Nieuwsbrief schooljaar 2017-2018 nr. 08
 

Agenda:

 

11 oktober   Om 12:00 uur Boekenbeurs (Brittenburg)
13 oktober   Afsluiting Kinderboekenweek
16 t/m 20 oktober  Herfstvakantie
23 oktober  Studiedag team, alle kinderen zijn vrij
25 oktober   Brainstormavond schoolplein
7 en 9 november   10-minutengesprekken groep 3 t/m 8
   
   

 

 
     Studiedag en Stakingsdag

Beste ouders en lezers,

 

Het was een bijzondere week. De kinderen twee dagen vrij, terwijl het leerkrachtenteam andere bezigheden had.

Op woensdag een studiedag met alle scholen van De Groeiling. In kleine groepjes brachten we een bezoek aan diverse organisaties om kennis en inspiratie op te doen. We kwamen onder andere terug met ideeën over bewegen tijdens de lessen, kunst in de klas, muziek en 21e eeuwse vaardigheden. Sommige leerkrachten hebben vandaag meteen al dingen in de praktijk gebracht. Tijdens de studiedag op 23 oktober staan we nogmaals stil bij wat ons geïnspireerd heeft en wat we daarvan willen meenemen in ons onderwijs op De Cirkel.

 

Gisteren zijn we met het team afgereisd naar het Zuiderpark in Den Haag. Met vele collega’s uit het hele land hebben we onze stem laten horen en we hopen dat daarmee geld vrijkomt voor kwalitatief goed onderwijs, nu en in de toekomst. Voor u als ouders/verzorgers betekende het dat uw kind(eren) een extra dag thuis was en veel ouders hebben daar iets voor moeten regelen. Dank voor uw begrip!

 

Met vriendelijke groet,

Merijn Zanen

    
     Ouderbijdrage 2017-2018
Als extra bijlage bij deze weekbrief, ontvangt u de factuur voor de ouderbijdrage schooljaar 2017-2018.

De ouderbijdrage is ook voor dit schooljaar € 23,50 per kind, waarvan de OR, samen met de leerkrachten,  weer leuke activiteiten gaan organiseren.

Graag zien we uw betaling voor 1 november a.s. tegemoet. Mocht er een reden zijn waarom u de ouderbijdrage niet kan/wil betalen, wilt u dit dan kenbaar maken door een mail te sturen naar administratie.cirkel@degroeiling.nl? 

 

    
     Brainstormavond schoolplein:
Op 27 september organiseerde de leerlingenraad een brainstormavond over de schoolpleinen voor ouders en leerkrachten. Door de grote opkomst zijn er veel ideeën ingebracht en hebben we werkgroepen kunnen formeren. Inmiddels is er al een nieuwe bijeenkomst gepland. Mocht u - om wat voor reden dan ook - de brainstormavond gemist hebben, maar wilt u zich alsnog aansluiten bij een werkgroep, neem dan contact op met Justin Baars (justin.baars@degroeiling.nl).

 

De eerstvolgende bijeenkomst staat gepland op woensdagavond 25 oktober. Op onze website kunt u bij nieuwsberichten enkele foto's vinden van de eerste bijeenkomst.

    
     Gouds Dagblad (zie foto)
Afgelopen week stond er een leuk stukje in het Gouds Dagblad:

Rosalie (8) met haar hele klas naar Dikkertje Dap

Het is altijd leuk om met je vriendjes en vriendinnetje naar de film te gaan. Nog leuker is het om met al je vriendjes en vriendinnetjes uit de klas naar de film te gaan. En dat zij hun ouders mee mogen nemen, maakt het wellicht nog leuker. (zie foto)

Cinema Gouda maakte dat woensdagmorgen mogelijk voor Rosalie Hofman, leerlinge van basisschool De Cirkel.  Cinema Gouda had voor heel haar klas, leerlingen en ouders zaal 3 gereserveerd. En wel voor de film Dikkertje Dap.

Het leukst was toch wel dat Rosalie zelf een rol in de film heeft.

,,We zijn benaderd door Mariska, de moeder van Rosalie, omdat haar dochter een filmrol heeft in Dikkertje Dap. De ouders belde voor een groepsreservering. De aanleiding en achtergrond vinden wij zo leuk dat we haar hele klas en ouders, zo’n zeventig in getal, hebben uitgenodigd voor een speciale en besloten voorstelling. Dan hebben ze alle ruimte en het rijk alleen. Het was een echt premièrefeestje. Met rode loper, feestelijke limonade en koffie/thee voor de ouders vooraf…”, aldus Nina Angkotta van Cinema Gouda.

 

    
     Knutselavond voor 5 december 2017
U heeft het misschien al gemist in het jaaroverzicht, maar bij deze een mededeling van de knutselpieten. Dit jaar zullen zij onze school namelijk niet in de avond bezoeken om te zorgen voor een gezellige surprise (en soms ook een beetje rommel) in de onderbouwlokalen. Maar maakt u geen zorgen, er is ons beloofd dat ook dit jaar de onderbouwklassen wél weer versierd zullen worden. Maar hoe, dát is nog een verrassing (en dat hoort dan wel weer bij een surprise ;-)).

 

 

    
     Nieuwe kleutergroep

Vanaf januari gaat er een nieuwe kleutergroep van start (1D) op locatie Brittenburg.

Deze groep wordt gevuld met vierjarigen die van januari tot en met juni bij ons op school komen. Op dit moment is nog niet bekend wie de juffen van groep 1D worden.

    

Nieuws uit de groepen

Groep 1/2
Maandag 9 oktober a.s. krijgen de kleuters een drama les "griezelen" via de Brede school.

A.s. vrijdag sluiten we de Kinderboekenweek af met een leuke griezelige activiteit, die door een andere groep is bedacht. Groep 1/2b bedenkt bijvoorbeeld  iets voor groep 1/2a. Wat zal het zijn.......

Aanstaande vrijdagochtend is er schoonmaak in de kleuterlokalen. U kunt zich nog opgeven om van half 11 tot 12 uur onze klassen een sopje te geven. Alvast heel erg bedankt voor uw hulp.

 

Groep 1/2c: We zijn op zoek naar oude kleutersokjes. ( voor onze bak reservekleding)

Groep 6
Vandaag hebben we in beide groepen de voorrondes van de voorleeswedstrijd gehouden. Uit beide groepen zijn drie halve finalisten gekozen. Volgende week vrijdag 13 oktober vindt de finale plaats en wordt de beste lezer van groep 6 gekozen.
In de klassen hangen spookjes die gemaakt zijn in de knutsellessen. De groepen zijn al helemaal in de sfeer van het thema "Gruwelijk Eng" van de kinderboekenweek. Kom gerust eens kijken of bekijk de foto's op de site. 
Maandag 9 oktober hebben de kinderen van 6a een toets van thema 1 van natuur.
Groep 6b heeft de eerste natuurtoets op donderdag 12 oktober. De samenvatting van het hoofdstuk is met de leerlingen mee naar huis genomen. Ook staat de samenvatting op onze klassenpagina!
Donderdag 26 oktober hebben beide groepen een toets van geschiedenis over thema 1. 
 
In groep 6a zijn er 4 jarigen de komende tijd: vandaag wordt Noa een jaartje ouder en op 6 oktober is Fynn aan de beurt. In de herfstvakantie hebben we 2 jarigen: Carmen op 15 oktober en Anouk op 20 oktober. Allemaal van harte gefeliciteerd!
Groep 7
Na deze toch wat bijzondere week (studiedag, staking) gaan we er volgende week nog even flink tegenaan, voordat we gaan genieten van een welverdiende vakantie. Natuurlijk is het ook nog Kinderboekenweek en zullen we ook daar veel aandacht aan besteden.

 

Boekverslag

Na de herfstvakantie beginnen we met het boekverslag. De kinderen moeten daarvoor allemaal een boek hebben uitgelezen en bij zich hebben. Ze hebben dit boek de komende weken nodig in de klas, dus let op de uitleentermijn, mocht uw kind een boek van de bibliotheek hebben geleend.


R.K. basisschool De Cirkel

Onderbouwlocatie:

Brittenburg 50

2804 ZZ Gouda

telefoon 0182 53 98 77

 

Bovenbouwlocatie:

Rijnlust 42
2804 LC Gouda
telefoon 0182 53 35 60

 

Email: administratie.cirkel@degroeiling.nl

Kind & Co

Peutergroep en 

Voor-en naschoolse opvang

Brittenburg 50

2804 ZZ Gouda

telefoon 0182 44 11 62