Nieuwsbrief schooljaar 2017-2018 nr. 15
 

Agenda:

 

 5 december Sinterklaasfeest
 6 december Kinderen zijn vrij
 8 december Speelgoedochtend groep 1/2
 8 december Vanaf 8.30 uur Kerstversieren (zie oproepje)
12 december Eventueel staking PO (zie link naar de brief)
13 december Kerstknutselen groep 7 (zie oproepje)
20 december Kerstmusical voor ouders (meer info volgt)
     Sinterklaasfeest
Op dinsdag 5 december mogen de kinderen iets van huis meenemen wat geluid maakt, bijvoorbeeld twee pannendeksels, een pollepel, een blokfluitje of een trommel. Hiermee zullen we Sint deze ochtend hartelijk welkom heten. Ouders met kleine kinderen die ook graag even komen kijken: het Brittenburgplein is vol met álle kinderen van de hele school, maar als u een plekje kunt vinden aan de zijkanten dan bent u natuurlijk van harte welkom.

 

In verband met het opbouwen van het podium voor de aankomst van Sinterklaas op dinsdag 5 december, kunnen de kinderen aankomende maandag en dinsdag geen fietsen plaatsen tegen de muren van de lokalen van de groepen 4 en 4/5. Fietsen kunnen in de andere fietsenstalling een plaatsje krijgen of op het kleuterplein. Bij voorbaat onze hartelijke dank.

 

    
     Sporttassen gevraagd
Zoals u onlangs heeft kunnen lezen in de weekbrief, heeft de school nieuwe voetbalshirts kunnen aanschaffen dankzij de sponsoring van Schoonmaakbedrijf KOK. Wij zijn nu op naar sporttassen om deze mooie shirts in te kunnen vervoeren naar alle voetbaltoernooien. Mocht u thuis nog een sporttas hebben, die u niet gebruikt en die nog in goede staat verkeerd, dan zou u ons daar heel erg blij maken. U kunt deze dan geven aan juf Jasmijn (Rijnlust). 
    
     BSO

Sint is weer in het land en de lokalen zijn weer gezellig versierd. De openhaard, slingers, pieten/ sint poppetjes staan er weer. Wat zal sint voor de bso in petto hebben 5 december.....?

 

Omdat de voordeur niet altijd vanzelf dicht gaat wilt u erop letten, als u de bso verlaat, dat de deur goed dicht zit? Zo komen wij niet voor verrassingen te staan. Alvast bedankt!

 

    
     Uitnodiging
Een groep ouders doet Theaterimprovisatie op de woensdagavonden op locatie Rijnlust.

 

Zin om met een leuke groep mensen eens uit te proberen wat Theaterimprovisatie is? Wil je leuke, spetterende en mooie scenes neerzetten samen met je medespelers? Die je ter plekke laat ontstaan? Kun je even aannemen van ons dat dat veel makkelijker is en minder spannend dan het misschien klinkt? Maar wel leuk?

Dan is SHOWTJE ONGEREGELD wellicht iets voor jou! Donderdag 7 december ben je welkom om eens een avondje met onze improvisatiegroep te proberen. Ervaring niet vereist, een beetje lef en gezelligheid wel graag meenemen. Onze vaste speelavond is op woensdag, 2-3x per maand.

Er kunnen maximaal 10 mensen meedoen en er zijn nog 4 plaatsen over, dus geef je snel op bij Raymond: ray@dds.nl   Graag tot dan!

    
     Rectificatie kascontrole
Per abuis is er een fout geslopen in de vorige weekbrief. De kascontrole is gedaan door Nicolette Kral! 

 

De financiën van het overblijven zijn afgesloten en het resterende bedrag komt ten gunste aan de schoolpleinen. Wij bedanken Nicolette Kral, zij heeft jarenlang de kascontrole voor haar rekening genomen en wij bedanken haar voor de inzet!

    
     Buurtsport Gouda
Hallo,

Ik ben Soufian Bouysaghouan en werk al 7 jaar bij SPORT•GOUDA.

Sinds vrijdag 27 september ben ik ieder vrijdag middag bij jullie op het schoolplein (locatie: Rijnlust) te vinden voor de buurtsport van 14.30 – 16.00 uur.

Lijkt het je leuk om een keer mee te doen kom dan gezellig langs!

    
     Hulp gevraagd voor Kerst (versieren)
Wie zou willen helpen met het versieren van de gemeenschappelijke ruimten op de Brittenburg en Rijnlust op vrijdag 8 december vanaf 8:30 uur? We starten op de Brittenburg.

 

Ook zoeken we ouders voor het opruimen van de versieringen op donderdag 21 december vanaf 18:30 uur. Graag opgeven bij de or: or.cirkel@groeiling.nl.

    
     Hard gewerkt in het weekend

Op zaterdag 25 november hebben betrokken ouders, kinderen en leerkrachten de strook naast de groepen 7 vrij gemaakt van groen om er fietsenstallingen te kunnen maken. Een idee van de leerlingenraad. Dank aan alle ouders die de handen uit de mouwen hebben gestoken! En in het bijzonder dank aan Edgar Droog, vader van Fynn en Kyra, die een graafmachine en ander gereedschap had meegenomen.

    

Nieuws uit de groepen

Groep 1/2
Vrijdagmorgen hadden we een hele gezellige pietenochtend. De kinderen hebben allemaal een pietendiploma gehaald. We hebben dan ook heel goed met de pietengym geoefend, zodat we het goed konden leren. Ook pepernootjes bakken was heel leuk en.... lekker natuurlijk. Alle ouders die kwamen helpen hierbij, enorm bedankt voor jullie hulp!

 

Op dinsdag 5 december mogen de kinderen verkleed komen als zwarte piet of sinterklaas.

We geven dan weer wat werkjes mee naar huis maar hebben daar plastic tassen voor nodig. Wie heeft een voorraadje voor ons?

Vrijdag 8 december mogen de kinderen speelgoed meenemen wat ze van sinterklaas hebben gekregen. We hebben dan n.l. speelgoedochtend.

We ronden het sint thema weer af en gaan we de klas in kerstsfeer brengen! 

Groep 2/3
Afgelopen maandag was het een regenachtige dag. Daarom zijn wij met de hele groep de speelzaal in geweest. Wij hebben pietengym gedaan: klimmen op het dak, pakjes gooien in de schoorsteen en van het dak afspringen. Iedereen is voor alle onderdelen geslaagd!


Groep 2/3 volgt vanuit de Brede School op donderdagochtend het programma: groeien door stoeien. In de eerste les stond het thema 'geef elkaar de ruimte' centraal. 

Vandaag is een leuke dag geweest voor ons allemaal. Groep 2 had pietenochtend met de andere kleuterklassen. Groep 3 had pietenmiddag samen met groep 3 en 4. 

Groep 3
Wat een gezellige pietenmiddag hebben we gehad!! De foto’s staan op de groepspagina.

 

We zijn alweer bij kern 5 van Veilig leren lezen aanbeland. Tot en met kern 4 hebben de kinderen al 24 letters geleerd. Nog maar 10 letters te gaan! De nieuwe letters in kern 5 zijn: eu, ie, l, ou en uu. Voor sommige kinderen zijn de ‘eu’, ‘ie’ en ‘ou’ best lastig. We besteden daarom veel aandacht aan die letters en herhalen ze iedere dag.

Groep 5
De kinderen hebben gisteren de samenvatting van geschiedenis meegekregen. Op maandag 11 december hebben ze een toets.

Dinsdag 5 december hebben we gewoon gym. Dus gymspullen mee en meiden; denk ook aan een haar elastiekje!

Voor iedereen veel succes met het maken van de surprise en het gedicht.

Woensdag 6 december kan je lekker uitslapen want dan is iedereen vrij.

Groep 6
Afgelopen woensdag hebben 21 kinderen uit beide groepen 6 meegedaan aan de zwemwedstrijden in het Groenhovenbad. Het was een gezellige en sportieve middag. Ook werden er flink wat prijzen gewonnen: vijf individuele medailles voor Mijke en Carmen uit 6a en voor Floor, Jorn en Milan uit 6b. Bekers waren er voor twee estafetteteams! Floor, Ilse en Lisa (6b) werden tweede. Cas, Milan en Sam (6b) wonnen de eerste prijs! Hartelijk gefeliciteerd allemaal. Op de klassenpagina's van 6a en 6b is meer te lezen over deze middag. Ook staan daar foto's en filmpjes.

Deze week is er geen huiswerk i.v.m. het Sinterklaasfeest a.s. dinsdag 5 december. Het is de bedoeling dat iedereen de surprise, het cadeautje en het gedicht die ochtend bij zich heeft. Alles mag 's morgens meteen bij aankomst in het lokaal gezet worden. Daarna moet iedereen weer even terug naar het plein, totdat de bel gaat. We verheugen ons enorm op een gezellige dag!

 

Groep 7
Dinsdag 5 december is de Sintviering op school. We zijn benieuwd naar alle leuke gedichten en surprises!

 

Van de Sint rollen we dan de kerst weer in en gaan we er in groep 7 een gezellige dag van maken rondom dit thema.. Voor woensdag 13 december zoeken we nog ouders/oma's/opa/s het leuk vinden om ons deze ochtend te helpen. Op deze dag hebben de kinderen een aantal spullen nodig:

Oase (vochtig), kersttakken, versiering, plantenbakje/-pot, kaars, glazenpotje en plastic tas.

Nieuwsbrief Brede School
Nieuwsbrief van de Brede School. Bijgaand een uitnodiging voor woensdagmiddag 6 december: Tobias op zijn kameel.

R.K. basisschool De Cirkel

Onderbouwlocatie:

Brittenburg 50

2804 ZZ Gouda

telefoon 0182 53 98 77

 

Bovenbouwlocatie:

Rijnlust 42
2804 LC Gouda
telefoon 0182 53 35 60

 

Email: administratie.cirkel@degroeiling.nl

Kind & Co

Peutergroep en 

Voor-en naschoolse opvang

Brittenburg 50

2804 ZZ Gouda

telefoon 0182 44 11 62