Nieuwsbrief schooljaar 2017-2018 nr. 20
 

Agenda:

 

   
 14 februari  Carnaval -thema liefde
 15, 19 en 20 februari  Adviesgesprekken groep 8 (gewijzigde data)
 20 en 22 februari  10 min.gesprekken groep 3 t/m 7 
 23 februari t/m 2 maart  Voorjaarsvakantie
   
     Gevonden voorwerpen
Op Rijnlust zijn de bakken met gevonden voorwerpen weer overvol. Misschien mist u nog iets uit de tas van uw kind (of zelfs de hele tas)? Kijk de bakken in de aula even na, wie weet… Binnenkort wordt de inhoud van de bakken weer opgeruimd.
    
     Schoolgesprek.nl
Om de komende 10-minutengesprekken voor groep 3 t/m 7 in te plannen gaan we Schoolgesprek.nl gebruiken. Door gebruik te maken van deze website kunt u zelf aangeven welk moment u het beste uitkomt voor het gesprek. Volgende week gaat er een mail/brief uit hoe Schoolgesprek.nl werkt en wat u moet doen om uzelf in te schrijven.
    

Nieuws uit de groepen

Groep 1/2A
Deze week zijn we in de klas druk bezig met stickers verdienen. 

Groep 1 krijgt een sticker als ze hun eigen jas dicht kunnen doen. Groep 2 krijgt een sticker als ze hun eigen veters kunnen strikken. De kinderen kunnen thuis en op school goed oefenen. Kinderen uit groep 1 mogen natuurlijk ook oefenen met veters strikken.

Groep 3
Woensdag 24 januari gaat groep 3 naar het museum, Museum Gouda. De kinderen krijgen daar een les Kleuren Speuren. 

'In Museum Gouda werken de museumschilders. Alleen, ze zijn niet erg blij, in het museum mogen ze namelijk alleen maar muren wit schilderen. Saai! Ze willen meer kleur. Gelukkig weten ze daar wel alles vanaf en hangen er prachtige gekleurde schilderijen in het museum. Samen met de kinderen gaan ze op pad om deze te bekijken. De kinderen ontdekken hoe belangrijk kleur in een schilderij is, en hoeveel soorten groen er wel niet zijn. Daarnaast spelen ze het kleurenmengspel.
Tot slot gaan ze in het museum op zoek naar het roodste rood en het blauwste blauw, speuren naar kleuren dus!' 

 

Groep 5
Na de kerstvakantie is Abdrahman bij ons in de groep gekomen. Hij komt van Wereldwijs. Hij is pas een jaar in Nederland. We hopen dat hij het naar zijn zin heeft op school.

Zijn we begonnen met het houden van spreekbeurten. Dit is best spannend maar het gaat echt heel goed. Leuk om kinderen enthousiast te zien vertellen over hun sport/hond/hobby.

Afgelopen donderdag zijn we weer naar de bibliotheek geweest. Iedereen heeft weer een boek om op school te lezen.

Woensdag 24 januari krijgen we de dierenambulance op bezoek.

Voor de les school op seef op donderdag 1 februari om 9.00 uur kunnen we nog wat hulpouders gebruiken. Graag aanmelden bij de klassenouders.

Willen de kinderen die nog een rapport thuis hebben, deze inleveren?

Groep 6
Het huiswerk voor komende week is een begrijpend leesopdracht. De kinderen moeten deze opdracht op donderdag 25-1 weer inleveren. 

Alle kinderen hebben weer boeken geruild in de bibliotheek, het was mooi om te zien hoe ze de volgende ochtend weer extra genoten van het leeskwartiertje! 

Afgelopen week was Eefke uit 6b jarig, komende week viert Mijke uit 6a haar verjaardag. Gefeliciteerd!

Voor wie het nog niet gezien heeft: op de websitepagina's van groep 6 staan heel veel leuke schaatsfoto's. Vergeet niet te kijken! Ook staat er informatie over hoe je je kunt aanmelden voor de schoolschaakkampioenschappen van 7 februari.

 

Nieuwsbrief Brede School
Hier de link naar de nieuwsbrief van de Brede School.
Werk aan jouw toekomst en volg een gratis proefles bij de Goudse Weekendschool!
Zit jij nu in groep 7 of groep 8 en wil jij werken aan je toekomst, zelfvertrouwen en woordenschat? Meld je dan aan voor een proefles van de Goudse Weekendschool en ontdek of de Weekendschool bij jou past! Aanmelden kan via info@goudseweekendschool.nl of 
(06) 42 3377 86.
 
Dierenarts, brandweerman en advocaat
Leerlingen van de Goudse Weekendschool ontmoeten bijna elke zondag interessante gastdocenten. De afgelopen maanden bijvoorbeeld een dierenarts, brandweerman en een advocaat. Ook gingen ze op excursie naar een apotheek, de rechtbank, het Groene Hart Ziekenhuis en een restaurant.
Door de lessen van de Weekendschool krijgen de kinderen meer zelfvertrouwen, vergroten ze hun kennis van de wereld en hun woordenschat. Zo vinden de kinderen makkelijker hun plekje in de samenleving.
 
'Ik heb ontdekt dat leren leuk is'
Een oud-leerling verwoordde het laatst zo: ''Behalve dat ik heb ontdekt waar ik goed in ben, heb ik op de Weekendschool ontdekt dat leren leuk is. Er is veel meer dan alleen rekenen en taal. Dat ontdek je ook door de bezoeken die de weekendschool organiseert, naar bijvoorbeeld een dierenkliniek of een bouwplaats.''
 
Gratis lessen
De lessen van de Goudse Weekendschool zijn gratis; enthousiaste bedrijven uit de Goudse regio en de gemeente Gouda betalen de kosten.
Meer informatie over de Goudse Weekendschool: www.goudseweekendschool.nl of 
06 42 3377 86.

 

Vriendelijke groet,
Nynke van den Brink
leerkracht/coördinator Goudse Weekendschool

Bezoekadres:

Herpstraat 1
2801 CR Gouda
T: 06 42 33 77 86
E: vandenbrink@goudseweekendschool.nl
W: www.goudseweekendschool.nl

 


R.K. basisschool De Cirkel

Onderbouwlocatie:

Brittenburg 50

2804 ZZ Gouda

telefoon 0182 53 98 77

 

Bovenbouwlocatie:

Rijnlust 42
2804 LC Gouda
telefoon 0182 53 35 60

 

Email: administratie.cirkel@degroeiling.nl

Kind & Co

Peutergroep en 

Voor-en naschoolse opvang

Brittenburg 50

2804 ZZ Gouda

telefoon 0182 44 11 62