1Nieuwsbrief schooljaar 2017-2018 nr. 17
 

Agenda:

 

 18 december  Inleveren spulletjes en geld voor Schoenmaatjes gr.4 t/m 8
 20 december  Kerstviering en Kerstdiner voor de kinderen
 20 december  Kerstmusical voor ouders 
 21 december  Kerstmusical voor de kinderen, 14.30 uur uit
 22 dec t/m 5 jan 2018  Kerstvakantie
 12 januari 2018  's Middags schaatsen op de Markt groep 4 t/m 8
   
     Beste ouders,
Wat een sneeuw is er afgelopen zondag en maandag gevallen! Voor de kinderen was de vrije dinsdag ideaal om van de sneeuw te genieten.

Richting de politiek is er dinsdag weer een signaal afgegeven met het verzoek om meer geld vrij te maken voor het onderwijs. Daarnaast is het echter belangrijk dat scholen en leerkrachten zelf doen wat in hun vermogen ligt om de werkdruk te verminderen. Tijdens de stakingsdag had De Groeiling daarover verschillende workshops georganiseerd. Zo is de stakingsdag effectief gebruikt. 

De kinderen hebben door de staking onderwijs gemist. Wij bewaken echter dat de kinderen voldoende lesuren krijgen. In de uren die jaarlijks berekend worden is er altijd een marge voor calamiteiten. 

 

Merijn Zanen

directeur

    
     Kerstinfo
Volgende week woensdagavond 20 december is het zover! Het kerstdiner, met vooraf een viering voor de kinderen. Op de menulijsten bij de klassen, kunnen ouders/ kinderen nog steeds invullen wat zij mee willen nemen naar het kerstdiner. Voor het kerstdiner moeten de kinderen zelf een bord, beker en bestek meenemen in een plastic tasje.

 

De tijden van het kerstdiner:

· Inloop Brittenburg 17:15 tot 19.00 uur

· Inloop Rijnlust 17:30 tot 19:15 uur.

 

Kerstmusical:

· Tijdens het kerstdiner is er voor de ouders een Kerstmusical in gymzaal Hoogenburg.

· Donderdag 21 december gaan de kinderen genieten van de Kerstmusical.

Deze dag is een 'gewone' schooldag, dus van 8:30 - 14:30 uur. Vrijdag 22 december zijn de kinderen vrij en kunnen genieten van de kerstvakantie.

 

Zijn er ouders die willen helpen met het opruimen van de Kerstspullen? Donderdag 21 december op Brittenburg vanaf 8.30 uur. Graag doorgeven aan de OR via de mail or.cirkel@degroeiling.nl. Alvast bedankt!

    
     Namens de kerstmusicalgroep
Kerstmusical!
Het is al jaren een traditie op De Cirkel: de kerstmusical! Op de laatste schooldag voor de kerstvakantie kunnen alle kinderen genieten van een prachtige musical, georganiseerd en uitgevoerd door de toneelgroep van De Cirkel. Speciaal voor alle ouders wordt ook een avondvoorstelling gespeeld. Op woensdag 20 december, als de kinderen in hun groep aan het kerstdiner zitten, ben je van harte welkom om naar de musical te komen kijken in de gymzaal aan de Hoogenburg (bij de Rijnlust). Het belooft weer een spektakel te worden! De Ouderraad zorgt vanaf 17.45 uur voor een hapje en drankje. Om 18.00 uur start de voorstelling, daarna ben je weer op tijd op school om je kind(eren) op te halen. 

Decor 
Op zaterdag 16 december kan de musicalgroep jouw hulp goed gebruiken! Dan verven, timmeren en knutselen we erop los om een prachtig decor in elkaar te zetten. Wil je ook een handje helpen? Mail dan naar iris.boumans@gmail.com om je aan te melden.

Dansje
Ook dit jaar zit er in de musical een dansje verwerkt waaraan kinderen vanaf groep 4 kunnen meedoen. Op zaterdag 16 december gaat dans juf Claudia met de kinderen die dat leuk vinden het dansje instuderen op de Rijnlust. We starten om 12.00 uur en zijn ongeveer twee uur aan het repeteren. Neem je eigen lunch mee! Vindt jouw kind het leuk om mee te dansen? Op de deuren van de groepen hangen inschrijflijsten.

Tot ziens bij de musical!

De kerstmusicalgroep

    
     Kerst info van de pastoraatsgroep:
Meedoen in de kleuterviering op kerstavond!
Doe je mee met het kinderkerstspel op kerstavond?
Kinderen t/m 6 jaar zijn van harte welkom om mee te komen spelen als engeltje, herder of schaap in het kerstverhaal. Voor verkleedkleren wordt gezorgd.
Vind je het leuk om alleen te komen kijken, luisteren en zingen met je ouders? Dat is natuurlijk ook goed!
De kleuterkerstviering is op 24 december in de O.L.V.-Hemelvaartkerk aan de
Krugerlaan 110 om 16.30 uur.

 

Kerstavond-familieviering om 19.00 uur m.m.v. kinderkoor Pax
Heb jij je wel eens afgevraagd waarom we na meer dan 2000 jaar nog steeds de geboorte van Jezus vieren? Heb jij wel eens bedacht waarom dit kindje zo bijzonder is? In deze prachtige kerstviering met bekende kerstliederen van vroeger en van nu kom je helemaal in de kerstsfeer, ontdek je waarom het zo belangrijk is om de geboorte van Jezus te vieren en wat dat je over God leert. Speciaal in deze viering mag jij met de andere kinderen in een lichtprocessie het kindje Jezus naar de kribbe brengen. Wil jij dit ook mee maken? Kom dan kerstavond 24 december om 19:00 naar de Josephkerk. Het adres is Aalberseplein 2, 2805 EG Gouda.

Met vriendelijke groet,

Pastoraatsgroep van de Geloofsgemeenschap H. Antonius van Padua Gouda,
Onderdeel van Parochie Sint Jan de Doper

    
     Carnaval
De kerstvakantie moet nog beginnen, maar wij zijn alweer druk bezig met het voorbereiden van carnaval. Het thema is bekend en de ideeën zijn er ook al, maar wij zoeken nog enthousiaste ouders die het leuk vinden om deze ideeën met ons verder uit te werken! Wij willen een spetterend feest neerzetten, help jij mee?! 

Aanmelden kan bij juf Sanne (sanne.vander.kaa@groeiling.nl) en meester Justin (justin.baars@degroeiling.nl). We zien jullie aanmelding snel tegemoet!

 

Alaaf!!!

Sanne en Justin

    

Nieuws uit de groepen

Groep 4/5 en groep 5
Denkt iedereen nog aan spullen en geld voor de schoenendozen? Maandag is de laatste inleverdag.

Woensdag 20 december gaan we om 10.00 kerststukjes maken. Iedereen heeft een briefje meegekregen met wat je nodig hebt. 

Donderdag 21 december mogen de kinderen een gezelschapsspelletje van thuis meenemen.

 

Groep 6
Het huiswerk voor deze week is een leesopdracht met opdrachten van Newswise. Het is de Engelse liedtekst 'All I want for Christmas'. De kinderen moeten goed luisteren (via YouTube wellicht), meelezen en steeds kiezen op hun blad welk woord goed is. Veel plezier.

-Dinsdag 19 december heeft groep 6a natuurtoets 2.

-De kinderen hebben deze week een blad meegekregen met informatie over de boekpresentaties na de kerstvakantie.  Volgende week moeten de kinderen de titel van hun gekozen boek doorgeven aan de juf. 

-Denkt u nog aan de bijdrage voor de schoenendoos (€1, mag ook meer) en de inhoud. 

-Na de vakantie gaan we ook beginnen met het werkstuk. Hier krijgen de leerlingen in de eerste schoolweek van januari uitleg over, maar het is handig om alvast een onderwerp te bedenken. Het mag gaan over een dier, een land of een sport of andere hobby.

 

Groep 8
Extra les werkwoordspelling

De extra les werkwoordspelling is, in tegenstelling tot de andere weken, volgende week niet op woensdag maar op dinsdag van 14:30 uur tot 15:00 uur. Kinderen die hier gebruik van willen maken, kunnen dit aangeven bij meester Justin.

 

Belangrijke data

woensdag 10 januari: schoolbezoek St. Antoniuscollege

Vrijdag 12 januari (13:15 uur - 14:15 uur): schaatsen op De Markt

 

Duik in je boek

Ter bevordering van de leesmotivatie volgt groep 8 in januari/februari drie workshops van 'Duik in je boek'. De eerste workshop wordt op vrijdag 19 januari gegeven in De Chocoladefabriek. De andere workshops worden op school gegeven.

 

8B: schoenmaatje

Het thema van Kerst is dit jaar 'geven'. Daarom vult elke klas 6 schoenendozen voor kinderen in arme landen. Voor het vullen van deze schoenendozen hebben we de volgende spullen nodig: 

- schoolspullen (potloden, etui, gum, etc.)

- schriften

- toiletartikelen (washandjes, toilettasje, borstel, etc.)

- klein speelgoed (zoals knuffels, pop, kleine bal, springtouw, etc.)

Aanstaande maandag willen we de dozen vullen en versieringen. Het zou leuk zijn als iedereen iets meeneemt. Alle beetjes helpen!

 

 

Brede School
Hier de link naar de nieuwsbrief van de Brede School.
KerstWandelTheater Gouda Noord
Op vrijdagavond 22 december is het weer KerstWandelTheater in Gouda! Dit jaar voor het eerst in Gouda Noord. Je beleeft het kerstverhaal in de straten van Gouda alsof het vandaag gebeurt! Er patrouilleren Romeinse soldaten. Je ziet engelen, herders en wijzen op plekken waar je ze nog nooit gezien hebt. Maria en Jozef staan zo voor je. En dit jaar is zelfs de apostel Paulus erbij.

Je loopt een wandeling van ruim een uur (ongeveer 2,5 kilometer). Deze begint bij de Pauluskerk (Willem de Zwijgersingel 1). Daar kun je starten tussen 18.30 en 20.00 uur. Dan wandel je langs een lint van duizenden lichtjes door de wijk. Het einde is bij de H.-Josephkerk (Aalberseplein 2). Daar is buiten een levende kerststal. Binnen nemen Jozef en Paulus afscheid van je en kun je nog een lekkere warme chocola drinken.

De route is geschikt voor buggy’s en rolstoelen, dus iedereen kan mee. Nodig vriendjes en vriendinnetjes uit om samen met hun broertjes en zusjes, vaders en moeders, oma’s en opa’s mee te doen.

Dat is een mooie manier om de kerstvakantie te beginnen! Alle informatie op www.kerstwandeltheatergouda.nl.


R.K. basisschool De Cirkel

Onderbouwlocatie:

Brittenburg 50

2804 ZZ Gouda

telefoon 0182 53 98 77

 

Bovenbouwlocatie:

Rijnlust 42
2804 LC Gouda
telefoon 0182 53 35 60

 

Email: administratie.cirkel@degroeiling.nl

Kind & Co

Peutergroep en 

Voor-en naschoolse opvang

Brittenburg 50

2804 ZZ Gouda

telefoon 0182 44 11 62