2 boeken meenemen over hun gekozen onderwerp.
 • Sociaal-emotionele ontwikkeling: deze week hebben we met de klas een Whatshappy poster gemaakt: een poster waar op staat hoe we via Whatsapp goed met elkaar om kunnen gaan. Het is goed om als ouder regelmatig in de app (en andere Social media) mee te kijken wat er wordt besproken. Daarnaast hebben we verschillende samenwerkingsspelletjes gedaan. De kinderen deden dit erg goed.
 • Schoolzaalvoetbaltoernooi: een aantal kinderen uit de klas doen vrijdag 3 januari mee het met schoolzaalvoetbaltoernooi. Heel veel plezier en succes!
 • Hele fijne feestdagen en een fijne vakantie!
Kerstviering parochie Sint Jan de Doper
Kleuterkerstviering 16.30 uur

Op kerstavond 24 december is er om 16.30 uur een kleuterviering in de O.L.V.- Hemelvaartkerk. In deze viering wordt het kerstverhaal verteld waarbij de kinderen actief kunnen zijn. De kerststal met de kinderen als engel of schaapje is het middelpunt van deze viering. Ook de kinderen die jonger zijn dan 4 zijn ook van harte welkom.

Mochten uw kinderen het leuk vinden om een mooi schaapje of engel te worden en kunt een half uur van tevoren aanwezig zijn voor de viering, dan kunnen zij mooi meedoen in de viering.

 

Kinderkerstviering om 19.00 uur

Voor kinderen van de basisschool is er een kerstviering in de H.-Josephkerk om 19.00 uur.

Kinderkoor Pax zingt.

 

Zondag 5 januari - Parochiebrede Gezinsochtend

Op zondag 5 januari is er weer een nieuwe parochiebrede gezinsochtend in Gouda. De ochtend begint om 9.30 uur, waarbij we in verschillende leeftijdscategorieën aan de slag gaan met een verfrissende catechese. Ook voor volwassenen wordt voor een inspirerend programma gezorgd, dus jong en oud is welkom! Om 11.00 uur sluiten we de ochtend af met een eucharistieviering in de H.-Josephkerk. Gedurende de gehele ochtend is er crèche voor de allerkleinsten. Kom een langs en maak kennis met deze leuke bijeenkomst met ontmoeting, een uitdagend programma en eucharistie! Heb je vragen? Mail of bel naar Carisia Houdijk – gezinsdag@sintjandd.nl / 06 – 23 27 35 13

Nieuwsbrief van de Brede School
Hier de link naar de nieuwsbrief van de Brede School.

R.K. basisschool De Cirkel

Onderbouwlocatie:

Brittenburg 50

2804 ZZ Gouda

telefoon 0182 53 98 77

 

Bovenbouwlocatie:

Rijnlust 42
2804 LC Gouda
telefoon 0182 53 35 60

 

Email: administratie.cirkel@degroeiling.nl

Kind & Co

Peutergroep en 

Voor-en naschoolse opvang

Brittenburg 50

2804 ZZ Gouda

telefoon 0182 44 11 62